29/11/15

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ κ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΠΑΜΠΑΛΟ

 



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

          Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος μας έκανε την τιμή να δεχθεί το Δ.Σ. του Περιβαντολογικού – Οικολογικού Εξωραϊστικού – Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης.
          Εκθέσαμε στον κ. Δήμαρχο τα προβλήματα της Νότιας Καναπίτσας, στο τμήμα που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου και συζητήσαμε για τα μεγάλα θέματα της περιοχής.
          Διαπιστώσαμε το αμέριστο ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου, ο οποίος είναι γνώστης των προβλημάτων μας και υποσχέθηκε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου θα παρέμβουν άμεσα για την αναβάθμιση της περιοχής μας.
          Ο σύλλογός μας επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον κ. Δήμαρχο για το ενδιαφέρον του και να δηλώσει ότι θα βρίσκεται πάντα στην διάθεση των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, προσφέροντας την όποια βοήθεια χρειαστούν.

Η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Γεωργία Αλεξίου



Αρ. Πρωτ. 766
Προς τον
κ. Νικόλαο Μπάμπαλο 
Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής
Ηράκλειο Αττικής


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
          Σας ευχαριστούμε για την απόφασή σας να δεχθείτε σήμερα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ». Με την ευκαιρία αυτή, σας υποβάλλουμε αυτό εδώ το υπόμνημα που περιγράφει αρκετά από τα σημαντικά προβλήματα των κατοίκων του νότιου άκρου της συνοικίας Καναπίτσας, όπως αυτά επισημάνθηκαν από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής.
          Προτείνουμε εισηγήσεις για να λυθούν τα προβλήματα αυτά και θα παρακαλούσαμε για την βοήθειά σας.
          Είμαστε πάντα στην διάθεση των υπηρεσιών και των οργάνων του Δήμου και των Αρχών για οποιαδήποτε συνεργασία και βοήθεια, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής της πραγματικά υποβαθμισμένης αυτής περιοχής. 
1.- Φορτοεκφόρτωση τις πρωινές ώρες από μεγάλα φορτηγά με την βοήθεια κλαρκ στην οδό Νικηφόρου Λύτρα – Κανάρη.
          Στην οδό Κανάρη – Νικηφ. Λύτρα, σε κτίριο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Καρκαβίτσα και Ιφιγενείας, λειτουργούν αποθήκες, στις οποίες σχεδόν κάθε πρωί 7.30 – 10.30 ξεφορτώνουν τεράστιες νταλίκες, χρησιμοποιώντας κλάρκ, τα οποία κυκλοφορούν κάθετα στον άξονα του δρόμου. Δημιουργώντας πολύ επικίνδυνες καταστάσεις για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Σας επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ, πρασιάς, πεζοδρομίου και δρόμου, διότι έχουν τοποθετήσει τσιμέντο από την οικοδομική γραμμή μέχρι την αρχή του οδοστρώματος, δεν υπάρχει περίφραξη κατά μήκος της ρυμοτομικής γραμμής, δεν υπάρχει εμφανές πεζοδρόμιο το οποίο να έχει υψομετρική διαφορά με το υπάρχον οδόστρωμα και όλη αυτή η επιφάνεια χρησιμοποιείται από τα φορτηγά αυτοκίνητα που ξεφορτώνουν και τα μηχανήματα κλάρκ κατά το δοκούν. Πρόσφατα στις 13 και 14 Νοεμβρίου έγινε αποξήλωση του παλαιού τσιμέντου και τοποθετήθηκε νέα επίστρωση. Δεν γνωρίζουμε αν οι εργασίες αυτές έγινα με την άδεια της πολεοδομίας ή όχι.

26/11/15

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΜΕΤ/ΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝ


Μεταμόρφωση 19 Νοεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.  765
Προς την Αρχή του
Συνηγόρου του Πολίτη

Θέμα : Ο Δήμος Μεταμόρφωσης και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης, συστηματικά αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα μας, ή οι απαντήσεις τους είναι άσχετες με το θέμα.
Σχετικά:
Α.1.- Αρ. πρωτ. μας 730/4-9-2015
Α.2.- Αρ. πρωτ. 270/17-9-2015 Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεταμόρφωσης
Α.3.- Αρ. πρωτ. μας 735/29-9-2015
Α.4.- Αρ. πρωτ. 361/7-10-2015 Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεταμόρφωσης
Α.5.- Αρ. πρωτ μας 749/12-10-2015
Α.6.- Αρ. πρωτ. 12163/10-8-2015 Δήμου Μεταμόρφωσης
Α.7.- Πρόσκληση με αριθ. 7 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Α.8.- Περίληψη απόφασης 70/15 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Β.1.- Αρ. πρωτ. μας 741/7-10-2015
Β.2.- Αρ. πρωτ. μας 754/29-10-2015

Α.- Ο θερινός Κινηματογράφος του Δήμου Μεταμόρφωσης
1.- Με ανυπόγραφη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης στις 7-8-2015, γνωστοποιήθηκε ότι «λόγω εκτάκτου προβλήματος» ο θερινός κινηματογράφος «Νέα Ανεμώνα», δεν θα λειτουργήσει από 7 έως 9/8/2015.
2.- Όπως έγραψε η εφημερίδα «Εκφραση της Μεταμόρφωσης»
Στις 5 Αυγούστου η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου “Νέα Ανεμώνα” και συνέλαβε τους δύο υπαλλήλους και υπεύθυνους για τη λειτουργία του! Το αιτιολογικό της σύλληψης ήταν πως...ο Δημοτικός Κινηματογράφος δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας! Έτσι, η προβολή της προγραμματισμένης για εκείνη την ημέρα ταινίας διακόπηκε και οι δύσμοιροι υπάλληλοι βρέθηκαν να διανυκτερεύουν στο κρατητήριο του τοπικού Α.Τ. και την επόμενη μέρα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο όπου και πήραν αναβολή για να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο.
3.- Με ανυπόγραφη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης στις 10-8-2015, γνωστοποιήθηκε ότι ο θερινός κινηματογράφος θα λειτουργήσει κανονικά.
          Ο σύλλογός μας, ζήτησε να πληροφορηθεί τα ακριβή γεγονότα από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης, η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου.
          Η Κοινωφελής Επιχείρηση με το παραπάνω Α.2 σχετικό, χωρίς να απαντήσει στο ερώτημά μας αν το συμβάν που αναφέρθηκε στην εφημερίδα ήταν αληθινό ή όχι, μας ενημέρωσε ότι ο θερινός κινηματογράφος (Νέα Ανεμώνα) λειτουργούσε με προσωρινή άδεια και εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας του.(σχετ. Α.6). (Απάντηση άσχετη με την ερώτησή μας).
          Ο σύλλογός μας επανήλθε με το Α.3 σχετικό και ζήτησε απάντηση στο αρχικό του ερώτημα και διευκρινίσεις γα τα θέματα που προέκυψαν σχετικά με την άδεια λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου, ζητώντας μάλιστα και αντίγραφα εγγράφων. Και συγκεκριμένα : 

18/11/15

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 2015


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

          Ο Περιβαντολογικός – Οικολογικός – Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός  Συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων οργανώνει επίσκεψη στο εργοστάσιο και μουσείο Σοκολάτας, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι. Η επίσκεψη θα γίνει το πρωί της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου 2015. 

          Οι επισκέπτες του εργοστασίου Σοκολάτας, συμμετέχουν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο, στον χώρο και στο «απόλυτο όνειρο» του.

Από την εξωτερική όψη του εκθεσιακού χώρου είναι σχεδιασμένο για να προκαλέσει σε μικρούς και μεγάλους την «λαχτάρα» να πλησιάσουν και να μπουν στο παραμυθένιο εργοστάσιο και να μάθει την ιστορία της σοκολάτας.
  • Γενική είσοδος: 7,00 €/άτομο
  • Φοιτητές/ΑΜΕΑ/Πολύτεκνοι (παρουσία 4 μελών και πλέον για τους πολύτεκνους, με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας) : 5 €/άτομο
  • Οικογενειακό εισιτήριο (3 & 4 άτομα): 20,00€ (2 γονείς με 2 παιδιά ή 2 γονείς με ένα παιδί)
  • Παιδιά μέχρι 3 ετών, δωρεάν
Θα συναντηθούμε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις 11,00 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» και αλλάζοντας συγκοινωνία στο Μαρούσι θα βρεθούμε στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Σοκολάτας.

          Προσοχή. Μην φάτε όλη την σοκολάτα. Αφήστε και για τους άλλους……


Η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Γεωργία Αλεξίου




10/11/15

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.


   Μεταμόρφωση 27 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.  755
Προς το
Διοικητικό Συμβούλιο της
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.


Κύριοι,
            Πολλά από τα μέλη του συλλόγου μας χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, είτε για την αγορά γραμματοσήμων χονδρικώς, για τις ανάγκες των επιχειρήσεων τους, είτε είναι φιλοτελιστές και αγοράζουν φιλοτελικά προϊόντα για την συλλογή τους, είτε αγοράζοντας αναμνηστικά δώρα από τα καταστήματά σας.
            Πολλοί από τα μέλη μας πλήρωναν στο παρελθόν με τις πιστωτικές τους κάρτες και πάντα πλήρωναν το ακριβές αντίτιμο για ότι αγόραζαν και τίποτα περισσότερο.
            Όπως μας κατήγγειλαν μέλη μας με πρόσφατη εγκύκλιο της εταιρείας σας που υπογράφει ο κ. Γιάννης Λεπενιώτης και έχει αριθμό 1.4.2/70 με ημερομηνία 10-7-2015, υποχρεώνονται οι πελάτες για κάθε συναλλαγή που γίνεται με πιστωτική κάρτα, να πληρώνουν ένα επιπλέον ποσόν 0,35 Ευρώ για την χρήση της πιστωτική κάρτας. Για την πληρωμή αυτή εκδίδεται ιδιαίτερη απόδειξη, χωρίς το επί πλέον ποσό να ενσωματώνεται στον λογαριασμό του πελάτη, (απόδειξη ή τιμολόγιο).
            Επειδή ο σύλλογός μας έκανε πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Λεπενιώτη, αλλά ουδέποτε μας απάντησε στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματά μας.
            Επειδή εξ όσων γνωρίζουμε το οποιοδήποτε κόστος χρήσης της πιστωτικής κάρτας βαρύνει τον πωλητή και όχι τον αγοραστή και ποτέ δεν έχει συμβεί κάποια επιχείρηση να ζητήσει επί πλέον χρήματα από τον αγοραστή για την χρήση της πιστωτική κάρτας.
            Ζητάμε μέσα στην προθεσμία των είκοσι ημερών που δίνει ο Νόμος, να μας απαντήσετε και να μας ενημερώσετε, βάσει ποίων διατάξεων απαιτεί ο ΕΛΤΑ την πληρωμή από τους πελάτες το τέλος χρήσης πιστωτικής κάρτας, Σε περίπτωση κατά την οποία δεν λάβουμε την απάντησή σας μέσα στην παραπάνω προθεσμία των 20 ημερών, θα θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει ρητή διάταξη Νόμου που να επιτρέπει την μετακύληση του κόστους χρήσης πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών στον καταναλωτή και θα πράξουμε τα νόμιμα.
            Μέχρι την εκπνοή της παραπάνω προθεσμίας, έχουμε συστήσει στα μέλη μας να μην προβούν σε καμία ενέργεια, αλλά να φυλάττουν τις αποδείξεις πληρωμών και τέλους χρήσης πιστωτικών καρτών που λαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ, προκειμένου μετά τις αναμενόμενες εξηγήσεις να πράξουν τα δέοντα.

            Άλλως θα πράξουμε τα νόμιμα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                   Θεμιστοκλής Αλεξίου

7/11/15

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΥΚΩΝ;

Μεταμόρφωση 27 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.  752

Προς τους
1.- Αντιδήμαρχο Υποδομών, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού
2.- Περιβάλλοντος Ανακύκλωσης Καθαριότητας


Θέμα :  Γιατί δεν έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στα λαμπάκια του δημοτικού φωτισμού στο Νότιο τμήμα της Οδού Πευκών ;;;

            Ως γνωστό, ο σύλλογος μας, ο Περιβαντολογικός – Οικολογικός – Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, σας ενημέρωσε τηλεφωνικά για βλάβες που προξενήθηκαν σε λαμπάκια του δημοτικού φωτισμού στο νότιο τμήμα της οδού Πευκών κατά την νεροποντή της 22ας Οκτωβρίου. Υπέδειξε ότι δεν ανάβει ο δημοτικός φωτισμός στα κολωνάκια που βρίσκονται στην οδό Πευκών 97, 101, 107 και 111.
            Μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες. Γιατί ;;;
            Έχουμε σταματήσει να αναφέρουμε και να ζητάμε από τον Δήμο να επισκευάσει τα σπασμένα κολωνάκια του δημοτικού φωτισμού στην ίδια περιοχή γιατί βαρεθήκαμε εμείς να το ζητάμε εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια και ο δήμος να αρνείται την επισκευή τους. Θεωρούμε ότι η παραπάνω συμπεριφορά εμπίπτει στην μόνιμη εχθρική συμπεριφορά του δήμου για την περιοχή της Νότιας Καναπίτσας.
            Με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχές του ΔΣ του συλλόγου προς την Αντιδήμαρχο Υποδομών, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, για την ονομαστική της εορτή. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                   Θεμιστοκλής Αλεξίου


5/11/15

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Μεταμόρφωση 29 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.  753
Προς τους :
1.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης 
2.- Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας
Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης

Θέμα :  Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940.

          1.- Ο σύλλογος μας, ο Περιβαντολογικός – Οικολογικός – Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, δεν ερωτήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτισμού κλπ να δηλώσει, αν είχε την πρόθεση να καταθέσει στεφάνι ή όχι κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Γιατί ;;
          Δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται η παράλειψη αυτή και έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν διαμαρτυρηθεί προφορικά και εγγράφως.
          Ζητάμε να μας απαντήσετε, όπως έχετε υποχρέωση από τον Νόμο μέσα σε είκοσι ημέρες, άλλως θα θεωρήσουμε ότι σκόπιμα έγινε η παράλειψη αυτή και ο σύλλογος θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προσβολή της τιμής και της υπόληψής του.
          2.- Κατά την κατάθεση των στεφάνων στο ηρώο της πόλης, κλήθηκε από την τελετάρχη και ο σύλλογος Αγίας Βαρβάρας – Καναπίτσας κλπ. Προφανώς ύστερα από συνεννόηση των υπευθύνων του συλλόγου με το γραφείο του αρμοδίου αντιδημάρχου, δηλώθηκε η συμμετοχή του συλλόγου στην κατάθεση των στεφάνων. Κανένας εκπρόσωπος του συλλόγου δεν εμφανίστηκε και κανένα στεφάνι δεν κατατέθηκε στο ηρώο εκ μέρους του συλλόγου αυτού. Τι προτίθεται να πράξει ο Δήμος Μεταμόρφωσης, για την προσβολή των ηρώων μας εκ μέρους του συλλόγου και πως θα διασφαλιστεί η αποτροπή τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών στο μέλλον ;;;

          Παρακαλούμε να πάρουμε την απάντησή σας και στα δύο ερωτήματά μας μέσα σε είκοσι ημέρες από την πρωτοκόλληση της παρούσης, όπως ορίζει ο Νόμος


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                   Θεμιστοκλής Αλεξίου


3/11/15

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ Δ.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 741/7-10-2015;


                                                               Μεταμόρφωση 29 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.  754
Προς τους
1.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
2.- Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεταμόρφωσης
3.- Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μεταμόρφωσης


Θέμα :  Γιατί ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης δεν μας απάντησαν στο έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 741/7-10-2015;;;;

Σχετ. 1.- Το έγγραφό μας πρωτοκολλήθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου Μεταμόρφωσης και έλαβε αριθμό 20472/7-10-2015.
2.- Το έγγραφό μας πρωτοκολλήθηκε στο πρωτόκολλο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης και έλαβε αριθμό 262/7-10-2015.
            Δεν μας έχετε απαντήσει μέχρι σήμερα στο παραπάνω έγγραφό μας, με το οποίο ζητήσαμε εξηγήσεις γιατί οι αφίσες και τα διαφημιστικά φυλλάδια της δράσης «Διάθεση Εγχωρίων Αγροτικών Προιόντων» χωρίς μεσάζοντες, της 4ης Οκτωβρίου 2015, δεν αναρτήθηκαν στην Νότια Καναπίτσα ;;; Στο ίδιο έγγραφο επισημάναμε γλωσσικά λάθη και προσφέρθηκαν μέλη του συλλόγου να βοηθήσουν στην σύνταξη του φυλλαδίου της επόμενης δράσης, ώστε να μην υπάρχουν σ΄ αυτό γλωσσικά λάθη, τα οποία είναι μειωτικά για τον δήμο.
            Με την σιωπηρή σας αυτή άρνηση έρχεστε σε αντίθεση με τις παρακάτω διατάξεις :
Α. Παραγ. 1, 4 περιπ. 2, 4 και 6 του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999, όπως τροποποιήθηκε με τα άρθρα 8 παραγ. 2 του Ν. 2880/2001 και 11 παραγ. 2 του Ν. 3230/2004
Β. Άρθρο 1 ΠΔ 28/2015.
            Γ. Σύμφωνα με το έγγραφο ΔΙΣΚΠΟ/Φ.16/22621/8-10-2012 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης/ Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Οργάνωσης και Διαδικασιών/Δ/ση σχέσεων Κράτους – Πολίτη/τμήμα προστασίας Πολιτών, που απεστάλη στον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, ύστερα από έγγραφη διαμαρτυρία πολίτη της Μεταμόρφωσης, για την τότε σιωπηρή άρνηση των υπηρεσιών του δήμου Μεταμόρφωσης να του χορηγήσουν αντίγραφα εγγράφων που είχε ζητήσει. Με το ίδιο έγγραφο εντέλλεται ο δήμαρχος «…. να προβεί σύμφωνα με τα; προεκτεθέντα, στις δικές σας (του) παραιτέρω ενέργειες, ενημερώνοντας σχετικά τον ενδιαφερόμενο (τον πολίτη), καθώς και την Υπηρεσία μας (Υπουργείο). Αν δεν υπάρχει το έγγραφο αυτό στο αρχείο του δήμου, να ενημερωθεί έστω και τηλεφωνικά ο γραμματέας του συλλόγου μας κ. Θεμιστοκλής Αλεξίου, τηλ. 6944.397.603 για να σας στείλουμε φωτοαντίγραφο.
            Ως εκ περισσού, θεωρούμε υποχρέωση να ενημερώσουμε κάθε υπεύθυνο του δήμου Μεταμόρφωσης, ότι σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο του Υπουργείου «κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων, ύστερα από γραπτή αίτησή του, με την επίκληση απλού ευλόγου ενδιαφέροντος, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να θεμελιώσει έννομο συμφέρον».
            Πριν προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου μας, σας δίνουμε χαριστική προθεσμία δέκα ημερών από την πρωτοκόλληση της παρούσης για να συμμορφωθείτε με τις νόμιμες διατάξεις και να μας απαντήσετε, σε όλα τα ερωτήματά μας.
            Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υποχρεούται να αναγνώσει την παρούσα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να περιληφθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης, μαζί με τις απαντήσεις που θα δοθούν. 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                   Θεμιστοκλής Αλεξίου