29/7/16

Βόλτα στον Εθνικό Κήπο (πρώην Βασιλικό Κήπο)




ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 θα γίνει επίσκεψη – βόλτα των μελών και φίλων των δύο συλλόγων στον Εθνικό Κήπο (πρώην Βασιλικό Κήπο) της Αθήνας.
Θα συναντηθούμε στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Ηρακλείου στις 10.00 το πρωί. Με τον ηλεκτρικό θα κατεβούμε στην «Βικτώρια» και από εκεί με το τρόλευ θα φθάσουμε στην είσοδο του κήπου.
Βόλτα κάτω από τα πανύψηλα δέντρα του κήπου, χαλάρωση στη δροσιά και μετά καφέ, ουζάκι ή φαγητό στο καφενεδάκι του κήπου.
Ημέρα χαλάρωσης, δροσιάς, ξενοιασιάς … Όσοι θέλετε να ρθείτε είσαστε καλοδεχούμενοι.

Καλή μας διασκέδαση.

                                     
                                   ΟΙ Πρόεδροι των Συλλόγων


                 Τεσσέρη Θούλη                     Παναγιώτα Λαμπροπούλου
                Πρόεδρος Συλλόγου              Πρόεδρος Συλλόγου
                «Άσπρα Χώματα»                      «ΗΛΕΚΤΡΟΝ»

Η ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤ/ΣΗΣ


Μεταμόρφωση 18 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτ.  844
Προς τους :
1.- Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεταμόρφωσης
2.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεταμόρφωσης
3.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
4.- Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
5.- Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων
5.- Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μεταμόρφωσης
6.- Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Μεταμόρφωσης
7.- Διεύθυνση Περιβάλλοντος Δήμου Μεταμόρφωσης.
Κοινοποίηση :
1.- Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Μεταμόρφωσης
2.- Συλλόγους και φορείς Μεταμόρφωσης
3.- Εφημερίδες Μεταμόρφωσης

Θέμα : Η αγορά αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου πόλεως Αχαρνών.

          Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης πληροφορήθηκε ότι ο Δήμος Μεταμόρφωσης αποφάσισε να αγοράσει αγροτεμάχιο 11.744 τ.μ., εκτός σχεδίου πόλης, εντός ΓΠΣ και ΒΙΟΠΑ Αχαρνών, στη θέση “Μονομάτι – Καζάρμα”, κείμενο παραπλεύρως της όχθης του Κηφισσού ποταμού, αντικειμενικής αξίας 328.000 ευρώ αντί του τεραστίου ποσού των 1.930.000 ευρώ. Η αγορά αυτή πρόσφατα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με απλή πλειοψηφία.
          Επειδή η αγορά δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με πλειοψηφία του 2/3 των μελών του ΔΣ, όπως ορίζει το άρθρο 186 του Ν. 3643/2006, αλλά με απλή πλειοψηφία.
          Επειδή το ανωτέρω ακίνητο δεν είναι ενταγμένο στο σχέδιο πόλεως χαρακτηρίζεται ως «αγροτεμάχιο» και όχι ως «οικόπεδο» όπως …… προφανώς εκ παραδρομής φέρεται να αναγράφεται το εν λόγω ακίνητο στα έγγραφα του δήμου. Το χαρακτηρισμό τμήματος γης ως «οικόπεδο» τον χρησιμοποιούμε μόνον όταν αυτό έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως. Εξ ου και η ύπαρξη διαφορετικών εντύπων στην εφορία για τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας αγροτεμαχίων ή οικοπέδων. 
          Επειδή η απόκλιση μεταξύ της αντικειμενικής τιμής του αγροτεμαχίου και της τιμής αγοράς του, είναι αβυσσαλέα.
          Επειδή ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης αγωνιά για την τύχη των χρημάτων των κατοίκων και δημοτών του δήμου μας, τα οποία εισπράττει και διαχειρίζεται η δημοτική αρχή.
          Επειδή είμαστε υπέρμαχοι των Αρχών της Χρηστής Διοίκησης και της Διαφάνειας.
          Επειδή τα μέλη μας είναι κάτοικοι και δημότες Μεταμόρφωσης έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν όλες της λεπτομέρειες της παραπάνω συναλλαγής.

          Ζητάμε από τον Δήμο Μεταμόρφωσης να μας πληροφορήσει μέσα στην νόμιμη προθεσμία των 20 ημερών σε όλα τα παρακάτω ερωτήματά μας:
1.- Ποιος (ονοματεπώνυμο), έχοντας ποία ιδιότητα και με εντολή ποίου (ονοματεπώνυμο ή υπηρεσία), βρήκε και εισηγήθηκε την αγορά του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου.
2.- Γιατί ο δήμος δέχτηκε να πληρώσει την αβυσσαλέα διαφορά μεταξύ αντικειμενικής τιμής του αγροτεμαχίου και της τιμής αγοράς του;; Σήμερα με την τεράστια οικονομική κρίση που διανύουμε, η οποία ουσιαστικά έχει μηδενίσει τις αξίες των ακινήτων που είναι εκτός σχεδίου, πως δικαιολογείται η αγορά αγροτεμαχίου σε τιμή σχεδόν εξαπλάσια της αντικειμενικής. Μήπως ο δήμος έχει κάποια απόρρητη πληροφορία που να δικαιολογεί την αγορά του αγροτεμαχίου σε τιμή σχεδόν εξαπλάσια από την αντικειμενική;; Μόνο η ύπαρξη θαμμένων χρυσών λιρών από την περίοδο της Κατοχής, ή κάποια άλλη ανάλογη αιτία, θα δικαιολογούσε την αγορά του αγροτεμαχίου αυτού στην τεράστια αυτή τιμή.
3.- Γιατί αποφασίστηκε η αγορά αγροτεμαχίου στον Δήμο Αχαρνών, στο οποίο μάλιστα πρόκειται ο Δήμος σκοπεύει να αναγείρει κτίσματα για τις ανάγκες του έργου. Έχει σκεφθεί ο Δήμος Μεταμόρφωσης, ότι θα καρπώνεται ο Δήμος Αχαρνών μέρος του ΕΝΦΙΑ του αγροτεμαχίου, τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού που θα επιβάλει ο Δήμος Αχαρνών, καθώς και έμμεσα οφέλη από την οικονομική ζωή της μονάδας κλπ Ο σύλλογος μας θεωρεί ότι θα μπορούσε ο δήμος Μεταμόρφωσης να έλθει σε συνεννόηση με ιδιοκτήτες και καταπατητές και να αποκτήσει τμήμα της περιοχής που βρίσκεται πίσω από Κέντρο Βιολογικού Καθαρισμού, δηλαδή στην περιοχή που ήταν παράνομα εγκατεστημένο το γκαράζ απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου και το οποίο ως γνωστόν κατάφερε και έκλεισε ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ», δεδομένου ότι κρίθηκε παράνομο, παρά την σφοδρή αντίδραση του τότε και νυν δημάρχου Μεταμόρφωσης.
4.- Γιατί αποκλείστηκε η συμμετοχή και ενημέρωση Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης στην εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας  και ολοκληρωμένου σχέδιου διαχείρισης του έργου ;;;
5.- Στο σχεδιάγραμμα του αγροτεμαχίου υπάρχει υπογεγραμμένη από μηχανικό δήλωση του Ν. 651/77 η οποία να αναφέρει αν το αγροτεμάχιο το οποίο είναι εκτός σχεδίου πόλεως Αχαρνών, είναι εντός ή εκτός ζώνης, αν ανήκει σε προστατευόμενη παρακηφίσσια περιοχή και να κάνει μνεία για την αρτιότητα και τους όρους δόμησης του αγροτεμαχίου, αν αποτελεί μέρος κατάτμησης μεγαλύτερης έκτασης του ιδίου ιδιοκτήτη ;;;
6. Στο σχεδιάγραμμα υπάρχει δήλωση του Ν. 1337/1983 στην οποία να αναφέρει αν το ακίνητο υπόκειται σε εισφορά σε γη και χρήμα;;; Σε θετική περίπτωση ποια είναι η συνολική επιβάρυνση του αγροτεμαχίου από την εισφορά αυτή;;;  
7.- Έχει γίνει δήλωση από τον σημερινό ιδιοκτήτη – πωλητή σύμφωνα με το άρθρο 81 του Ν. 2238/1994, η οποία να αναφέρει αν το αγροτεμάχιο έχει αποφέρει εισόδημα στον πωλητή κατά την τελευταία πενταετία και κατά πόσον ελήφθη υπ΄ όψη από τον Δήμο Μεταμόρφωσης το περιεχόμενο της παραπάνω δήλωσης στην τελική διαμόρφωση της προσφοράς για την αγορά του αγροτεμαχίου ;;
8.- Έχει γίνει δήλωση του Ν. 2308/1995 από τον φερόμενο πωλητή;;; Έχει γνωστοποιηθεί στον Δήμο Μεταμόρφωσης ο προσωρινός αριθμός ΚΑΕΚ του αγροτεμαχίου, έχει εκδοθεί πιστοποιητικό κτηματογραφούμενου ακινήτου του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995;;;; Ο δήμος Μεταμόρφωσης έχει στα χέρια του αυτό το πιστοποιητικό ;;; Αν δεν το έχει ο σύλλογος μας έχει την δυνατότητα να το λάβει από το γραφείο κτηματογράφισης.
9.- Έχει ελεγχθεί αν το αγροτεμάχιο υπόκειται στις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 2242/1992 και να έχει χαρακτηριστεί τμήμα ή όλο το αγροτεμάχιο ως ρέμα, βιότοπος, δημόσιο κτήμα ή αρχαιολογικός χώρος;;;
10.- Ο δήμος Μεταμόρφωσης έχει λάβει υπεύθυνη δήλωση από τον πωλητή ότι η εν λόγω αγροτική έκταση δεν προέρχεται από κατάτμηση μεγαλύτερης έκτασης του ιδίου ιδιοκτήτη;;

Ζητάμε από τον Δήμο Μεταμόρφωσης να μας παραδώσει μέσα στην προθεσμία των 20 ημερών του Ν. 2690/1999 τα παρακάτω έγγραφα :
1.- Φωτοαντίγραφο σχεδιαγράμματος του αγροτεμαχίου με τις υπεύθυνες δηλώσεις από τον μηχανικό που το έχει συντάξει του Ν. 651/77 και του 1337/1983 πάνω σ΄ αυτό.
2.- Φωτοαντίγραφο της έκθεσης του πιστοποιημένου εκτιμητή με την οποία γίνεται εκτίμηση της αξίας του αγροτεμαχίου, Αν η εισήγηση του πιστοποιημένου εκτιμητή αναφέρεται ξεκάθαρα το αγροτεμάχιο, ως “μειονεκτικό, χωρίς προβολή και εμπορικότητα”, όπως έχει ακουστεί, με ποια τεχνικοοικονομικά κριτήρια ο δήμος αποφάσισε την αγορά του εν λόγω αγροτεμαχίου.
3.- Φωτοαντίγραφο του εντύπου ΑΑ-ΓΗΣ συμπληρωμένου με τα στοιχεία του εν λόγω ακινήτου, από το οποίο να προκύπτει η αντικειμενική αξία του ακινήτου και ο φόρος μεταβίβασης που αναλογεί.
4.- Φωτοαντίγραφα των εγγράφων βάσει των οποίων η οικονομική επιτροπή του δήμου ενέκρινε την αγορά του αγροτεμαχίου.
5.- Φωτοαντίγραφο της απόφασης της οικονομικής επιτροπής, η οποία ενέκρινε την αγορά του αγροτεμαχίου.
6.- Φωτοαντίγραφο ολόκληρης της μελέτης σκοπιμότητας, της οικονομοτεχνικής μελέτης και της μελέτης οικονομικής απόδοσης του έργου που θα κατασκευαστεί.
7.- Φωτοαντίγραφο κοστολογικής μελέτης του έργου που να περιλαμβάνει το τελικό κόστος (μαζί με φόρους και έξοδα) αγοράς του αγροτεμαχίου, το κόστος κατασκευής κτιρίων, το κόστος αγοράς του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, το κόστος εγκατάστασης και τελικά το κόστος λειτουργίας του έργου.
8.- Φωτοαντίγραφο της μελέτης διαχείρισης του έργου, που να περιλαμβάνει το κόστος λειτουργίας του έργου σε ημερήσια και ετήσια βάση και σε μακροχρόνια βάση πενταετίας. Στο ετήσιο κόστος λειτουργίας θα πρέπει να υπολογίζονται οι αποσβέσεις και όποια άλλη τακτική ετήσια δαπάνη συμπεριλαμβάνεται στην λειτουργία του έργου.  Θα πρέπει να περιλαμβάνει τα προσδοκώμενα έσοδα σε ημερήσια, ετήσια και πενταετή βάση και βεβαίως τα προσδοκώμενα αποτελέσματα κέρδη ή ζημίες. Όλα τα παραπάνω πρέπει να αναγράφονται αριθμητικά και να έχουν εξαχθεί τα συμπεράσματα αριθμητικά και με την χρήση αριθμοδεικτών. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το Ενιαίο Λογιστικό Σύστημα και οι κωδικού που προβλέπονται για κάθε κατηγορία εσόδου, δαπάνης και αποτελέσματος.
9.- Φωτοαντίγραφο εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, ή αίτηση από την οποία να προκύπτει ότι έχει κατατεθεί σχετική αίτηση για την έγκριση της μελέτης
10.- Φωτοαντίγραφο υπογεγραμμένης δεσμευτικής μελέτης για την έκδοση της άδειας οικοδομής, ήτοι κάτοψη αγροτεμαχίου, κατόψεις ορόφων, σχεδιαγράμματα τοποθέτησης μηχανολογικού εξοπλισμού, σχεδιαγράμματα ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, όλα υπογεγραμμένα από τους αντίστοιχους μελετητές.
11.- Σε περίπτωση εγκατάστασης υποσταθμού της ΔΕΗ, φωτοαντίγραφο της αντίστοιχης μελέτης.
12.- Σε περίπτωση εγκατάστασης υπογείων δεξαμενών καυσίμων και αντλιών καυσίμων, φωτοαντίγραφα των σχετικών αδειών, που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες Αρχές, ή τις αντίστοιχες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για την έκδοση των αδειών αυτών.
13.- Φωτοαντίγραφο της άδειας για την στάθμευση οχημάτων, που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες Αρχές, ή τις αντίστοιχες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για την έκδοση των αδειών αυτών. Ως γνωστόν άλλος είναι ο φορέας για την έκδοση άδειας στάθμευσης βαρέων οχημάτων και άλλος για την στάθμευση επιβατηγών αυτοκινήτων και φορτηγών μέχρι 2,5 τόννων.
14.- Φωτοαντίγραφο της μελέτης πυρασφάλειας του έργου.
14.- Να μας γνωστοποιήσει ο δήμος Μεταμόρφωσης τον αριθμό ΚΑΕΚ του αγροτεμαχίου.

          Υπενθυμίζουμε στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι είναι υποχρεωμένη να αναγνώσει ολόκληρη την παρούσα αίτηση μας στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να συμπεριληφθεί η αίτηση μας αυτολεξεί στα πρακτικά. Η υπενθύμιση γίνεται γιατί στο παρελθόν έγγραφά μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν αναγνώστηκαν σε συνεδριάσεις του ΔΣ και ουδέποτε έλαβαν γνώση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων να λαμβάνουν γνώση κάθε εγγράφου που απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει δικαίωμα καμιά πρόεδρος να το στερήσει.
          Υπενθυμίζουμε στον δήμαρχο Μεταμόρφωσης ότι έχει υποχρέωση να μας απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και να μας χορηγήσουν τα φωτοαντίγραφα που ζητάμε μέσα στις δεσμευτικές προθεσμίες του Ν. 2690/1999. Δεδομένου ότι σε προηγούμενα έγγραφά μας που ζητούσαμε εξηγήσεις για τα συμβάντα στις 5-8-2015 στον κινηματογράφο «Νέα Ανεμώνα» δεν πήραμε μέχρι σήμερα ουσιαστική απάντηση, παρά την από 7-6-2016 εντολή του Συνηγόρου του Πολίτη προς τον ίδιο τον δήμαρχο να μας απαντήσει εντός 20 ημερών. Επισημαίνουμε ότι η μη έγγραφη εμπρόθεσμη απάντηση θα θεωρηθεί ως καθ΄ υποτροπή άρνηση του δήμου να απαντήσει.

          Θέλουμε να δηλώσουμε με τον ποιό κατηγορηματικό τρόπο στον Λαό της Μεταμόρφωσης, ότι ο σύλλογός μας θα παρακολουθεί στενά και με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή που επιβάλλεται την εξέλιξη της υπόθεσης και μετά την πάρος των είκοσι ημερών από την πρωτοκόλληση στον δήμο μεταμόρφωσης της παρούσης θα απευθυνθεί σε κάθε αρμόδια Υπηρεσία και Αρχή προκειμένου να γνωρίζει και να ανακοινώνει στον Λαό της Μεταμόρφωσης με υπευθυνότητα, όπως έχει αποδείξει κατά την εξαετή λειτουργία του, κάθε πτυχή και εξέλιξη της υπόθεσης αυτής .

          Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θελήσετε.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Παναγιώτα                                        Χρήστος                                         Θεμιστοκλής

  Λαμπροπούλου                                 Κουστιμπής                                         Αλεξίου





26/7/16

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε


Μεταμόρφωση 18 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτ.  845
Προς :
  Αξιότμιμο κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
  Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

Κοινοποιούμενη
1.- Στον Υπουργό Οικονομίας,
Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
κ. Γεώργιο Σταθάκη
2.- Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας
Καταναλωτή/Τμήμα Γενικών και Ειδικών Υπηρεσιών

Αξιότιμοι Κύριοι,

          Ο σύλλογός μας, ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια, προσπαθώντας μεταξύ άλλων να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων της πόλης μας.
          Περιήλθε λοιπόν σε γνώση του συλλόγου μας ότι τα ΕΛΤΑ από 10-7-2015 με εγκύκλιο που υπογράφει ο κ. Γιάννης Λεπενιώτης επέβαλαν επιβάρυνση 0,35 ευρώ στους συναλλασόμενους πελάτες τους με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
          Διαμαρτυρηθήκαμε όπως έπραξαν και άλλοι, εγγράφως στα ΕΛΤΑ, τα οποία δυστυχώς συνέχισαν την παράνομη χρέωση, μέχρις ότου αναγκάστηκαν να την καταργήσουν τον Μαίο 2016 και ύστερα από παρέμβαση της Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή. Αν και είχαν λάβει από τον Φεβρουάριο σχετικό έγγραφο από την Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή, για το νόμιμο της χρέωσης αυτής συνέχισαν να χρεώνουν τους πελάτες τους άλλους 2 – 3 μήνες. Υπολογίζουμε ότι τους δέκα μήνες που λειτούργησε η αυτή παράνομη χρέωση,  τα ΕΛΤΑ καρπώθηκαν περίπου 6 – 7.000.000 ευρώ.
          Σύμφωνα με το άρθρο 77 παρ. 1 και 3 του Ν. 3862/2010 «Με την επιφύλαξη άλλων ειδικότερων διατάξεων, με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «επιβάλλεται σε βάρος των παρόχων και των δικαιούχων υπηρεσιών πληρωμών», οι οποίοι δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις διατάξεις των κεφαλαίων IV και V αυτού νόμου πρόστιμο από πέντε χιλιάδες (5.000) έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής το ανώτατο όριο προστίμου διπλασιάζεται. Κατά την επιμέτρηση του προστίμου λαμβάνονται ιδίως υπ΄ όψη και συνεκτιμώνται: α) η βαρύτητα της παράβασης β) η συχνότητα αυτής γ) η διάρκειά της δ) οι ειδικές συνθήκες τέλεσης της ε) ο βαθμός υπαιτιότητας και στ) ο κύκλος εργασιών του παραβάτη (,,,,) 3. Η επιβολή των ως άνω διοικητικών κυρώσεων είναι ανεξάρτητη από κάθε άλλη αστική, ποινική ή πειθαρχική κύρωση που προβλέπεται σε βάρος των φορέων παροχής και των δικαιούχων υπηρεσιών πληρωμών από τον νόμο αυτόν και την κείμενη νομοθεσία.
          Ζητήσαμε λοιπόν στις 17-4-2016 από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γεώργιο Σταθάκη να εφαρμόσει τον Νόμο και να επιβάλει το πρόστιμο που αναλογεί σε βάρος των υπευθύνων των ΕΛΤΑ, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις έκτακτες οικονομικές καταστάσεις της εποχής, έλαβαν την απόφαση και επέβαλαν σε βάρος του καταναλωτικού κοινού το χαράτσι των 0,35 ευρώ για κάθε συναλλαγή με κάρτα. Ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ αυτών που πλήρωσαν τα παραπάνω χρήματα για τις συναλλαγές τους είναι και άνεργοι, είναι ο γονιός που έστειλε χρήματα στον φαντάρο υιό του που φυλάει τα σύνορα, είναι η γιαγιά που έστειλε χρήματα στο εγγονάκι της για τα γενέθλιά του, είναι η χήρα με την σύνταξη των 380 ευρώ που μέσα στον ίδιο μήνα είχε να πληρώσει φως, νερό τηλέφωνο, είναι άνθρωποι για τους οποίους τα 0,35 λεπτά επί πλέον σε κάθε συναλλαγή με τα ΕΛΤΑ, τους είναι πολύτιμα.
          Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες επιστολές μας ο κ. Σταθάκης δεν μας γνωστοποίησε ότι επέβαλε το πρόστιμο. Αντιθέτως παρά το γεγονός ότι ρητά στον νόμο αναφέρεται η προσωπική και εξατομικευμένη υποχρέωση του εκάστοτε Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, παρέπεμψε ένα από τα έγγραφά μας στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή, ο δε διευθυντής κ. Β. Καρόπουλος μας διαβίβασε το απαντητικό έγγραφο των ΕΛΤΑ, κλείνοντας έτσι την υπόθεση, αντί να επιστρέψει το έγγραφο πίσω στο γραφείο του κ. Υπουργού.

          Επειδή πρόκειται για θέμα ηθικής τάξεως, δεδομένου δε του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΤΑ, απευθυνόμαστε σε Εσάς και ζητάμε την παρέμβασή Σας, ώστε ο κ. Σταθάκης να επιβάλει σε βάρος των υπευθύνων των ΕΛΤΑ παραδειγματικό πρόστιμο.

          Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θελήσετε.

Μετά Τιμής


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Παναγιώτα                                         Χρήστος                                         Θεμιστοκλής
  Λαμπροπούλου                                 Κουστιμπής                                         Αλεξίου

23/7/16

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΗΛΕΚΤΡΟΝ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ Δ. ΜΕΤ/ΣΗΣ κ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΡΠΕΤΑ

            Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 η Πρόεδρος του Περιβαλλοντολογικού – Οικολογικού – Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης κ. Παναγιώτα Λαμπροπούλου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
            Η συνάντηση έγινε ύστερα από κάλεσμα του Δημάρχου, προκειμένου να συζητηθεί η αγορά από τον Δήμο Μεταμόρφωσης του εκτός σχεδίου αγροτεμαχίου στον Δήμο Αχαρνών, ύστερα από το έγγραφο που κατέθεσε ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» στον Δήμο Μεταμόρφωσης.
            Με την ευκαιρία η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, έθεσε υπ΄ όψη του Δημάρχου τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περισσότερο υποβαθμισμένη γειτονιά της πόλης μας, η Νότια Καναπίτσα (η μεγάλη έλλειψη επαρκούς φωτισμού, δρόμοι που δεν σκουπίζονται, σπασμένα καπάκια κάδων απορριμάτων που δεν αντικαθίστανται, παρά τις συστάσεις της υγειονομικής υπηρεσίας, η μη ενημέρωση από τον Δήμο στους κατοίκους της περιοχής για τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας, το μεγάλο πρόβλημα των κουνουπιών, τρωκτικών, ποντικών, περιστεριών κλπ, οι ελλείψεις κυκλοφοριακών πινακίδων σήμανσης, οι επικίνδυνες διασταυρώσεις, στις οποίες χρειάζονται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, η παντελής έλλειψη ενημέρωσης της περιοχής από τις εκδηλώσεις του δήμου, της Εκκλησίας, συλλόγων και φορέων κλπ κλπ ). Έλαβε την απάντηση ότι ο Δήμος θα δείξει ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Νότιας Καναπίτσας.

                                                                Η έφορος Δημοσίων Σχέσεων
                                                                    ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

22/7/16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΣ 209759/20995/7-6-2016


Μεταμόρφωση 18 Ιουνίου 2016
Αρ. Πρωτ.  846
Προς την Αρχή του
Συνηγόρου του Πολίτη
Οδός Χαλκοκονδύλη αρ. 17 

Θέμα : Σχετικά με το έγγραφό σας 209759/20995/7-6-2016

Αξιότιμε κ. Ιωάννη Σκαγιά,

          Ο σύλλογός μας, παρέλαβε το παραπάνω έγγραφό σας, με το οποίο επισημαίνετε στον Δήμο Μεταμόρφωσης και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, τις υποχρεώσεις τους να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουμε θέσει και αναφέρονται στο έγγραφό σας. Δυστυχώς, σύμφωνα με την τακτική που ακολουθεί ο Δήμος απέναντι στον σύλλογό μας, παρά τις εντολές Σας και την προθεσμία που του δώσατε, δεν μας απάντησε μέχρι σήμερα.
   Δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Μεταμόρφωσης αρνείται να συνεργαστεί ή να απαντήσει στον σύλλογό μας. Στο blog του συλλόγου μας, έχουν αναρτηθεί πολλά έγγραφα μας, στα οποία αρνείται να απαντήσει ο Δήμος Μεταμόρφωσης.
          Παρακαλούμε λοιπόν να εξετάσετε το ενδεχόμενο της ενεργοποίησης του άρθρου 10 του Ν. 3094/2003 σε βάρος των υπευθύνων του Δήμου μεταμόρφωσης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης. 
          Σας ευχαριστούμε,

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Παναγιώτα                                         Χρήστος                                         Θεμιστοκλής
  Λαμπροπούλου                                 Κουστιμπής                                         Αλεξίου



20/7/16

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ



Μεταμόρφωση 18 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτ.  847
Προς τον κ.
Χρήστο Σπίρτζη
Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων
Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε
15669 Παπάγου

Θέμα : Συνεχείς απεργίες – στάσεις εργασίας Τραινοσέ – Προαστιακού

Κύριε Υπουργέ,

          Ο σύλλογός μας καθημερινά δέχεται παράπονα από μέλη, φίλου και κατοίκους της Μεταμόρφωσης για τις συνεχείς απεργίες και στάσεις εργασίας της Τραινοσέ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, οι οποίες γίνονται εναντίον στην πολίτη απόφαση της κυβέρνηση για την πώληση της Τραινοσέ και δεν έχουν καθόλου αιτήματα εργαζομένων. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείται το επιβατηγό κοινό, να μην μπορούν εργαζόμενοι να πάνε στη δουλεία τους, να προκαλούνται άμεσα και έμμεσα τεράστιες ζημιές στην εθνική οικονομία μας και να προκαλείται μεγάλη κοινωνική αναστάτωση.
          Παρακαλούμε κ. Υπουργέ να μας απαντήσετε :
Α.- Όταν η αποχή από την εργασία και η ακινητοποίηση των συρμών χαρακτηρίζεται «στάση εργασίας» οι εργαζόμενοι πληρώνονται ή όχι ;;;
Β.-     Γιατί δεν ζητάτε από τα Δικαστήρια να κηρύξουν παράνομες και καταχρηστικές τις παραπάνω απεργιακές κινητοποιήσεις ;;;
Γ.- Γιατί δεν παραπέμπετε τους υπεύθυνους στον Εισαγγελέα ;;;
          Κύριε Υπουργέ,
          Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν αντέχει άλλο ο κόσμος να υποφέρει τα πάνδεινα ο ιδιωτικός τομέας και να είμαστε ανεκτικοί στις όποιες απαιτήσεις των εργαζομένων του δημόσιου τομέα.
          Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και την απάντησή σας.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


8/7/16

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ;;;


 Μεταμόρφωση 4 Ιουλίου 2016
                                                                       Αρ. Πρωτ.  836
Προς τον 
κ. Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Ενταύθα

Σχετ. α. Το με αριθ. Πρωτ. 817/17-4-2016 έγγραφό μας
          β. Το με αριθ. Πρωτ. οικ. 33918/796/18-5-2016 έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων/Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων/Γενική Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων/Διεύθυνση Ψηφιακής Στρατηγικής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και ταχυδρομείων/Τμήμα τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.
            γ. Το με αριθμό πρωτ. 826/31-5- 2016 έγγραφό μας.

Θέμα : Γιατί δεν επιβάλατε πρόστιμα στα ΕΛΤΑ κ. Υπουργέ ;;;
Κύριε Υπουργέ,
            Μέχρι σήμερα δεν πήραμε απάντηση στο παραπάνω (γ.) έγγραφό μας με το οποίο σας ζητήσαμε ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ, για τους λόγους που αναέρουμε στα (α) και (γ) έγγραφά μας.
 Κύριε Υπουργέ,
            Ο Νόμος σας υποχρεώνει να επιβάλλετε πρόστιμο στα ΕΛΤΑ. Η υποχρέωση σας είναι ρητή και εξατομικευμένη στο πρόσωπο του εκάστοτε Υπουργού Ανάπτυξης, την οποία οφείλετε να την τηρήσετε.
             Παρακαλούμε μέσα σε δέκα ημέρες από την παραλαβή της παρούσης να μας στείλετε το αντίγραφο του φύλλου επιβολής προστίμου στα ΕΛΤΑ.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                   Θεμιστοκλής Αλεξίου






5/7/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Περιβαλλοντολογικός – Εξωραϊστικός – Οικολογικός και Πολιτιστικός   Σύλλογος Μεταμόρφωσης «ΗΛΕΚΤΡΟΝ», όπως έχει αποδείξει πολλές φορές σέβεται και τηρεί τις παραδόσεις του Λαού μας. Πιστεύει ότι η λαϊκή παράδοση και η πολιτιστική μας κληρονομιά, είναι το μεγάλο σχολείο της κοινωνίας μας, στην προσπάθεια της φυλής μας να διατηρήσει την Ελληνικότητά της σήμερα που δέχεται αφόρητες εσωτερικές και εξωτερικές απειλές.
            Ο σύλλογος μας διοργανώνοντας μια σεμνή εκδήλωση στην Νότια Καναπίτσα, επανέλαβε το παμπάλαιο έθιμο του «Αη Γιαννιού του Κλείδωνα» καίγοντας τα Μαγιάτικα στεφάνια.
             
Η έφορος Δημοσίων Σχέσεων

Γεωργία Αλεξίου