27/5/13

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ




Μεταμόρφωση 20 Μαίου 2013
Αρ. πρωτ.  388
    Προς τους:  
1.- Δήμο Μεταμόρφωσης 
2.-  Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος
Ανακύκλωσης – Καθαριότητας
----------- 

Θέμα: Κίνδυνος Πυρκαιάς

Σχετ. Η  αριθμ. 4 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 724 τ. Β’/1987)

            Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, όπως έπραξε και πέρυσι σας ενημερώνει για την ύπαρξη την Διάταξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την οποία υποχρεούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να καθαρίσουν αυτά από τα ξερά χόρτα για την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς.
            Οφείλετε να ενημερώσετε τους ιδιοκτήτες, όπως κάνουν και οι άλλοι Δήμοι, να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους και σε περίπτωση άρνησής τους, οφείλει ο Δήμος να καθαρίσει τα οικόπεδα και να χρεώσει το κόστος στους ιδιοκτήτες και να επιβάλλεται πρόστιμο 50 λεπτά για κάθε τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο αποτελεί έσοδο του Δήμου, βεβαιώνεται σε βάρος του ιδιοκτήτη η ισόποση σχετική δαπάνη για τον καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. 
            Βεβαίως ο Δήμος οφείλει κατά προτεραιότητα να καθαρίσει τα δικά του οικόπεδα, ή όσα έχει δεσμεύει αλλά δεν έχει απαλλοτριώσει μέχρι σήμερα (π.χ. οικόπεδο Νιόβης εκ παραλλήλου με Πευκών, οικόπεδο Νιόβης και Αιγίνης κλπ.
            Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος του συλλόγου μας για την πόλη μας, εφ όσον υποπίπτουν στην αντίληψή μας οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί από τα ξερά χόρτα (καλαμιές), θα σας ενημερώνουμε, για να κάνετε ότι οφείλετε.
            Σας ενημερώνουμε, αν δεν το γνωρίζεται ότι οι παραπάνω υποχρεώσεις σας απορρέουν από το άρθρο 94 παραγ. 26 του Ν. 3852/2010, την εφαρμογή του οποίου ο σύλλογός μας θα παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον. Στο τέλος της καλοκαιρινής σαιζόν, θα κληθείτε να ενημερώσετε τον λαό της Μεταμόρφωσης για τις ενέργειές σας.
            Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θελήσετε. Σε περίπτωση που δεν έχετε το κείμενο της παραπάνω Διάταξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ή το κείμενο του Ν. 3852/2010, να μας το ζητήσετε και θα σας δώσουμε αντίγραφο από το αρχείο μας.
             Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία που θα θελήσετε. 
Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου

23/5/13

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΥΚΩΝ



Μεταμόρφωση 14 Μαίου 2013
Αρ. πρωτ.  387
 Προς τους:  
1.- Δήμο Μεταμόρφωσης 
2.-  Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος
Ανακύκλωσης – Καθαριότητας
3.- Τεχνική Υπηρεσία
- Αρχή Συνήγορος του Καταναλωτή
- Περιφέρεια Αττικής


Θέμα: Με ευθύνη του Δήμου Μεταμόρφωσης δεν ανάβουν τα φώτα στην οδό Πευκών.
Σχετ. Το με αριθ. Πρωτ. ΠΚΦ/51958/23-4-2013 έγγραφο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. / Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής/ Περιοχή Φιλοθέης Κηφισίας/οδός Καπποδιστρίου και Ρούμελης Αλσούπολη τηλ. 210.27.19.580
            Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, έγινε αποδέκτης παραπόνων από κατοίκους της οδού Πευκών και των καθέτων σ΄ αυτή δρόμους, για τον πολύ κακό φωτισμό της οδού Πευκών.
            Απευθύνθηκε στην ΔΕΗ Κηφισίας, η οποία με το παραπάνω έγγραφό της μας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει βλάβη από μέρους της και κατά συνέπεια για την αποκατάσταση του προβλήματος θα πρέπει να απευθυνθούμε στον Δήμο. Το έγγραφο αυτό έχει κοινοποιηθεί και στον Δήμο Μεταμόρφωσης.
            Δυστυχώς ο Δήμος Μεταμόρφωσης φροντίζει μόνο η πλατεία Εθνικής Αντίστασης να φωτίζεται επαρκώς και μάλιστα διαφορετικές ώρες από τις ώρες που λειτουργεί ο υπόλοιπος Δημοτικός φωτισμός της περιοχής.  
            Επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά στον Δήμο Μεταμόρφωσης, ότι στην οδό Πευκών υπάρχουν σπασμένοι λάμπες, φωτιστικά σώματα (γλόμποι) και μεταλλικές κολώνες του Δημοτικού φωτισμού. Αν δήθεν δεν τις γνωρίζει ο Δήμος, να μας ζητήσει να τους τις υποδείξουμε.
            Επίσης του επισημαίνουμε ότι από τα φώτα που βρίσκονται στους στύλους του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, σε όλο το μήκος της οδού Πευκών ανάβουν μόνο πέντε ή έξι σε σύνολο περίπου εξήντα φωτιστικών σωμάτων.
            Έχουμε επισημάνει κατ΄ επανάληψη ότι στην περιοχή της Νότιας Καναπίτσας, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης μέχρι τα σύνορα της πόλης μας, δεν υπάρχει φωτισμός καταστημάτων κλπ και ότι η περιοχή φωτίζεται μόνο από τα φώτα του δημοτικού φωτισμού, τα οποία εντελώς «συμπτωματικά» συμβαίνει να έχουν σε ποσοστό τις περισσότερες βλάβες και ελλείψεις από όλης της υπόλοιπη οδό Πευκών. Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός.
            Εξ άλλου όπως πολύ καλά γνωρίζει ο Δήμος Μεταμόρφωσης η περιοχή έχει μεγάλη επικινδυνότητα και έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν σοβαρά εγκλήματα, όπως ρίψη βόμβας σε κατοικίες αλλοδαπών, σύλληψη των δολοφόνων του περιπτερά στου Βλάχου, επιθέσεις σε μαθήτριες που επιστρέφουν το βράδυ από φροντιστήρια κλπ.
            Να λάβει υπ΄ όψη ο Δήμος Μεταμόρφωσης ότι οι κάτοικοι της περιοχής συνδέουν τα παραπάνω συμβάντα και με την έλλειψη επαρκούς φωτισμού στην περιοχή.
            Η Αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή και η Περιφέρεια Αττικής στους οποίους αποστέλλεται η παρούσα μαζί με το παραπάνω σχετικό, παρακαλούνται να δώσουν οδηγίες στον σύλλογό μας, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να ζητήσουν από τον Δήμο μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού, διότι οι παραπάνω επιβαρύνσεις των δημοτών είναι ανταποδοτικές. Εφ΄ σον ο Δήμος δεν παρέχει στους κατοίκους τις προβλεπόμενες υπηρεσίες, είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει μέρος από τα τέλη που εισπράττει για τον σκοπό αυτό.
             Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία που θα θελήσετε. 

Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου




21/5/13

18 ΜΑΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ



            Το Σάββατο 18 Μαίου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων,  μέλη και φίλοι του συλλόγου "ΗΛΕΚΤΡΟΝ"επισκέφθηκαν το Επιγραφικό Μουσείο.
            Στο Επιγραφικό Μουσείο είδαμε κατά κύριο λόγο ελληνικές επιγραφές που προέρχονται κυρίως από την Αττική, λίγες λατινικές καθώς και ελάχιστες εβραϊκές επιτύμβιες, του 16ου-17ου αιώνα, που προέρχονται κυρίως από το Μυστρά. Οι περισσότερες ήταν  χαραγμένες σε μάρμαρο ή λίθο, αλλά υπήρχαν και αρκετές ενσφράγιστες λαβές αμφορέων και μερικές ενεπίγραφες πήλινες κεραμίδες.
            Το Επιγραφικό Μουσείο είναι μοναδικό στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο. Σε αυτό φυλάσσονται 13.536 επιγραφές, γραμμένες κατά κύριο λόγο στην ελληνική γλώσσα. Χρονολογικά καλύπτουν την περίοδο από τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους έως τους παλαιοχριστιανικούς και προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα. 

20/5/13

ΗΛΕΚΤΡΟΝ: ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ.. ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΥΟΥ

Μεταμόρφωση 13 Μαίου 2013    
Αρ. πρωτ.  386




Προς :
1.- Δήμο Μεταμόρφωσης 
2.-  Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας
3.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
4.- Δημοτικό Συμβούλιο




Θέμα: Μας κάλεσε ο κ. Χρήστος Χρυσανθακόπουλος για ενημέρωση «στα  πλαίσια καλής συνεργασίας» και μας έστησε στο ραντευού.

            Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, έλαβε το με αριθμό πρωτ. 8568/18-4-2013 έγγραφο από τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας, με το οποίο κάλεσε τον σύλλογο μας «σε προφορική συνεννόηση και ανταλλαγή απόψεων για την ανάδειξη και επίλυση των διαφόρων προβλημάτων του Δήμου».
            Ο σύλλογός μας έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για θέματα αρμοδιότητας της τεχνικής υπηρεσίας, αλλά ουσιαστικά δεν έχει λάβει καμιά απάντηση μέχρι σήμερα.
            Επειδή ο σύλλογός μας έμπρακτα έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αγαπά και ενδιαφέρεται για το καλό της Μεταμόρφωσης και,  παρά τις προσβολές και ειρωνείες που έχουν δεχτεί κατά καιρούς ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου μας από τον Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε άλλες συσκέψεις, πίστεψε ότι η παραπάνω επιστολή στάλθηκε με καλές προθέσεις στο σύλλογό μας. Από το ΔΣ του συλλόγου ανατέθηκε στον Γραμματέα μας κ. Θεμιστοκλή Αλεξίου να τηλεφωνήσει στον αποστολέα της επιστολής για να κανονιστεί η ημέρα και ώρα της συνάντησης του με εκπροσώπους του συλλόγου.
            Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 κλείστηκε τηλεφωνικό ραντευού με τον κ. Χρυσανθακόπουλο για την επόμενη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και ώρα 9.00 π.μ. στο γραφείο της Τεχνικής Υπηρεσίας.
            Πράγματι την καθορισμένη ώρα προσήλθαν στο ραντευού ο Πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Χρήστος Κουστιμπής και ο Γραμματέας κ. Θεμιστοκλής Αλεξίου. Δυστυχώς όμως ο κ. Χρυσναθακόπουλος είχε καλέσει σε συνεδρίαση την ίδια ημέρα από τις 8.30 το πρωί την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Όπως μάθαμε εκ των υστέρων η πρόσκληση για την συνεδρίαση είχε εκδοθεί και είχε κυκλοφορήσει από τις 25 Απριλίου 2013, δηλαδή την ίδια ημέρα με αυτή που έκλεισε ραντευού στον σύλλογό μας. Βέβαια η πρόσκληση αυτή, όπως και όλες οι προσκλήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του 2013, δεν είναι αναρτημένες στην σελίδα του Δήμου (Δήμος Μεταμόρφωσης /Διοίκηση/ Επιτροπή Ποιότητας Ζωής/ Προσκλήσεις). Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Διοικούντες τον Δήμο Μεταμόρφωσης.
            Ο σύλλογος περίμενε ότι ο κ. Χρυσανθακόπουλος θα τηλεφωνούσε και θα ζητούσε ένα «συγνώμη», έστω και αν δεν το πίστευε. Αλλά μάταια. Η «εξουσία» δεν συνηθίζει να ζητά συγνώμη από τους κοινούς θνητούς. Ίσως οι ιθύνοντες του Δήμου Μεταμόρφωσης να μας θεωρούν αργόσχολους ή κρατικοδίαιτους, ώστε να μπορούμε να σπαταλάμε τον χρόνο μας άσκοπα. Λάθος είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και ένα μικρό μέρος από τους φόρους που πληρώνουμε πηγαίνει στον Δήμο Μεταμόρφωσης, είτε για να πληρωθεί ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, είτε κάποιοι που έμαθαν να ζουν από τον δημόσιο κορβανά.
            Μετά τον πρωτοφανή εμπαιγμό που υποστήκαμε και ύστερα από τις συνεχείς προσβολές και ειρωνείες που έχουμε δεχτεί από τον Δήμαρχο, δηλώνουμε ότι μέχρι να γίνουν οι Δημοτικές εκλογές και να φύγει η παρούσα Δημοτική Αρχή, για κάθε ζήτημα που θέτουμε, θα επικοινωνούμε μόνο με έγγραφα με τις υπηρεσίες του Δήμου και απαιτούμε να μας απαντούν μέσα στις νόμιμες προθεσμίες. Η απαίτηση μας αυτή πηγάζει από τους Νόμους, τους οποίους οφείλουν και να σέβονται και να τηρούν οι αρμόδιοι του Δήμου. Δεν μας κάνουν καμία χάρη να απαντούν νόμιμα και εμπρόθεσμα στα έγγραφά μας. Υποχρέωση έχουν να μας απαντούν. Ούτε έχουν δικαίωμα κάποιες υψηλά ιστάμενες υπάλληλοι του Δήμου να διαβάζουν τα έγγραφα του συλλόγου και να τα ειρωνεύονται. 
            Ζητάμε λοιπόν από τον κ. Χρυσανθακόπουλο να διαβάζει με προσοχή τα έγγραφα που στέλνουμε στον Δήμο και τον αφορούν, και να μας απαντά μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, σύμφωνα με τις νόμιμες υποχρεώσεις του. Επιστολές του τύπου «στα πλαίσια της καλής συνεργασίας κλπ» δεν γίνονται πλέον δεκτές από τον σύλλογό μας, γιατί αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει καλή πρόθεση εκ μέρους της παρούσης Δημοτικής Αρχής.
            Ας αποδείξουν, αν θέλουν, οι ιθύνοντες του Δήμου Μεταμόρφωσης ότι επιθυμούν πράγματι την καλή συνεργασία με τον σύλλογό μας και ας έρθουμε όλοι μαζί σε συνεννόηση και συνεργασία να διώξουμε το παράνομο γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου από την Μεταμόρφωση. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να συστήσουμε στους αρμόδιους όταν αναφέρονται στις προσπάθειες του συλλόγου μας να φύγει το παράνομο γκαράζ του δήμου Ηρακλείου από την πόλη μας, να μην παραπληροφορούν τον κόσμο και διαδίδουν ότι δήθεν ο σύλλογός μας θέλει να κλείσει το δικό μας γκαράζ του Δήμου Μεταμόρφωσης, αλλά να διευκρινίζουν ότι προσπαθούμε για το καλό της πόλης μας να κλείσουμε το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, που στα λαμπερά εγκαίνια της έναρξης λειτουργίας του στην πόλη μας, παρευρέθηκε και φωτογραφήθηκε ο σημερινός Δήμαρχος Μεταμόρφωσης.
Προσπαθώντας πάντα για το καλό της Μεταμόρφωσης.
Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου