28/11/14

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 Μεταμόρφωση 20 Νοεμβρίου 2014
 Αρ. Πρωτ.  626 

Προς την
-Περιφερειάρχη Αττικής


Θέμα : Κατάθεση προσφυγής ενώπιον του κ. Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

            Ο σύλλογός μας κατέθεσε ενώπιον του κ. Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, σύμφωνα με το άρθρο 238 του Ν. 3852/2010, ο οποίος μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας πράξεων και παραλείψεων Ο.Τ.Α. σύμφωνα με τα άρθρα 225, 226 και 227 του Ν. 3852/2010, την από 20-11-2014 συνημμένη προσφυγή και ζητά την ακύρωση της ψήφισης του προυπολογισμού 2015 του Δήμου Μεταμόρφωσης, για τους λόγους που αναφέρονται σ΄ αυτήν.

            Ζητάμε με απόφαση σας:
- Να να ανασταλεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού του έτους 2015 μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης επί της προσφυγής μας και της ένστασης που θα ασκήσουμε στην περίπτωση απόρριψής της.


  Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου
 

25/11/14

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

             
              Μεταμόρφωση 20 Νοεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.  624

Προς τον
-Γενικό Γραμματέα της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής


Θέμα : Να ακυρωθεί η ψήφιση του προυπολογισμού του έτους 2015 του Δήμου Μεταμόρφωσης.

            Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης με αριθμό 283/14, το οποίο συνεδρίασε σε ειδική συνεδρίαση, στις 10 Νοεμβρίου 2014  εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προυπολογισμός του Δήμου Μεταμόρφωσης για το έτος 2015.
            Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να ακυρωθεί για τους εξής λόγους :
            Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 76 παραγ. 3 του Ν. 3852/2010, η Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά τον χρόνο, πριν από την σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης …. Η πρόσκληση κοινοποιείται στα μέλη με κάθε πρόσφορο μέσο επτά εργάσιμες ημέρες πριν την συνεδρίαση και περιλαμβάνει την ημερήσια διάταξη, τον τόπο, την ημέρα και την ώρα της συνεδρίασης και συνοδεύεται από εισήγηση επί των υπό συζήτηση θεμάτων. …  Τηρούνται πρακτικά…
               Επειδή σύμφωνα με το εδάφιο 1 του άρθρου 3 της ΚΥΑ 3966 (ΦΕΚ Β 141 9.2.2011) των υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Οικονομικών: 
               Η εκτελεστική επιτροπή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης, συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προτάσεις των υπηρεσιών του Δήμου καθώς και της επιτροπής διαβούλευσης, για τον προϋπολογισμό και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, και εισηγείται το προσχέδιο του Ε.Π.Δ. και του προϋπολογισμού προς την οικονομική επιτροπή.
            Επειδή δεν τέθηκε υπ΄ όψη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ο υπό έγκριση προυπολογισμός, ούτε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, καθ΄ ότι κατά παράβαση της προθεσμίας της παραγ. 1 του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 μέχρι σήμερα δεν έχει συγκροτηθεί η Επιτροπή, η οποία συγκροτείται εντός υποχρεωτικής και δεσμευτικής προθεσμίας δύο μηνών, από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, δηλαδή ήταν υποχρεωμένη η Δημοτική Αρχή να προβεί στην σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, το αργότερο μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014.  
            Επειδή κατά την 22α συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014, είχε οριστεί ως πρώτο θέμα η Εκλογή της Επιτροπής Διαβούλευσης και η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του Δημάρχου, τις αιτιάσεις του οποίου ο σύλλογος θεωρούνται αβάσιμες.
            Επειδή υπήρχαν αιτήσεις ενδιαφερομένων τοπικών συλλόγων για να συμπεριληφθούν στην υπό σύσταση επιτροπή, αλλά δεν ελήφθησαν υπ΄ όψη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Οκτωβρίου 2014 και δεν ανακοινώθηκαν. Δεν ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε το ενδιαφέρον του συλλόγου μας για να συμπεριληφθεί στην Επιτροπή.
            Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 76 παραγ. 1 του Ν. 3852/2010, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, επομένως είχε υποχρέωση η Δημοτική Αρχή να προτείνει η ίδια τους φορείς,  οι εκπρόσωποι των οποίων θα συγκροτούσαν την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
            Επειδή σύμφωνα με το ίδιο άρθρο ποσοστό ένα τρίτο (1/3) των μελλών της επιτροπής ορίζεται μετά από κλήρωση μεταξύ των δημοτών, η δε κλήρωση αυτή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.
            Επειδή πριν από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10η Νοεμβρίου 2014, κατά την οποία εγκρίθηκε ο προυπολογισμός του Δήμου του έτους 2015, ο Περιβαλλοντολογικός – Οικολογικός – Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» καταθέσαμε   ένσταση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου με τους παραπάνω λόγους και ζητούσε να αναβληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να συσταθεί η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, να συζητηθεί ο προυπολογισμός στην Επιτροπή και μετά εκ νέου να εισαχθεί σε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και ψήφιση. Η ένστασή μας αυτή απερρίφθη.
            Επειδή κατά την ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Νοεμβρίου 2014 η Δημοτική Σύμβουλος κ. Χαρίκλεια Νικολοπούλου, εξέφρασε παράπονα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ζήτησε επεξηγήσεις και έγγραφα που αφορούσαν τον υπό κρίση προυπολογισμό, αλλά οι υπηρεσίες του Δήμου αρνήθηκαν να τα παραδώσουν.
            ΕΠΕΙΔΗ όπως ευχερώς γίνεται αντιληπτό, από τα παραπάνω,  η έγκριση του προϋπολογισμού του έτους 2015, η οποία έλαβε χώρα την 10-11-2014, δια της ανωτέρω αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, πάσχει ακυρότητα, της οποίας την ακυρότητα ζητούμε, διότι δεν τηρήθηκε κατά τρόπο νόμιμο, η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ προδικασία που περιγράφεται στα άρθρα 76 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 ήτοι ο νόμιμος τρόπος συγκρότησης της Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία μπορεί μεν να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, πλην όμως ο ίδιος ο νόμος την αναγορεύει σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ για την εκπόνηση του σχεδίου του προϋπολογισμού ΟΡΓΑΝΟ (βλέπετε και άρθρο  3 της με Αριθ. οικ. 3966 (ΦΕΚ Β 141/ 9.2.2011) ΥΑ των ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- Διαδικασίες κατάρτισης, ελέγχου και δημοσιότητας του προϋπολογισμού, στην οποία αναφέρομαι παραπάνω.
                        Η ορθή επομένως λειτουργία (σύγκληση – συνεδρίαση κλπ) της εν λόγω ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ αναγορεύεται ΡΗΤΑ από τις άνω διατάξεις, ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να καταρτισθεί ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ το σχέδιο του Προϋπολογισμού το οποίο εν συνεχεία, καλείται το αρμόδιο Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει οριστικά με την απόφαση του. Τυχόν ακυρότητες – παραλείψεις κατά την προδικασία της κατάρτισης του σχεδίου του Προϋπολογισμού, οδηγούν σε ακυρότητα και του ιδίου του τελικού προϋπολογισμού που τελικώς εγκρίνεται, όπως στην προκειμένη περίπτωση.
            Επειδή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης στις 14-11-2014, δηλαδή μετά την συζήτηση και έγκριση του προυπολογισμού και μετά την πάροδος της υποχρεωτικής δίμηνης προθεσμίας του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010, με πρόσκλησή του καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση την 19η Νοεμβρίου 2014, με 5ο θέμα ημερήσιας διάταξης την συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
            Επειδή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2014 και πάλι δεν συγκροτήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε.

            Επειδή οφείλετε χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και δη εντός προθεσμίας ελαχίστων ημερών, δύο – τριών, να ζητήσετε από τον Δήμο Μεταμόρφωσης, να σας εκθέσει εγγράφως τις απόψεις του, τάσσοντας στον Δήμο προθεσμία όχι μεγαλύτερη των δέκα (10) ημερών, προκειμένου να σας απαντήσει. Μετά την πάροδο άπρακτης της παραπάνω προθεσμίας, οφείλετε να προβείτε στην εξέταση και λήψη αποφάσεως επί της παρούσης καταγγελίας μας.
            Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθινή.

ΖΗΤΑΜΕ
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΣΕΤΕ
- Να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης με αριθμό 283/2014 της 10ης Νοεμβρίου 2014, με την οποία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Μεταμόρφωσης του έτους 2014. 
- Να υποχρεωθεί ο Δήμος Μεταμόρφωσης να συγκροτήσει νόμιμα την Επιτροπή Διαβούλευσης και να υποβάλει στην επιτροπή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για συζήτηση. Μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή, την ενσωμάτωση στον προϋπολογισμό των τροποποιήσεων που ενδεχομένως γίνουν αποδεκτές, να εισαχθεί, να συζητηθεί και να ψηφιστεί εκ νέου ο προϋπολογισμός του Δήμου. 
- Να εκδώσετε άμεσα προκαταρτική απόφασή σας, με την οποία να ανασταλεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού του έτους 2015 μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης σας επί της παρούσης προσφυγής μου.


   Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου
 






24/11/14

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 283 ΤΗΣ 10ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015

Ενώπιον του κ. Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, σύμφωνα με το άρθρο 238 του Ν. 3852/2010, ο οποίος μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας πράξεων και παραλείψεων Ο.Τ.Α. σύμφωνα με τα άρθρα 225, 226 και 227 του Ν. 3852/2010.


ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ  - ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 227 παραγ. 1 του Ν. 3852/2010.


Του Περιβαντολογικού – Οικολογικού – Εξωραιστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης «ΗΛΕΚΤΡΟΝ», νομίμως εκπ/νου που εδρεύει στην Μεταμόρφωση οδός Πευκών αριθ. 116.
  

Κ Α Τ Α 

1.- Της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης με αριθμό 283 της 10ης Νοεμβρίου 2014, με την οποία εγκρίθηκε ο προυπολογισμός του Δήμου Μεταμόρφωσης του έτους 2015. 
2.- Κάθε άλλης συναφούς πράξεως ή παραλείψεως.


           
            Με την παρούσα προσβάλλω την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης και κάθε σχετική διοικητική πράξη, ως άκυρη, μη νόμιμη και καταχρηστική, διότι ο σύλλογος έχει έννομο συμφέρον Σύλλογος Μεταμόρφωσης, ο οποίος έχει κατ΄ επανάληψη ζητήσει να συμπεριληφθεί στην υπό σύσταση Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, για τους εξής ειδικότερα λόγους :

            Α.- Νομιμοποίηση μου για την άσκηση της προσφυγής.
            Η προσφυγή μου νόμιμα ασκείται σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν. 3852/2010 και έχω έννομο συμφέρον για την άσκησή της, όπως αυτό ορίζεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το έννομο συμφέρον μου έχει τις απαιτούμενες από τις αποφάσεις του ΣτΕ ιδιότητες και συγκεκριμένα :
α. Ο σύλλογός μας έχει ζητήσει εγγράφως κατ’ επανάληψη από τον Δήμο Μεταμόρφωσης να συμπεριληφθεί στην υπό συγκρότηση Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, ένας από τους σκοπούς της οποίας είναι η συζήτηση επί του προσχεδίου του προυπολογισμού.
β. Έχω προσωπικό και σπουδαίο έννομο συμφέρον. Δηλαδή υπάρχει ειδικός δεσμός του προσφεύγοντος με την προσβαλλόμενη πράξη, η οποία θίγει συγκεκριμένη νομική ή πραγματική κατάσταση που με αφορά. (ΣτΕ 605/2008). Και σπουδαίο γιατί ως Σύλλογος Μεταμόρφωσης έχουμε ζητήσει κατ΄ επανάληψη να συμπεριληφθεί ο σύλλογος στην υπό σύσταση Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. 
γ. Έχω άμεσο έννομο συμφέρον. Δηλαδή την βλάβη από την συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υφιστάμεθα τόσο τα μέλη του συλλόγου, όσο και ολόκληρος ο Λαός της Μεταμόρφωσης.
δ. Έχω ενεστώς έννομο συμφέρον. Δηλαδή η βλάβη μου από την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υφίσταται συγχρόνως και κατά τον χρόνο λήψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και σήμερα που ασκώ την προσφυγή και θα υφίσταται κατά τον χρόνο που προβλέπει ο νόμος, μέσα στον οποίο θα εξεταστεί η προσφυγή μου. (ΕλΣυν. 55/2007, 33, 59, 99/2005, 47/2003, ΣτΕ ολ. 1002/2007

            Β.- Νομικοί και πραγματικοί λόγοι για την άσκηση της προσφυγής.

            Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης με αριθμό 283/14, το οποίο συνεδρίασε σε ειδική συνεδρίαση, στις 10 Νοεμβρίου 2014  εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προυπολογισμός του Δήμου Μεταμόρφωσης για το έτος 2015.
            Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να ακυρωθεί για τους εξής λόγους :
            Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 76 παραγ. 3 του Ν. 3852/2010, η Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά τον χρόνο, πριν από την σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης …. Η πρόσκληση κοινοποιείται στα μέλη με κάθε πρόσφορο μέσο επτά εργάσιμες ημέρες πριν την συνεδρίαση και περιλαμβάνει την ημερήσια διάταξη, τον τόπο, την ημέρα και την ώρα της συνεδρίασης και συνοδεύεται από εισήγηση επί των υπό συζήτηση θεμάτων. …  Τηρούνται πρακτικά…
               Επειδή σύμφωνα με το εδάφιο 1 του άρθρου 3 της ΚΥΑ 3966 (ΦΕΚ Β 141 9.2.2011) των υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Οικονομικών: 
               Η εκτελεστική επιτροπή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης, συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προτάσεις των υπηρεσιών του Δήμου καθώς και της επιτροπής διαβούλευσης, για τον προϋπολογισμό και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, και εισηγείται το προσχέδιο του Ε.Π.Δ. και του προϋπολογισμού προς την οικονομική επιτροπή.
            Επειδή δεν τέθηκε υπ΄ όψη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ο υπό έγκριση προυπολογισμός, ούτε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, καθ΄ ότι κατά παράβαση της προθεσμίας της παραγ. 1 του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 μέχρι σήμερα δεν έχει συγκροτηθεί η Επιτροπή, η οποία συγκροτείται εντός υποχρεωτικής και δεσμευτικής προθεσμίας δύο μηνών, από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, δηλαδή ήταν υποχρεωμένη η Δημοτική Αρχή να προβεί στην σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, το αργότερο μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014.  
            Επειδή κατά την 22α συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014, είχε οριστεί ως πρώτο θέμα η Εκλογή της Επιτροπής Διαβούλευσης και η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του Δημάρχου, τις αιτιάσεις του οποίου ο σύλλογος θεωρούνται αβάσιμες.
            Επειδή υπήρχαν αιτήσεις ενδιαφερομένων τοπικών συλλόγων για να συμπεριληφθούν στην υπό σύσταση επιτροπή, αλλά δεν ελήφθησαν υπ΄ όψη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Οκτωβρίου 2014 και δεν ανακοινώθηκαν. Δεν ανακοινώθηκε ούτε το ενδιαφέρον του συλλόγου μας για να συμπεριληφθεί στην Επιτροπή.
            Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 76 παραγ. 1 του Ν. 3852/2010, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, επομένως είχε υποχρέωση η Δημοτική Αρχή να προτείνει η ίδια τους φορείς,  οι εκπρόσωποι των οποίων θα συγκροτούσαν την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
            Επειδή σύμφωνα με το ίδιο άρθρο ποσοστό ένα τρίτο (1/3) των μελλών της επιτροπής ορίζεται μετά από κλήρωση μεταξύ των δημοτών, η δε κλήρωση αυτή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.
            Επειδή πριν από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10η Νοεμβρίου 2014, κατά την οποία εγκρίθηκε ο προυπολογισμός του Δήμου του έτους 2015, ο Περιβαλλοντολογικός – Οικολογικός – Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» καταθέσαμε  ένσταση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου με τους παραπάνω λόγους και ζητούσε να αναβληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να συσταθεί η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, να συζητηθεί ο προυπολογισμός στην Επιτροπή και μετά εκ νέου να εισαχθεί σε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και ψήφιση. Η ένστασή μας αυτή απερρίφθη.
            Επειδή κατά την ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Νοεμβρίου 2014 η Δημοτική Σύμβουλος κ. Χαρίκλεια Νικολοπούλου, εξέφρασε παράπονα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ζήτησε επεξηγήσεις και έγγραφα που αφορούσαν τον υπό κρίση προυπολογισμό, αλλά οι υπηρεσίες του Δήμου αρνήθηκαν να τα παραδώσουν.
            ΕΠΕΙΔΗ όπως ευχερώς γίνεται αντιληπτό, από τα παραπάνω,  η έγκριση του προϋπολογισμού του έτους 2015, η οποία έλαβε χώρα την 10-11-2014, δια της ανωτέρω αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, πάσχει ακυρότητα, της οποίας την ακυρότητα ζητούμε, διότι δεν τηρήθηκε κατά τρόπο νόμιμο, η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ προδικασία που περιγράφεται στα άρθρα 76 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 ήτοι ο νόμιμος τρόπος συγκρότησης της Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία μπορεί μεν να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, πλην όμως ο ίδιος ο νόμος την αναγορεύει σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ για την εκπόνηση του σχεδίου του προϋπολογισμού ΟΡΓΑΝΟ (βλέπετε και άρθρο  3 της με Αριθ. οικ. 3966 (ΦΕΚ Β 141/ 9.2.2011) ΥΑ των ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- Διαδικασίες κατάρτισης, ελέγχου και δημοσιότητας του προϋπολογισμού, στην οποία αναφέρομαι παραπάνω.
                        Η ορθή επομένως λειτουργία (σύγκληση – συνεδρίαση κλπ) της εν λόγω ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ αναγορεύεται ΡΗΤΑ από τις άνω διατάξεις, ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να καταρτισθεί ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ το σχέδιο του Προϋπολογισμού το οποίο εν συνεχεία, καλείται το αρμόδιο Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει οριστικά με την απόφαση του. Τυχόν ακυρότητες – παραλείψεις κατά την προδικασία της κατάρτισης του σχεδίου του Προϋπολογισμού, οδηγούν σε ακυρότητα και του ιδίου του τελικού προϋπολογισμού που τελικώς εγκρίνεται, όπως στην προκειμένη περίπτωση.
            Επειδή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης στις 14-11-2014, δηλαδή μετά την συζήτηση και έγκριση του προυπολογισμού και μετά την πάροδος της υποχρεωτικής δίμηνης προθεσμίας του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010, με πρόσκλησή του καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση την 19η Νοεμβρίου 2014, με 5ο θέμα ημερήσιας διάταξης την συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
            Επειδή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2014 και πάλι δεν συγκροτήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε.

            Επειδή η απόφαση σας πρέπει να εκδοθεί εντός δύο μηνών από την κατάθεση ενώπιον σας της παρούσης, έχετε υποχρέωση χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και δη εντός προθεσμίας ελαχίστων ημερών, δύο – τριών, να ζητήσετε από τον Δήμο Μεταμόρφωσης, να σας εκθέσει εγγράφως τις απόψεις του, τάσσοντας στον Δήμο προθεσμία όχι μεγαλύτερη των δέκα (10) ημερών, προκειμένου να σας απαντήσει. Μετά την πάροδο άπρακτης της παραπάνω προθεσμίας, οφείλετε να προβείτε στην εκδίκαση της παρούσης και την έκδοση σχετικής απόφασης.
            Επειδή εν προκειμένω δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999, καθ΄ ότι η υποχρεωτική προθεσμία των δύο μηνών, εντός της οποίας εκδίδεται η απόφαση σας, δεν επιτρέπει την χρήση της προθεσμίας των 50 ημερών που προβλέπει η παραπάνω διάταξη για την διενέργεια πράξεων της Διοίκησης. Κάθε προσπάθεια εφαρμογής της παραπάνω διάταξης στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί κακόπιστη ενέργεια εκ μέρους της Διοίκησης.
            Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθινή.

ΖΗΤΟΥΜΕ

- Να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης με αριθμό 283/2014 της 10ης Νοεμβρίου 2014, με την οποία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Μεταμόρφωσης του έτους 2014. 
- Να υποχρεωθεί ο Δήμος Μεταμόρφωσης να συγκροτήσει νόμιμα την Επιτροπή Διαβούλευσης και να υποβάλει στην επιτροπή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για συζήτηση. Μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή, την ενσωμάτωση στον προϋπολογισμό των τροποποιήσεων που ενδεχομένως γίνουν αποδεκτές, να εισαχθεί, να συζητηθεί και να ψηφιστεί εκ νέου ο προϋπολογισμός του Δήμου. 
- Να εκδώσετε άμεσα προκαταρτική απόφασή σας, με την οποία να ανασταλεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού του έτους 2015 μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης σας επί της παρούσης προσφυγής μου.

                                                              
 Μεταμόρφωση  20-11-2014
  


   Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου
 




18/11/14

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19-11-2014. 5Ο ΘΕΜΑ : ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

                                               
    Μεταμόρφωση 17 Νοεμβρίου 2014
Αρ. πρωτ. 622


Προς τους :
-Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης
-Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης
-Δήμαρχο Μεταμόρφωσης


Θέμα : Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 19-11-2014. 5οΘέμα : Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

            Αναφερόμενοι στην παραπάνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωρίζουμε τα εξής:
            Ο σύλλογός μας εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την συμμετοχή του στην υπό σύσταση Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και σας παραπέμπουμε στα προγενέστερα έγγραφά μας.
            Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις για την συμμετοχή στην επιτροπή έληξαν στις 22 Οκτωβρίου 2014 και κάθε μεταγενέστερη αίτηση δεν πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψη.
            Ο σύλλογος επιφυλάσσεται να ζητήσει επίσημα επικυρωμένα αντίγραφα των αιτήσεων συμμετοχής, στις οποίες να αναφέρεται ευκρινώς ο αριθμός και η ημερομηνία πρωτοκόλλησης του και του δικαιώματος του να ζητήσει σχετικό έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές.
            Είμαστε τη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία θελήσετε.

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου
 




8/11/14

ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2015

     
                                                                     Μεταμόρφωση 5 Νοεμβρίου 2014
Αρ. πρωτ. 615


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΕΝΣΤΑΣΗ

Του Σωματείου με την επωνυμία «Περιβαλλοντολογικός – Οικολογικός – Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης ΗΛΕΚΤΡΟΝ», νομίμως εκπ/νου, που εδρεύει στην Μεταμόρφωση οδός Πευκών αριθ. 116

ΚΑΤΑ

Της Νομιμότητας της συζήτησης του 1ου θέματος της 24ης Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, της 5ης Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20.00 και αφορά την ‘Έγκριση Προυπολογισμού του Δήμου έτους 2015 σύμφωνα με ο άρθρο 65 του Ν. 3852/2010


            Θεωρούμε ότι κατά την σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης για την ψήφιση του προυπολογισμού του έτους 2015, δεν τηρήθηκαν τα οριζόμενα από την νομοθεσία, ήτοι :
            1.- Επειδή δεν τέθηκε υπ΄ όψη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ο υπό έγκριση προυπολογισμός, καθ΄ ότι κατά παράβαση της προθεσμίας της παραγ. 1 του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 μέχρι σήμερα δεν έχει συγκροτηθεί η Επιτροπή, η οποία συγκροτείται εντός υποχρεωτικής και δεσμευτικής προθεσμίας δύο μηνών, από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, δηλαδή μέχρι 31-10-2014. 
            2.- Επειδή κατά την 22α συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014, είχε οριστεί ως πρώτο θέμα η Εκλογή της Επιτροπής Διαβούλευσης και η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του Δημάρχου, τις αιτιάσεις του οποίου ο σύλλογος θεωρεί αβάσιμες. Η μη συγκρότηση της επιτροπής εντός δύο μηνών και η αναβολή της συζήτησης του θέματος την 22α Οκτωβρίου 2014, είχαν ως αποτέλεσμα να ζητείται σήμερα η έγκριση του προυπολογισμού, χωρίς να έχει προηγουμένως τεθεί αυτός υπ΄ όψη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Τα ανωτέρω δημιουργούν ευθύνες, οι οποίες και θα αναζητηθούν. 
            3.- Επειδή η συζήτηση του προσχεδίου του προυπολογισμού ενώπιον της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με την παραγ. 3 του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010.
            4.- Επειδή ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» έχει έννομο συμφέρον, καθ΄ ότι με τρία διαφορετικά έγγραφα του προς τον Δήμο Μεταμόρφωσης και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει αναφερθεί σχετικά με το θέμα, έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί στην υπό σύσταση επιτροπή και έχει ορίσει ως εκπροσώπους του στην επιτροπή τον Γραμματέα και την Ταμία του συλλόγου.


ΖΗΤΑΜΕ
Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος διευθύνει στην συζήτηση σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν. 3852/2010:
1.- Ν α αναβάλει την σημερινή συνεδρίαση της συζήτησης για την έγκριση του προυπολογισμού του Δήμου έτους 2015.
2.- Να ορίσει άμεσα ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
3.- Να τεθεί ο προυπολογισμός του Δήμου υπ’  όψη της συσταθησομένης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
4.- Μετά την διενέργεια των ανωτέρω να οριστεί νέα ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης για την συζήτηση και έγκριση του Προυπολογισμού του Δήμου του 2015.

            Κάθε άλλη διαφορετική ενέργεια δεν είναι σύμφωνη με τον Ν. 3852/2010 και ο σύλλογος επιφυλάσσεται να πράξει τα νόμιμα, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών του συλλόγου και των Δημοτών της Μεταμόρφωσης.

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου








ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Οι Σύλλογοι της Μεταμόρφωσης :
          «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ – ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
          «ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ» ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ο Υ Ν 

          Η επίσκεψη στο ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, στην οδό Πανεπιστημίου, η οποία είχε αναβληθεί, θα πραγματοποιηθεί τελικά την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014.

          Θα συγκεντρωθούμε στον Ηλεκτρικό Σταθμό του «ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» στις 10,00 π.μ. και με τον ηλεκτρικό και το μετρό θα φθάσουμε στον σταθμό του Συντάγματος. Από εκεί το Νομισματικό Μουσείο είναι πολύ κοντά.
          Μετά το τέλος της επίσκεψης, όποιος θέλει μπορεί να επιστρέψει πίσω. Οι υπόλοιποι ή καθόμαστε στον κήπο του μουσείου να απολαύσουμε τον καφέ μας, ή πηγαίνουμε για καφέ – φαγητό στην Πλατεία των Εξαρχείων ή κάνουμε ότι άλλο αποφασίσουμε όλοι μαζί.

          Θα μας κοστίσει χωρίς τον καφέ τα εισιτήρια 1,20+1,20€ και η είσοδος στο μουσείο 3,00 €

          Δηλώσεις συμμετοχής στους δύο συλλόγους.

          Καλή Διασκέδαση….

         
 Για τα Διοικητικά Συμβούλια

 ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

   Σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ»                    Σύλλογος «ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ»

Χρήστος Κουστιμπής                                       Θεοδούλη Τεσσέρη