24/1/12

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΗΛΕΚΤΡΟΝ" ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Μεταμόρφωση 23-1-2012

Υπ΄ όψιν κ.  Ηλιόπουλου.
Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής  Πολιτικής , 
Παιδείας ,  Πολιτισμού του
Δήμου Μεταμόρφωσης


Κύριε Αντιδήμαρχε, 
  
  Ο  Περιβαλλοντολογικός – Οικολογικός – Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης "ΗΛΕΚΤΡΟΝ" σας ευχαριστεί για την πρόσκληση σας στην σύσκεψη που έγινε στο γραφείο σας την 19η Ιανουαρίου 2012 σχετικά με τις εκδηλώσεις στην πόλη μας, με την ευκαιρία του καρναβαλιού.
  
  Προτάθηκε στον σύλλογό μας μαζί με τους συλλόγους "Αγίας Βαρβάρας", "Σωτήρη Πέτρουλα" και "Καναπίτσας – Πεύκων" να συμμετέχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος την τελευταία Κυριακή των Απόκρεω στην Πέτρινη Πλατεία. Η εκδήλωση είναι το άναμμα μια μεγάλης φωτιάς, στην οποία οι εκπρόσωποι των συλλόγων θα ψήσουν σουβλάκια – καλαμάκια που θα προσφέρει ο Δήμος και θα τα μοιράσουν στους παρευρισκόμενους.
    
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας εξέτασε την πρότασή σας και ομόφωνα αποφάσισε:

   Ο σύλλογός μας να μην συμμετέχει στην εκδήλωση γιατί δεν είμαστε σύλλογος Καναπίτσας, αλλά σύλλογος όλης της Μεταμόρφωσης.

   Εφ  όσον ο Δήμος επιθυμεί να πραγματοποιήσει την εκδήλωση αυτή με την συμμετοχή των υπολοίπων συλλόγων θέτουμε το ερώτημα. Γιατί να γίνει στην Πέτρινη Πλατεία και όχι στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ώστε να συμμετέχει και η ξεχασμένη και υποβαθμισμένη γειτονιά της Νότιας Καναπίτσας. Ποια μέριμνα έχει λάβει ο Δήμος ώστε η εκδήλωση να γίνει γνωστή σε όλη την Καναπίτσα μέχρι το άκρον αυτής, δηλαδή στους κατοίκους της οδού Καρκαβίτσα, της οδού Κρήτης, της οδού Νιόβης κλπ

    Ο σύλλογός μας αντιπροτείνει το κόστος από την αγορά των σουβλακίων και για τις έξι παρόμοιες εκδηλώσεις να διατεθεί στη «Τράπεζα Αγάπης» του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, η οποία τόσο πολύ βοηθά τους ανήμπορους ανθρώπους της πόλης μας.

    Όσον αφορά τις εκδηλώσεις για τις απόκριες ο σύλλογος σας προτείνει να μας δώσει υλικά ο Δήμος (πηχάκια, κόλλες χαρτί, υγρή κόλλα σπάγκο κλπ) και την αναγκαία υποδομή (πάγκους, χάρακες, κοπίδια κλπ) για να φτιάξουμε χαρταετούς τους οποίους θα μοιράσουμε στα παιδιά της πόλης μας.

   Προτείνουμε δε, η εκδήλωση αυτή (του χαρταετού) να γίνει στην πλατεία του Αγ. Σωτήρα, ώστε να μπορέσει να έλθει πολύς κόσμος με τα παιδιά του και να δουν από κοντά, πως κατασκευάζεται ο χαρταετός.
Παρακαλούμε να έχουμε άμεση ενημέρωση επί των αποφάσεων σας.


Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου






21/1/12

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΕΡΕΤΑ "Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ" ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ


Ο Περιβαλλοντολογικός – Οικολογικός – Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης "ΗΛΕΚΤΡΟΝ" ανακοινώνει στα μέλη και στους φίλους του ότι :

        Στις 4 Μαρτίου 2012 ημέρα Κυριακή, μέλη και φίλοι του συλλόγου θα παρακολουθήσουν την οπερέτα "Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ" του Φράνς Λέχαρ στο θέατρο 'ΟΛΥΜΠΙΑ" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην οδό Ακαδημίας.

        Η παράσταση αρχίζει  στις 8.00 ώρα το βράδυ. Τηρείται αυστηρότητα στην ώρα έναρξης και απαγορεύεται η είσοδος θεατών μετά την έναρξη της παράστασης. Τελειώνει περίπου 10.00 – 10.20 το βράδυ.

        Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας στον Ηλεκτρικό σταθμό "Πευκάκια" και θα κατεβούμε με το τραίνο και το μετρό στον σταθμό "Πανεπιστήμιο". Με τον ίδιο τρόπο θα επιστρέψουμε. Όποιος δεν έχει αυτοκίνητο θα εξυπηρετηθεί από άλλους.

        Το εισιτήριο για τον σύλλογο είναι 22 ευρώ. Θα πρέπει όμως να δηλώσουμε συμμετοχή και να αγοράσουμε τα εισιτήρια μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. Μετά την ημέρα αυτή θα πληρώσουμε το εισιτήριο στην κανονική τιμή των 30 ευρώ.

        Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.  του συλλόγου.



13/1/12

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΗΛΕΚΤΡΟΝ»


Σήμερα στις 13 Ιανουαρίου 2011 ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Μανιάτης, δέχτηκε στο γραφείο του τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας.
          Αναφερθήκαμε στην ίδρυση και λειτουργία του συλλόγου μας, στο τι κάναμε μέχρι σήμερα
          - Συμμετείχαμε στην εκδήλωση "ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ECOWEEK" η οποία έγινε 19-21 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μεταμόρφωσης.
          - Πραγματοποιήσαμε στις 15-10-2011 εκδήλωση στην γειτονιά "Καναπίτσα" της Μεταμόρφωσης με θέμα "Προβλήματα από την συμβίωση με τους αλλοδαπούς. Προτάσεις και λύσεις".
          - Πραγματοποιήσαμε στις 2-11-2011 εκδήλωση στην  Μεταμόρφωση με θέμα "Αντιμετώπιση του προβλήματος της γκετοποίησης του χώρου των κοντέινερς (conteiners) στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων.
          - Συμμετείχαμε σε σεμινάριο του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού για την διοργάνωση εκδηλώσεων για τα ήθη και έθιμα των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
          - Δημιουργήσαμε σεμινάρια φωτογραφίας, στα οποία δημότες και κάτοικοι της περιοχής μαθαίνουν τα μυστικά της φωτογραφίας από πτυχιούχο φωτογράφο.
          - Συμμετείχαμε σε ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών στην αίθουσα του Φιλολογικού συλλόγου "Παρνασσός" στην Αθήνα από 7 έως 11 Νοεμβρίου 2011.

          Τον ενημερώσαμε για τις παρεμβάσεις μας σχετικά :
          - Για τα κουνούπια, που τόσο πολύ ταλαιπώρησαν τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης το περυσινό καλοκαίρι. Όπως όλοι γνωρίζουμε το φαινόμενο οφείλετε γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητοι ψεκασμοί, λόγω ανεπιτυχών χειρισμών του θέματος από τον Δήμο μας.
          - Για την επισκευή του Δημοτικού φωτισμού στην οδό Πευκών, την επισκευή της λιμνούλας του κτήματος Δηλαβέρη, την επισκευή του οδοστρώματος της οδού Οδυσσέως και Δελφών
          - Για την κατασκευή και λειτουργία θερινού σινεμά στην περιοχή της Καναπίτσας, όπως είχε ανακοινωθεί, με χρήματα της ΕΟΚ (ΕΣΠΑ κλπ) χωρίς καμιά δαπάνη από τον κρατικό ή Δημοτικό προϋπολογισμό.
          - Για την επισκευή του κακότεχνου αγωγού λυμάτων της οδού Πευκών και προτείναμε τεχνικές λύσεις στο πρόβλημα με ελάχιστη δαπάνη.
          - Ζητήσαμε την κατασκευή αγωγού όμβριων υδάτων στην οδό Πευκών, για να μην πλημμυρίζει η περιοχή και κινδυνεύουν οι κάτοικοι.
          - Αναφέραμε ότι ο Δήμος Μεταμόρφωσης καμία από τις ανακοινώσεις του συλλόγου μας δεν ανάρτησε στην ιστοσελίδα του δήμου στο διαδίκτυο, αν και έχει αναρτήσει ανακοινώσει πολλών συλλόγων της πόλης μας. Άλλες από τις ανακοινώσεις αυτές έχουν ενδιαφέρον για τους κατοίκους της πόλης μας και άλλες αφορούν ενέργειες, οι οποίες δεν ήταν απαραίτητο να ανακοινωθούν.
          - Ότι ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατ΄ επανάληψη αρνείται να ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο έγγραφα μας που απευθύνονται σ΄ αυτό, ούτε μας παραδίδει αντίγραφα πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και τα έχουμε ζητήσει εγγράφως. Ότι αρνείται να απαντήσει σε επιστολές μας προς τον ίδιο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
          Θέσαμε τα κυριότερα προβλήματα της πόλης μας και ζητήσαμε την ενεργό συνδρομή του. Γνωστοποιήσαμε ότι :
          1.- Τον Ιούλιο 2011 ο Δήμος Ηρακλείου μετέφερε και εγκατέστησε τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά του αυτοκίνητα σε χώρο που βρίσκεται στην Μεταμόρφωση στην οδό Αμαλιάδος 20. Στον χώρο αυτό προτίθεται να εγκαταστήσει και σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Εκεί υπάρχει και αντλία καυσίμων για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων. Δυστυχώς ο Δήμαρχός μας αντί να εναντιωθεί στην μεταφορά της ρύπανσης του Ηρακλείου στην Μεταμόρφωση, παρευρέθηκε στα εγκαίνια λειτουργίας του έργου αυτού.
          Όπως αποδεικνύεται από έγγραφο του ΑΤ Μεταμόρφωσης η εγκατάσταση αυτή έγινε σε χώρο που ανήκει στο Δημόσιο και έχει καταπατηθεί από ιδιώτη, ο οποίος μίσθωσε τον χώρο στο Δήμο Ηρακλείου. Η εγκατάσταση δεν έχει μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, στερείται άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας, δεν έχει μελέτη πυρασφάλειας κλπ.
          Αν και έχουμε υποβάλλει όλα αυτά τα έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες Δήμο Μεταμόρφωσης, Δήμο Ηρακλείου, Αστυνομικό Τμήμα Μεταμόρφωσης, Θ΄ Γραφείο πυρασφάλειας της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Δ/ση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, Υπουργείο Οικονομικών /Δ/ση Δημόσιας Περιουσίας, ΔΕΗ και στους εποπτεύοντες οργανισμούς και υπηρεσίες, δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δώσει εντολή για να σταματήσει να λειτουργεί η εγκατάσταση στον χώρο αυτό και να απομακρύνει ο Δήμος Ηρακλείου τα οχήματά του από την Μεταμόρφωση.
          Οι κατ΄ εξοχήν αρμόδιοι ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμος Μεταμόρφωσης δεν μας έχουν στείλει καμία απάντηση στα σχετικά έγγραφά μας. Άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχός μας ήταν παρών στα εγκαίνια του έργου, ενός έργου που έχει σαν στόχο την ακόμη περισσότερη υποβάθμιση της πόλης μας.
          2.- Ο Δήμος Μεταμόρφωσης δαπανά πολλά χρήματα για την θέρμανση του νερού και των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου. Με το έγγραφό μας 33/11-9-2011 ζητήσαμε από τον Δήμο να μας παραδώσει αντίγραφα των σχεδίων του κολυμβητηρίου ώστε οι επιστήμονες με τους οποίους συνεργάζεται ο σύλλογός μας, να εκπονήσουν δωρεάν μελέτη για την θέρμανση του κολυμβητηρίου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Δήμος Μεταμόρφωσης δεν καταδέχτηκε ούτε καν να απαντήσει στην κοινωνική μας αυτή προσφορά.
          3.- Έχουμε προτείνει πολλά στον Δήμο Μεταμόρφωσης. Σε κανένα έγγραφο μας δεν απάντησε. Αναγκαστήκαμε να του στείλουμε το συνημμένο έγγραφό μας με αριθμό πρωτ. 69/28-11-2011, για το οποίο ο κ. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, έδωσε έγγραφη εντολή στον Δήμο Μεταμόρφωσης να τηρήσει τις προθεσμίες του Ν. 2690/1999. Μέχρι σήμερα απάντηση δεν πήραμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνέπειες των πράξεων και παραλείψεων της Δημοτικής Αρχής, αλλά για το καλό της πόλης μας θέλουμε την συνεργασία και όχι την αντιπαράθεση.
          Ζήτησε πρόσθετες διευκρινίσεις σε πολλά θέματα και μας δήλωσε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί την πόλη μας.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ