14/11/13

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                              
                      Μεταμόρφωση 11 Νοεμβρίου 2013
                                                                    Αρ. πρωτ. 490



Ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006

ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Του Περιβαντολογικού - Οικολογικού – Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης «ΗΛΕΚΤΡΟΝ», νομίμως εκπροσωπουμένου, που εδρεύει στην Μεταμόρφωση, οδός Πευκών αριθ. 116


Κ Α Τ Α 

1.- Της θεωρούμενης απορριπτέας από 26-7-2013 και με αριθ. πρωτ. μας 424
Προσφυγής μας ενώπιον του κ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, λόγω της άρνησης του κ. Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να αποφανθεί επ΄ αυτής εντός δύο μηνών, σύμφωνα με το άρθρο 227 παραγ. 2 του Ν. 3852/2010, όπως μας γνωστοποιήθηκε με το έγγραφο με αριθ. Πρωτ. 50257/41163/17-10-2013 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής/Γενική Δ/ση Εσωτερικής Λειτουργίας/Γενική Διοίκηση/ Τμήμα Τοπ. Αυτ/σης & Ν.Π.Δ.Δ.

11/11/13

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΛΟΓΩ ΣΙΩΠΗΡΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                                  Μεταμόρφωση  11 Νοεμβρίου 2013
Αρ. πρωτ.  491
Προς Την
Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Εφαρμογής Νομοθεσίας
παρ. 2β’ του άρθρου 2 του Ν. 2690/1999 της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Θέμα: Καταβολή αποζημίωσης λόγω σιωπηρής άρνησης του Δήμου Μεταμόρφωσης να απαντήσει σε έγγραφα του συλλόγου.

Κύριε Γραμματέα,
             Με το έγγραφο του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» με αριθ. Πρωτ. 458/23-9-2013 (συνημμένο 1), ζήσαμε από τον Δήμο Μεταμόρφωσης να μας δώσει αντίγραφο της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου σχετικά με το γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου στην Μεταμόρφωση. Ο Δήμος σιωπηρά αρνήθηκε να μας δώσει την γνωμάτευση που ζητήσαμε κατά παράβαση της προθεσμίας της παραγ. 2 του άρθρου 215 του Ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), και του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999.
            Την παραπάνω γνωμάτευση επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να εδραιώσει ισχυρισμό του ότι δήθεν δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για την λειτουργία του γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου στην Μεταμόρφωση παρά την προβολή και την απόδειξη με δημόσια έγγραφα ότι το γκαράζ λειτουργεί παράνομα.
            Απόδειξη της αλήθειας των ισχυρισμών μας είναι ότι ο Δήμος Ηρακλείου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30-7-2013 αποφάσισε την απομάκρυνση του γκαράζ. Με έγγραφο δε που υπογράφει ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης προς τον σύλλογό μας, δεσμεύθηκε ότι το γκαράζ θα απομακρυνθεί μέχρι 28-2-2014.
            Με την επίκληση της γνωμάτευσης αυτής ο Δήμαρχος ουσιαστικά έθεσε σε αμφιβολία τους ισχυρισμούς του συλλόγου μας και ενδεχομένως να ήταν άλλη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αν δεν γινόταν επίκληση της γνωμάτευσης αυτής. Υπέστη με τον τρόπο αυτό μεγάλη ηθική βλάβη ο σύλλογος μας. Και συνεχίζει να υφίσταται γιατί δεν έχει γνώση του περιεχομένου της γνωμάτευσης την οποία επιθυμεί να αντικρούσει.
            Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον να προσφύγουμε στην επιτροπή σας και να ζητήσουμε την επιβολή διοικητικού προστίμου σε βάρος του Δήμου Μεταμόρφωσης για την υλική και ηθική ζημία που υπέστη ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» και προσωπικά τα μέλη του ΔΣ.
            Προσφεύγουμε ενώπιον της Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Εφαρμογής Νομοθεσίας της παρ. 2β’ του άρθρου 2 του Ν. 2690/1999 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ζητάμε την επιβολή προστίμου κατά του Δήμου Μεταμόρφωσης, για όσα παραπάνω σας αναφέραμε.
Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που θα θελήσετε. 


Διατελούμε, Με Υπόληψη

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου




ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΔΟΣΑΤΕ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Κ. ΓΕΝΙΚΕ;;


Μεταμόρφωση 4 Νοεμβρίου 2013
Αρ. πρωτ. 489

  
Προς :
1.- κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Αττικής

Θέμα : Γιατί δεν εκδόσατε εμπρόθεσμα απόφαση κ. Γενικέ ;; 

Κύριε Γενικέ,
             Στις 1-11-2013 λάβαμε το με αριθμό πρωτ. 50257/41163/17-10-2013 έγγραφό σας, με το οποίο μας πληροφορήσατε ότι δεν εκδώσατε απόφαση μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία των δύο μηνών από την υποβολή της ένστασής μας και ως εκ τούτου θεωρείται ότι έχει απορριφθεί η από 26-7-2013 και με αριθ. Πρωτ. 424 ένσταση μας.
            Σχετικά με το τις απόψεις του Δήμου για το ίδιο θέμα σας καταθέσαμε το με αριθμό πρωτ. 487/30-10-2013 έγγραφό μας (αριθ. Πρωτ. σας 57672/47143/31-10-2013), στο οποίο επισημαίνουμε σωρεία παραβάσεων εκ μέρους του Δήμου.

            Κύριε Γενικέ,
            Ως γνωστό ο Νόμος 3852/2010 προβλέπει τον έλεγχο των ΟΤΑ από την Εποπτεία ΟΤΑ. Η μη δημοσίευση του αντίστοιχου προεδρικού διατάγματος μέχρι σήμερα, αναθέτει σε εσάς την διενέργεια του ελέγχου. Αλλά η υπέρβαση του χρόνο εκ μέρους σας και η μη έκδοση απόφασης μέσα στην δίμηνη προθεσμία, αποτελεί ΠΡΟΣΒΟΛΗ προς τον σύλλογό μας και τα μέλη μας.
            Επειδή έχουμε αναφέρει πολλές φορές θέματα, τα περισσότερα των οποίων άπτονται του Δήμου Μεταμόρφωσης και ουδέποτε λάβατε θέση υπέρ μας.
            Επειδή η τακτική της υπέρβασης απράκτου του νομίμου χρόνου, δεν μας ικανοποιεί, ούτε μπορούμε συνεχώς να χάνουμε χρόνο και χρήμα προκειμένου να υποβάλλομε αιτήματα, αναφορές και ενστάσεις και να παραπέμπονται στις Ελληνικές Καλένδες. Θεωρούμε υποχρέωση να σας υπενθυμίσουμε ότι σε ένσταση μέλους του συλλόγου μας, για τον προυπολογισμό του 2012 την οποία έχετε απορρίψει ο αρμόδιος Εισαγγελέας ρητά αναφέρει ότι τα καταγγελλόμενα στην ένσταση ήταν θέματα ερεύνης από τις Διοικητικές Αρχές μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
             Ζητάμε :
            Μέσα στην προθεσμία των 10 ημερών που προβλέπει ο νόμος να μας απαντήσετε και να μας εξηγήσετε γιατί δεν εκδώσατε απόφαση μέσα στην παραπάνω προθεσμία.
             Σας δηλώνουμε ότι :
            Επειδή η μέχρι σήμερα στάση θεωρείται εχθρική προς τον σύλλογό μας, σε περίπτωση που δεν λάβουμε ικανοποιητική απάντηση από μέρους σας, είμαστε υποχρεωμένοι :
            1.- Να ζητήσουμε από όλες τις υπηρεσίες της Ευρωπαικής Ένωσης (Τρόικα, Επιτρόπους, Συμβούλιο Αρχηγών, Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, κλπ), να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση στην Ελληνική Κυβέρνηση για να καταργήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και να τροποποιήσει τον Ν. 3852/2010. . 
            2.- Θα καταθέσουμε φάκελο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με όλα τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας, για θέματα που σας έχουμε επισημάνει και δεν μας έχετε απαντήσει ή έχετε απορρίψει τις αιτιάσεις μας.
            3.- Τον ίδιο φάκελο θα καταθέσουμε στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

            Εν κατακλείδι σας υπενθυμίζουμε το Σύνταγμα της Ελλάδος. Αρθρο 1 παραγ. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπερ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. 
Διατελούμε, Μετά Τιμής

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου






10/11/13

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ


 Μεταμόρφωση 29 Οκτωβρίου 2013

 Αρ. πρωτ. 486 

Προς :
1.- Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Αττικής
2.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
3.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μετ/σης
4.- Όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους Μεταμόρφωσης 


Θέμα : Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Κύριε Γενικέ,

            Στις 16-10-2013, μετά την παρέλευση της δίμηνης υποχρεωτικής προθεσμίας της παραγ. 1 του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης τέθηκε ως θέμα η Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
            Στην συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης εισηγήθηκε η νέα επιτροπή να έχει τα ίδια μέλη με την προηγούμενη, παρά την ρητή αναφορά του νόμου ότι οι πολίτες που συμμετέχουν στην επιτροπή ορίζονται ύστερα από κλήρωση.
            Στην ίδια συνεδρίαση ο Γραμματέας του Συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης κ. Θεμιστοκλής Αλεξιου, πήρε τον λόγο και πρότεινε να συμπεριληφθεί και ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» στην υπό σύσταση επιτροπή, όπως είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος το 2011 και ουδέποτε τήρησε την υπόσχεσή του. Υπενθύμισε στον Δήμαρχο ότι ο σύλλογός μας έχει υποβάλλει σχετική αίτηση από τον Αύγουστο του 2013. Επισήμανε δε ο Γραμματέας του Συλλόγου μας, ότι και ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεταμόρφωσης, δεν είχε δημοσιεύσει το καταστατικό του κατά την σύσταση της αρχικής επιτροπής το 2011, αλλά αργότερα ο εν λόγω σύλλογος συμπεριλήφθηκε στην επιτροπή διαβούλευσης.
            Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως διαπίστωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, σύμβουλοι και πολίτες τα πρακτικά του Δήμου, στο μεγάλο χειρόγραφο βιβλίο του Δημοτικού Συμβουλίου τα πρακτικά τα τηρούσε η υπάλληλος του Δήμου κ. Εμέλεια Χατζηβασίλογλου.

            Στην ανάρτηση της περίληψης από την παραπάνω συνεδρίαση που έγινε στη ΔΙΑΤΓΕΙΑ, παρατηρούνται τα εξής:
             Α.- Δεν αναφέρεται η πρόταση του Δημάρχου.
             Β.- Δεν αναφέρεται η παρέμβαση και η πρόταση του κ. Θεμιστοκλή Αλεξίου, Γραμματέα του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ».

            Γ.- Αναφέρεται ότι παρίσταται η υπάλληλος του Δήμου κ. Θεοδώρα Αγγελοπούλου, αντί της αληθινά παριστάμενης κ. Εμέλειας Χατζηβασίλογλου.

             Ζητάμε κ. Γενικέ
            Να ερευνήσετε την παραπάνω καταγγελία του συλλόγου, ιδιαίτερα το σημείο που αφορά την παριστάμενη υπάλληλο του Δήμου, για την τήρηση των πρακτικών. Ο σύλλογος θεωρεί ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν όλοι στον Εισαγγελέα, να γίνει γραφολογική εξέταση στο βιβλίο του Δημοτικού Συμβουλίου και να ερευνηθεί σε βάθος, αν έχει συμβεί αυτό και άλλες φορές στο παρελθόν, δηλαδή άλλη υπάλληλος να τηρεί το βιβλίο πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλη υπάλληλος να φέρεται στην ανάρτηση στο ίντερνετ ή στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Πρέπει να γίνει λεπτομερής έλεγχος από 1-1-2011 μέχρι σήμερα.
            Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στους οποίους ο σύλλογος κοινοποιεί αυτή εδώ την επιστολή του, παρακαλούνται να έχουν στην μνήμη τους ότι στη συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου 2013 ήταν η κ. Εμέλεια Χατζηβασίλογλου, γιατί ενδεχομένως να κληθούν να καταθέσουν ενόρκως.

Διατελούμε, Μετά Τιμής

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου





1/11/13

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΘΑΛΑΜΟ


Μια μέρα που δε θα ξεχάσω ποτέ από τα φοιτητικά μου χρόνια στην σχολή της Γραφιστικής, ήταν η ημέρα που επιτέλους θα έβλεπα τον σκοτεινό θάλαμο από κοντά, που τόσο καιρό το άκουγα να μας το αναφέρει ο καθηγητής μας Γιάννης Κωσταρής.
            Αν και μας είχε προετοιμάσει για το τι θα αντιμετωπίζαμε, η λέξη μόνο «σκοτεινός θάλαμος» μας γέμιζε μυστήριο και περιέργεια.
            Μόλις ο καθηγητής άνοιξε την πόρτα από τον σκοτεινό θάλαμο και μπήκαμε μέσα, το πρώτο πράγμα που ήρθε στα ρουθούνια μας, ήταν μια απαίσια μυρωδιά που προερχόταν από τα χημικά που χρησιμοποιούν για την εμφάνιση των φωτογραφιών.
            Αφού περάσαμε αυτό το στάδιο, που ήταν στο προθάλαμο του σκοτεινού, ανοίξαμε τις μαύρες κουρτίνες και μπήκαμε στον κυρίως θάλαμο. Οι τοίχοι ήταν βαμμένοι με μαύρο χρώμα, ακόμη και τα παράθυρα ήταν βαμμένα μαύρα Μόνο ο εξαερισμός είχε μια απόχρωση του γκρι και ξεχώριζε.
            Στην μία πλευρά ήταν οι μεγεθυντήρες (εκτυπωτές για την αναλογική φωτογραφία) και από την απέναντι πλευρά ήταν ένας μεγάλος μεταλλικός νεροχύτης.
            Αφού μας εξήγησε λίγα πράγματα για τον σκοτεινό θάλαμο και τι θα κάναμε, μας είπε «είστε έτοιμοι να κλείσω το φως;». Όλοι με ενθουσιασμό και αγωνία είπαμε «ΝΑΙ!». Το φως έκλεισε. Το μόνο που έβλεπες μες στο μαύρο σκοτάδι, ήταν μία κόκκινη λάμπα που φώτιζε πάνω από τον μεταλλικό νεροχύτη. Σιγά - σιγά τα μάτια μας άρχιζαν να εξοικειώνονται και να βλέπουμε κάποιες μορφές. Σε λίγα λεπτά τα μάτια μας είχαν εξοικειωθεί τελείως και δεν μας ενοχλούσε που στο δωμάτιο είχε ελάχιστο φως.
            Όμως το μάθημα μόλις είχε αρχίσει και είχαμε πολλές ώρες ακόμη να μείνουμε εκεί μέσα.
            Πρώτα έπρεπε να πάρουμε στα χέρια μας τα διάφορα εργαλεία που θα χρησιμοποιούσαμε μες στο σκοτάδι, όπως τα μικρά παιδιά που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον κόσμο, έτσι και εμείς.
            Στην συνέχεια ο καθηγητής μας είπε πώς να εμφανίσουμε ένα ασπρόμαυρο φιλμ  και πως όλοι η διαδικασία θα γινόταν στο σκοτάδι. Μείναμε με απορία, πως μπορεί να γίνει αυτό;
            Περάσαμε το φιλμ μέσα στο σπιράλ και έπειτα έπρεπε να παριστάνουμε τους χημικούς, αφού έπρεπε να βάλουμε τις κατάλληλες ποσότητες χημικών μέσα σε ογκομετρικά δοχεία
να κοιτάμε τις θερμοκρασίες και τις αντιδράσεις τους, όπως κάνουν οι χημικοί.
            Η διαδικασία για την εμφάνιση του φιλμ, μας πήρε περίπου μισή ώρα. Στην αρχή όλα αυτά μας φάνηκαν βαρετά και ο χρόνος ατέλειωτος, αλλά άξιζε ο κόπος. Όταν ο καθηγητής έβγαλε το φιλμ από στο σπιράλ, είδαμε μία διαφανή λουρίδα που επάνω ήταν εμφανισμένες οι πόζες που είχαμε τραβήξει.
            Στα πρόσωπα μας υπήρχαν χαμόγελα και απορίες, πως έγινε αυτό το μαγικό; Όμως τα μαγικά τώρα άρχιζαν και ο ταχυδακτυλουργός – καθηγητής, ήταν έτοιμος να μας δείξει ένα μεγάλο μαγικό.
            Κόψαμε το φιλμ σε εξάδες, βρήκαμε την πόζα που θέλαμε και βάλαμε το φιλμ στον μεγεθυντήρα, για να εκτυπώσουμε την πρώτη μας φωτογραφία. Βάλαμε το λευκό ειδικό χαρτί κάτω από τον μεγεθυντήρα. Πατήσαμε το φως του μεγεθυντήρα, που έβγαινε από τον φακό του και «έγραφε» το χαρτί μας. Όσοι ώρα το φως ήταν ανοικτό εμείς βλέπαμε την πόζα που «γραφόταν» πάνω στο χαρτί. Όταν το φως έσβησε, είδαμε ότι στο χαρτί δε είχε «γραφτεί» τίποτα. Το χαρτί ήταν ακόμη άσπρο.
            Ο καθηγητής πήρε το χαρτί και το έριξε στο πρώτο λεκανάκι με το ειδικό υγρό. Εμείς ήμασταν τριγύρω του, με τα μάτια καρφωμένα στο χαρτί.
            Κάναμε απόλυτη ησυχία και περιμέναμε. Σε λίγα λεπτά στο χαρτί επάνω άρχιζε να εμφανίζεται κάτι γκρι κουκίδες. Άρχιζε πάνω στο χαρτί να εμφανίζεται όλοι η φωτογραφία και τότε ακουστικέ ομόφωνα «ουάου!».
            Το μαγικό πέτυχε!
Ήταν το πιο όμορφο μαγικό που δε θα ξεχάσω ποτέ!
            Φυσικά τον σκοτεινό θάλαμο δεν τον ξαναείδαμε με ανοικτό το φως, αλλά δε μας πείραζε καθόλου. Ήταν το δωμάτιο μας που μαζί με τον καθηγητή μας, μαθαίναμε να κάνουμε και εμείς τα δικά μας μαγικά.
Τα μαγικά της φωτογραφίας!
   
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ