31/10/15

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ. ΠΡΩΤΟ. Ο ΑΓΩΓΟΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΥΚΩΝ


                                                                Μεταμόρφωση  29 Οκτωβρίου 2015
                                                                Αρ. Πρωτ.  756
Προς τους :
1.- Υπουργό Οικονομίας
2.- Υφυπουργό για θέματα ΕΣΠΑ
3.- Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Αττικής
4.- Περιφερειάρχη Αττικής
5.- Αντιπεριφεριάρχη Βόρειου Τομέα Αθήνας
6.- Περιφέρεια Αττικής/
Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης
7.- Περιφέρεια Αττικής/Οικονομική Επιτροπή
8.- ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ
9.- Ε.Υ.Δ.Α.Π.
10.- Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης
11.- Αντιδήμαρχο Υποδομών, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού
Περιβάλλοντος Ανακύκλωσης Καθαριότητας Δήμου
Μεταμόρφωσης.
12.- Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Μεταμόρφωσης

Θέμα :  Προβλήματα Νότιας Καναπίτσας. Πρώτο. Ο αγωγός ομβρίων υδάτων στην οδό Πευκών.
          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιβαντολογικού – Οικολογικού – Εξωραιστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, στην συνεδρίαση του της 26ης Σεπτεμβρίου 2015 εξέτασε τις προτάσεις για την Νότια Καναπίτσα, όπως αυτές υποβλήθηκαν και διαμορφώθηκαν από τους κατοίκους και φορείς της περιοχής, ύστερα από τρίμηνη συνεργασία των εκπροσώπων του συλλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους.
          Ενέκρινε προτάσεις που θα υποβληθούν στον Δήμο Μεταμόρφωσης και στον Δήμο Ηρακλείου και για την υλοποίησή τους, θα προσπαθήσει να συνεργασθεί με κάθε φορέα και Αρχή, που εμπλέκεται στην κάθε μία από τις προτάσεις.
          Ειδικά σε ότι αφορά τον Δήμο Μεταμόρφωσης, επειδή έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν οι προτάσεις του συλλόγου, είτε να μην απαντώνται, είτε να λαμβάνονται ελλιπείς απαντήσεις, το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε να στέλνονται στον Δήμο μία – μία οι προτάσεις του συλλόγου, ώστε να είναι εμφανής ο διαχωρισμός σε ποια πρόταση ο Δήμος έχει απαντήσει και σε ποια σιωπηρά αρνήθηκε να το πράξει.
          Βεβαίως ο σύλλογος θα επιδιώξει την υλοποίηση όλων των προτάσεων του, θα επιδιώξει να λάβει την τοποθέτηση του δήμου σε κάθε μία από τις προτάσεις του, ώστε να γίνει αντιληπτό στους κατοίκους της Νότιας Καναπίτσας, ποιες από τις προτάσεις που θα υποβληθούν δέχεται ο Δήμος και ποιες απορρίπτει, έστω και δια της μη απαντήσεως.
          Προτάσεις για τις οποίες δεν θα λάβουμε απάντηση μέσα στην νόμιμη προθεσμία των εικοσι ημερών από την πρωτοκόλλησή τους στο πρωτόκολλο του δήμου, θα θεωρούνται ότι έχουν απορριφθεί από την Δημοτική Αρχή και θα απευθυνόμαστε σε κάθε άλλη Αρχή ή υπηρεσία στην Ελλάδα ή στα Όργανα της Ευρωπαικής Ένωσης, για να επιτύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Παράλληλα θα επιδιώξουμε την εφαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας και των Ευρωπαικών Οδηγιών, σε κάθε περίπτωση.
          Στη σημερινή πρώτη μας πρόταση υποβάλλουμε στον Δήμο Μεταμόρφωσης το ερώτημα σχετικά με τις αιτίες για τις οποίες δεν κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα ο αγωγός ομβρίων υδάτων της οδού Πευκών, σε αντίθεση με τον αγωγό της οδού Θεοτοκοπούλου, παρά το γεγονός ότι η κατασκευή και των δύο αυτών αγωγών προτάθηκε από τον δήμο Μεταμόρφωσης στην Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης την ίδια χρονική στιγμή και με το ίδιο έγγραφο.    
          Σε κάθε δυνατή νεροποντή η οδός Πευκών δέχεται τεράστιους όγκους νερού και πλημμυρίζει. Ο σύλλογός μας είχε προτείνει στον Δήμο την κατασκευή του αγωγού ομβρίων υδάτων κατά μήκος της οδού Πευκών. Ο Δήμος έστειλε ένα έγγραφο στο ΠΣΕΑ πριν κάποια χρόνια, αλλά από τότε δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια για την υλοποίηση του έργου, ούτε έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση, είτε από τον Δήμο, είτε από την ΠΣΕΑ. Εξ όσων γνωρίζουμε ο Δήμος δεν ενδιαφέρθηκε για την κατασκευή του έργου.
          Η οδός Πευκών από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης μέχρι το τέλος της, έχει κλίση προς την δεξιά πλευρά της (προς τα σπίτια με τους ζυγούς αριθμούς) και όταν βρέχει τα νερά σχεδόν έρχονται μέχρι τις εξώπορτες των σπιτιών. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια ισόγεια σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Η κατάσταση επιδεινώνεται γιατί όταν έγινε ανακατασκευή του δρόμου επί δημαρχίας Χριστονάκη, ανέβηκε το επίπεδο του οδοστρώματος και το ύψος σήμερα μεταξύ οδοστρώματος και επιπέδου πεζοδρομίου είναι 8 – 10 εκατοστά που εύκολα καλύπτονται από μία δυνατή νεροποντή. Εξ άλλου στη συμβολή της δεξιάς πλευράς της οδού Πευκών με τους δρόμους έχουν κατασκευαστεί μικρά σαμαράκια, δρούν ώστε τα όμβρια να μην βρίσκουν διέξοδο στους δρόμους αυτούς, οι οποίοι είναι κατηφορικοί, αλλά να συνεχίζουν στην οδό Πευκών. 
          Ο σύλλογός μας με το έγγραφό του με αριθμό πρωτ. 29/11-9-2011, έθεσε το θέμα υπ΄ όψη του Δήμου Μεταμόρφωσης. Ο Δήμος Μεταμόρφωσης με το έγγραφό του με αριθμό πρωτ. 3494/12-3-2012, στέλνει στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έγγραφο στο οποίο αναφέρει «οι περιοχές του Δήμου που παρουσιάζουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα είναι κυρίως» …… «Η περιοχή ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ επίσης και συγκεκριμένα οι κατοικίες γύρω απ΄την οδό Πευκών και κύρια απ΄ την πλατεία ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ μέχρι την οδό ΝΙΟΒΗΣ (όριο με Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) υπάρχει έντονο πρόβλημα …..»
          Θα θέλαμε ο Δήμος Μεταμόρφωσης να μας ενημερώσει σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μετά την αποστολή του εγγράφου μας στην ΠΣΕΑ, να μας δώσει όπως είναι υποχρεωμένος αντίγραφα της αλληλογραφίας και στην περίπτωση που δεν έχει πράξει τίποτε περισσότερο από την αποστολή του εγγράφου, να μας εξηγήσει γιατί δεν ενδιαφέρθηκε. Η τυχών δικαιολογία ότι δήθεν δεν υπάρχουν λεφτά, δεν γίνεται αποδεχτή από τον σύλλογό μας, δεδομένου ότι ο Δήμος Μεταμόρφωσης, ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο, έχει πραγματοποιήσει σωρεία έργων μηδαμινής έως μηδενικής σημασίας, με τα χρήματα των οποίων τουλάχιστον θα είχε κάνει την μελέτη για τον αγωγό.
          Ως γνωστόν στον Δήμο Μεταμόρφωσης αναλογεί πίστωση 2.804.797,97 ευρώ, σύμφωνα με τον πίνακα ενταγμένων έργων στο ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013, για το έργο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ 01/08 (ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ) ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.
          Ζητάμε να μας ενημερώσει ο Δήμος Μεταμόρφωσης :
Α. Ποιοί είναι αυτοί οι «Διάφοροι δρόμοι» ;;
Β. Αν μέσα στους «Διάφορους Δρόμους» συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή του αγωγού ομβρίων της οδού Πευκών ;;
Γ. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι «Διάφοροι Δρόμοι» που μπήκαν στο πρόγραμμα ;;
          Ειδικότερα δε :
          Με ποια κριτήρια επελέγη η κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων στην οδό Θεοτοκοπούλου, με ποια κριτήρια προωθήθηκε το έργο, με ποια κριτήρια εντάχθηκε στα έργα της Περιφέρειας και εκδόθηκε η απόφαση 178/2014 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής;;;
          Πώς είναι δυνατόν το έργο της κατασκευής ομβρίων υδάτων στην οδό Θεοτοκοπούλου να έχει προχωρήσει τόσο πολύ και να βρίσκεται στα στάδιο της έγκρισης της δαπάνης και για τον αντίστοιχο αγωγός της οδού Πευκών ουσιαστικά να μην  έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες.
          Από την ΠΣΕΑ και την Περιφέρεια Αττικής, θα θέλαμε να μας ενημερώσουν για την πορεία του έργου της κατασκευής του αγωγού ομβρίων υδάτων της οδού Πευκών, γιατί δεν προωθήθηκε, όπως έγινε με το παραπάνω έργο της οδού Θεοτοκοπούλου και ποιες ενέργειες έχουν γίνει προς το ΠΣΕΑ από τον Δήμο Μεταμόρφωσης για την προώθηση του έργου..
          Από την κ. Περιφερειάρχη Αττικής, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθήνας, την ΠΕΠ Αττικής και την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, ζητάμε να σταματήσει η χορήγηση στον Δήμο Μεταμόρφωσης της πίστωσης 2.408.797,97 ευρώ για το έργο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ 01/08 (ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ) ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, μέχρι ότου λάβουμε πειστικές εξηγήσεις από κάθε αρμόδιο φορέα, για την επιλογή της κατασκευής του αγωγού ομβρίων υδάτων στην οδό Θεοτοκοπούλου, έναντι του ιδίου αγωγού της οδού Πευκών, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αγωγοί προτάθηκαν ταυτόχρονα στην ΠΣΕΑ Αττικής.
          Από τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας και τον αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Υπουργό, ζητάμε να διατάξουν την διενέργεια ελέγχου γιατί προτάθηκε η κατασκευή του αγωγού ομβρίων υδάτων της οδού Θεοτοκοπούλου, έναντι του αγωγού ομβρίων υδάτων της οδού Πευκών, πότε θα κατασκευαστεί ο αγωγός ομβρίων υδάτων της οδού Πευκών και να παγώσουν την χορήγηση των χρημάτων και την πρόοδο του παραπάνω έργου μέχρι την διεξαγωγή της παραπάνω έρευνας.
          Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης ζητάμε να μας δώσει αντίγραφα από όλα τα έγγραφα προς όλες τις υπηρεσίες σχετικά με το θέμα του αγωγού ομβρίων υδάτων της οδού Πευκών και της οδού Θεοτοκοπούλου.
          Υπενθυμίζουμε στην υπηρεσία ότι είναι υποχρεωμένη να ικανοποιήσει το αίτημά μας, μέσα σε είκοσι ημέρες από την πρωτοκόλληση της παρούσης, βάσει των παρακάτω διατάξεων :
Α. Παραγ. 1, 4 περιπ. 2, 4 και 6 του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999, όπως τροποποιήθηκε με τα άρθρα 8 παραγ. 2 του Ν. 2880/2001 και 11 παραγ. 2 του Ν. 3230/2004
Β. Άρθρο 1 ΠΔ 28/2015.
          Γ. Σύμφωνα με το έγγραφο ΔΙΣΚΠΟ/Φ.16/22621/8-10-2012 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης/ Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Οργάνωσης και Διαδικασιών/Δ/ση σχέσεων Κράτους – Πολίτη/τμήμα προστασίας Πολιτών, που απεστάλη στον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, ύστερα από έγγραφη διαμαρτυρία πολίτη της Μεταμόρφωσης, για την τότε σιωπηρή άρνηση των υπηρεσιών του δήμου Μεταμόρφωσης να του χορηγήσουν αντίγραφα εγγράφων που είχε ζητήσει. Με το ίδιο έγγραφο εντέλλεται ο δήμαρχος «…. να προβεί σύμφωνα με τα; προεκτεθέντα, στις δικές σας (του) παραιτέρω ενέργειες, ενημερώνοντας σχετικά τον ενδιαφερόμενο (τον πολίτη), καθώς και την Υπηρεσία μας (Υπουργείο). Αν δεν υπάρχει το έγγραφο αυτό στο αρχείο του δήμου, να ενημερωθεί έστω και τηλεφωνικά ο γραμματέας του συλλόγου μας κ. Θεμιστοκλής Αλεξίου, τηλ. 6944.397.603 για να σας στείλουμε φωτοαντίγραφο.
          Ως εκ περισσού, θεωρούμε υποχρέωση να ενημερώσουμε κάθε υπεύθυνο του δήμου Μεταμόρφωσης, ότι σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο του Υπουργείου «κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων, ύστερα από γραπτή αίτησή του, με την επίκληση απλού ευλόγου ενδιαφέροντος, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να θεμελιώσει έννομο συμφέρον».
          Σύμφωνα με τον Νόμο, ο σύλλογος προτίθεται να καταβάλει το κόστος των φωτοαντιγράφων, ήτοι χαρτί Α4 και το μελάνι της εκτύπωσης. Προτείνει γι΄ αυτό τον συμψηφισμό του κόστους των παραπάνω φωτοαντιγράφων και την αφαίρεσή του από το ποσό που υποχρεούται και οφείλει να καταβάλει ο δήμος Μεταμόρφωσης στον σύλλογό μας και του έχει επιδικαστεί με την απόφαση – πρακτικό της 6ης συνεδρίασης της επιτροπής του άρθρου δευτέρου παρ. 2 του Ν. 2690/1999 την 14-06-2013. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο δήμος Μεταμόρφωσης δεν αποδέχεται την πρόταση συμψηφισμού, ο σύλλογος ζητά εγκαίρως και εμποθέσμως να του γνωστοποιήσει ο δήμος το κόστος των φωτοαντιγράφων και τον κωδικό λογαριασμού του δήμου καθώς και λογαριασμό και όνομα τραπέζης για να κατατεθούν τα χρήματα.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                   Θεμιστοκλής Αλεξίου




23/10/15

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤ. 361/7-10-2015 ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


                                                        Μεταμόρφωση 12 Οκτωβρίου 2015 
 Αρ, πρωτ. 749
Προς τους :  
1.- Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης
2.- Επιτροπή ποιότητας ζωής Δήμου Μεταμόρφωσης
3.- Σε όλα τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
του Δήμου Μεταμόρφωσης.
α. Κων/νο Κολοβό
β. Γιαννάκη Μανανά
γ. Νικολέττα Πατέλη
δ. Δήμητρα Τσεβά
ε. Μανώλη Πετάση
στ. Δημήτρη Περιβολαράκη
ζ. Χαρά Κοντοσώρου
η. Μαρία Λυμπέρη
θ. Φώτη Παπαδόπουλο
ι. Δημήτρη Αναστασόπουλο
ια. Δημήτρη Ρεντζή
4.- Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεταμόρφωσης
5.- Σε όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεταμόρφωσης
α. Αθανασία Ακριώτη
β. Χριστίνα Αντωνοπούλου
γ. Ευάγγελο Γαρούφο
δ. Γεώργιο Χρονόπουλο
ε. Ευστράτιο Σαραούδα
στ. Χαρά Κοντοσώρου
ζ. Μαρία Μαύρου
η. Ευάγγελο Χειμώνα
θ. Βασίλη Καραβάκο
ι. Δημήτρη Περιβολαράκη
6.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
7.- Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας
Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης
8.- Αντιδήμαρχο Οικονομικής Πολιτικής, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
9.- Εφημερίδα «Έκφραση Μεταμόρφωσης»
10. Περιφερειάρχη Αττικής
11.- Υπουργείο Πολιτισμού
12.- Υπουργό Εσωτερικών
13.- Συλλόγους και φορείς της Μεταμόρφωσης
14.- Εφημερίδες Μεταμόρφωσης

Θέμα : Επιστρέφεται απαράδεκτο το έγγραφο με αριθμό πρωτ. 361/7-10-2015 της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

          Ο σύλλογος μας, ο Περιβαντολογικός – Οικολογικός – Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, παρέλαβε στις 8-10-2015 το παραπάνω έγγραφο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης, το οποίο υπογράφει η πρόεδρος κ. Βασιλική Μπαλαρή.
          Ο σύλλογός μας με τα έγγραφά του  με αριθμούς πρωτ. 674/13-8-2015 και 730/4-9-2015 υπέβαλε στην κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Μεταμόρφωσης ΕΝΑ διευκρινιστικό ερώτημα σχετικό με την διακοπή ή όχι της λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου, την σύλληψη υπαλλήλων της κοινωφελούς επιχείρησης ή του δήμου, που ήταν απασχολημένοι με την λειτουργία του θερινού κινηματογράφου και οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.
          Επειδή η κοινωφελής επιχείρηση στο δήθεν απαντητικό της έγγραφο αρνήθηκε να απαντήσει και να διευκρινίσει αν πράγματι οδηγήθηκαν υπάλληλοι της κοινωφελούς ή του δήμου στο αυτόφωρο, ο σύλλογός μας υπέβαλε στην κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Μεταμόρφωσης με το έγγραφό του  με αριθμό πρωτ. 735/28-9-2015 διευκρινιστικά ερωτήματα σχετικά με τον θερινό κινηματογράφο και ζήτησε αντίγραφα εγγράφων.
          Ο σύλλογος γνωστοποίησε στην κοινωφελή επιχείρηση τις νομικές διατάξεις βάσει των οποίων είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στα ερωτήματα και να χορηγήσει τα αντίγραφα των ζητηθέντων εγγράφων. Ιδιαίτερα δε γνωστοποιήθηκε έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς τον ίδιο τον σημερινό δήμαρχο της Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, που απεστάλη προσωπικά στον ίδιο με την ιδιότητα του δημάρχου Μεταμόρφωσης και εντέλλεται να απαντήσει – ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο πολίτη και του γνωστοποιείται ότι κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να λαμβάνει γνώσει των διοικητικών εγγράφων με μια απλή αίτησή του. 
          Απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα δεν έλαβε ο σύλλογος, ούτε του απεστάλησαν τα αντίγραφα των εγγράφων που ζήτησε
          Σε δεύτερο δήθεν απαντητικό έγγραφο η κοινωφελής επιχείρηση ισχυρίζεται ότι δήθεν ότι δήθεν μας έχει απαντήσει με προγενέστερο έγγραφό της και αναφέρει ότι δήθεν επανερχόμαστε.
          Στις 10-10-2015 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και αποφάσισε.
          1.- Να επιστραφεί το έγγραφο στην κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Μεταμόρφωσης, ως απαράδεκτο, προσβλητικό για τον σύλλογό μας και ως μη ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα.
          2.- Να παρασταθούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Οκτωβρίου 2014 και να ζητηθούν εξηγήσεις από την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης.
          3.- Επιφυλάχτηκε να καθορίσει τις επόμενες ενέργειες του συλλόγου, ανάλογα με τις εξηγήσεις που θα δοθούν από την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου.
          Το πρωτότυπο του απαραδέκτου εγγράφου είναι συνημμένο στο αντίγραφο της παρούσης που θα κατατεθεί στην κοινωφελή επιχείρηση.
   
                               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                   ΧΡΗΣΤΟΣ                     ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
                             ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ            ΚΟΥΣΤΙΜΠΗΣ                     ΑΛΕΞΙΟΥ 




19/10/15

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΡΑΖΛΕΡ - ΤΟΜΟΣ 2ος - ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΑΖΕΡΗΣ


Τίτλος: Το Παιχνίδι των Ράζλερ (Τόμος 2ος) Δαίμονες του Παρόντος 
Συγγραφέας: Κώστας Βουλαζέρης
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας
Γλώσσα: Ελληνικά





Άδεια Creative Commons 
(Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)


18/10/15

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ΤΗΣ 4/10/2015, ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ;

                                                                      Μεταμόρφωση 7 Οκτωβρίου 2015
                                                                       Αρ. Πρωτ.  741
Προς τους
1.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
2.- Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεταμόρφωσης
3.- Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μεταμόρφωσης


Θέμα :  Γιατί οι αφίσες και τα διαφημιστικά φυλλάδια της δράσης «Διάθεση Εγχωρίων Αγροτικών Προιόντων» χωρίς μεσάζοντες, της 4ης Οκτωβρίου 2015, δεν αναρτήθηκαν στην Νότια Καναπίτσα ;;;

            Ο σύλλογος μας, ο Περιβαντολογικός – Οικολογικός – Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, σχετικά με την πρόσφατη δράση της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Μεταμόρφωσης που αφορούσε την διάθεση εγχωρίων αγροτικών προιόντων χωρίς μεσάζοντες, την 4-10-2015 έχει να παρατηρήσεις και να θέσει ερωτήματα στην πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης, από την οποία ζητά μέσα σε είκοσι ημέρες, όπως ορίζει ο νόμος, να λάβει τις απαντήσεις της προέδρου σε όλα τα παρακάτω ερωτήματα:
            1.- Γιατί οι αφίσες και τα διαφημιστικά φυλλάδια που διαφήμιζαν και προπαγάνδιζαν την συγκεκριμένη ενέργεια δεν προωθήθηκαν στην Νότια Καναπίτσα;;; Συγκεκριμένα οι αφίσες αναρτήθηκαν διπλές και συγκρατήθηκαν με συρραπτικό στις κολώνες από την αρχή της οδού Πευκών μέχρι την συμβολή της με την οδό Αρκαδίου. Στο υπόλοιπο τμήμα της οδού Πευκών δεν αναρτήθηκε ούτε μία αφίσα, Γιατί πρόεδρε της κοινωφελούς επιχείρησης;;;
            2.- Στο ίδιο τμήμα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μέχρι το τέλος της πόλης, την οδό Ιφιγενείας, σε κανένα σπίτι ή κατάστημα ούτε σ΄ αυτά που βρίσκονται στην οδό πευκών, ούτε σ΄ αυτά που βρίσκονται τις παρόδους, ούτε ακόμη και στα καταστήματα των οδών Ιφιγενείας και Τατοίου μέχρι το κατάστημα Πράκτικερ, δεν μοιράστηκε ούτε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο. Γιατί πρόεδρε της κοινωφελούς επιχείρησης;;;
            Θέτουμε ευθέως το ερώτημα στον ίδιο τον δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην πρόεδρο της κοινωφελούς και σε κάθε σύμβουλο του Δήμου Μεταμόρφωσης.
            Θεωρεί ή όχι ο δήμος Μεταμόρφωσης τμήμα της πόλης «Δήμος Μεταμόρφωσης» την περιοχή που ορίζεται μεταξύ των οδών Κανάρη, Καρκαβίτσα, Νιόβης, Ιφιγενείας, Τατοίου, Μπαρκούλη, πλατεία Εθνικής Αντίστασης ως τμήμα του Δήμου ή όχι ;;; Να μας απαντήσετε, γιατί αν δεν μας θεωρείται τμήμα του Δήμου Μεταμόρφωσης, να κάνουμε ενέργειες να μεταφερθούμε σε άλλον δήμο. Αν πάλι μας θεωρείτε τμήμα του Δήμου Μεταμόρφωσης να μας συμπεριφέρεστε όπως ακριβώς και στα άλλα τμήματα του Δήμου. Περιμένουμε την απάντηση όλων σας και πάνω από όλα του δημάρχου.
            Αναφέρει επί λέξει το διαφημιστικό φυλλάδιο ότι θα γίνει «διάθεση αγροτικών προιόντων…». Και ρωτάμε την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι το αλεύρι είναι αγροτικό προϊόν, τα γλυκά του κουταλιού είναι αγροτικά προϊόντα ;; η γραβιέρα Κρήτης είναι αγροτικό προϊόν;; τα ζυμαρικά έστω και παραδοσιακά είναι αγροτικά προϊόντα ;;  τα παξιμάδια Κρητικά είναι αγροτικά προϊόντα ;; το τυρί φέτα είναι αγροτικό προιόν ;;;  Βεβαίως εμείς είδαμε να διατίθενται από επιχειρήσεις και όχι παραγωγούς και άλλα «αγροτικά προιόντα» όπως λουκάνικα κλπ
            Επειδή προφανώς ο συντάκτης του διαφημιστικού φυλλαδίου δεν γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα, διαφορετικά θα ήταν εύκολο να ξεχωρίσει τα αγροτικά προιόντα από τα μη αγροτικά και να μην εκτίθεται ο δήμος με λανθασμένα φυλλάδια, ο σύλλογός μας ο Περιβαντολογικός – Οικολογικός – Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει τον δήμο Μεταμόρφωσης και την κοινωφελή επιχείρηση στην σύνταξη των διαφημιστικών φυλλαδίων, γιατί πολλά από τα μέλη του συλλόγου μας είναι Πανεπιστημιακού Επιπέδου και γνωρίζουν πολύ καλά την Ελληνική γλώσσα. Θα χαρούμε πολύ να βοηθήσουμε. 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                   Θεμιστοκλής Αλεξίου

17/10/15

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ


                                                                Μεταμόρφωση 29 Σεπτεμβρίου 2015
                                                                            Αρ. Πρωτ.  736
Προς τους
1.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
2.- Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μεταμόρφωσης
3.- Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Μεταμόρφωσης
Κοινοποίηση
4.- Συλλόγους και φορείς της Μεταμόρφωσης
5.- Εφημερίδες της Μεταμόρφωσης

Θέμα :  Να μας κοινοποιούνται οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις των επιτροπών.

            Ο σύλλογος μας, ο Περιβαντολογικός – Οικολογικός – Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, στα πλαίσια του ενδιαφέροντός του για τα κοινά της πόλης μας και την επίτευξη των σκοπών του, επιθυμεί να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Μεταμόρφωσης.
            Ζητάμε λοιπόν από την εκάστοτε πρόεδρο των επιτροπών αυτών, να μας γνωστοποιεί εγκαίρως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις εκάστοτε προσκλήσεις για την συνεδρίαση των επιτροπών, ώστε να παρευρίσκεται και να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις τους, μέλος του ΔΣ του συλλόγου μας, οσάκις κρίνουμε αναγκαίο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                   Θεμιστοκλής Αλεξίου


16/10/15

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ IΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΑΧΡΙΤΖΗ


Ο Περιβαντολογικός – Οικολογικός – Εξωραιστικός και Πολιτιστικός  Συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, παρευρέθηκε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στα εγκαίνια της έκθεσης του μέλους του συλλόγου μας ΙΩΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Ταχριτζή στην Κηφισιά. 
Οι εικαστικές δημιουργίες της Ιωάννας Ευθυμίου, καταγράφουν την ένταση της στιγμής από την οπτική γωνία ενός φωτογράφου και την αποδίδει με την κατάθεση ενός ζωγράφου. 
Η εικαστικός Ιωάννα Ευθυμίου, σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή των Δημήτρη Μυταρά. Συνέχισε τις σπουδές της στο Royal College of Art του Λονδίνου και στην Ν. Υόρκη. Έργα της ανήκουν σε δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δώδεκα πορτρέτα της ανήκουν και βρίσκονται στην προσωπική συλλογή της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ της Μεγ. Βρετανίας. 
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκε και κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη  Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», στον οποίο σύλλογο θα διατεθεί μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις. 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2015 και οι ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη και Πέμπτη 11.00 – 19.00 και Σάββατο 11,00 – 15.00, στην οδό Κασσαβέτη 18 στην Κηφισιά. 
Ο σύλλογός μας συγχαίρει δημόσια το μέλος του για την επιτυχία της έκθεσης και εύχεται πάντα να είναι δραστήρια και δημιουργική, ώστε να μας χαρίζει συνεχώς νέες εικαστικές δημιουργίες. 

Η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων 
Γεωργία Αλεξίου 




ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ IΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΑΧΡΙΤΖΗ