30/10/11

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συλλόγου μας με θέμα: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
Ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους μας που ήρθαν στην εκδήλωση μας και όλους αυτούς που δεν ήρθαν, αν και τους καλέσαμε, Μεταξύ αυτών που έλαμψαν με την απουσία τους ήταν και οι Αρχές της πόλης μας, προφανώς γιατί το θέμα τους ήταν αδιάφορο.
Συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα στην γειτονία της Νότιας Καναπίτσας από της εγκατάσταση των αλλοδαπών.
Έχει παρατηρηθεί ότι :
1.- Μεταξύ των αλλοδαπών κατοίκων υπάρχουν και κακοποιά στοιχεία και άτομα που βαρύνονται με δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία κλπ. Μεταξύ των αλλοδαπών έχουν συμβεί περιπτώσεις βίαιων επεισοδίων με φαινόμενα βίας, ξυλοδαρμών ακόμη και τραυματισμοί μαχαιρώματα κλπ.
2.- Καταγγέλθηκαν φαινόμενα απειλών εκ μέρους των αλλοδαπών προς τους Έλληνες και με το πρόσχημα ότι δήθεν δεν γνωρίζουν Ελληνικά, να μην συμμορφώνονται με υποδείξεις για την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας, να μην πετάνε σκουπίδια και μεγάλα αντικείμενα έπιπλα κλπ στους δρόμους, να μην κλείνουν τα πεζοδρόμια με κάθε λογής σαβούρες που μαζεύουν για να τις μεταπουλήσουν, να μην χρησιμοποιούν τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης μας για αποχωρητήρια.
Αποφασίστηκε:
Να ζητηθούν από τον Δήμο Μεταμόρφωσης, το Αστυνομικό Τμήμα Μεταμόρφωσης και την Εκκλησία :
1.- Να εκδοθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία να υποχρεούται ο κάθε ιδιοκτήτης που νοικιάζει τα σπίτια του σε αλλοδαπούς, να καταθέτει στην δημοτική αστυνομία φωτοαντίγραφο του μισθωτηρίου, με την σφραγίδα κατάθεσής του στην Εφορία, και η δημοτική αστυνομία να τηρεί ιδιαίτερο αρχείο με τα συμβόλαια αυτά. Θα πρέπει υποχρεωτικά στα συμβόλαια να γράφονται όλα τα ονόματα αυτών που θα κατοικούν στο ενοικιαζόμενο σπίτι και μην επιτρέπεται η διαμονή άλλων χωρίς να έχει γίνει σχετική δήλωση στη δημοτική αστυνομία. Σε περίπτωση που βρεθεί λαθρομετανάστης να κατοικεί σε κάποιο σπίτι, το οποίο έχει μισθώσει αλλοδαπός, να απελαύνονται ο λαθρομετανάστης και ο ενοικιαστής και στον ιδιοκτήτη να γίνεται έγγραφη σύσταση από την δημοτική αστυνομία. Μετά από τρείς έγγραφες παρόμοιες συστάσεις να μηνύεται και ο ιδιοκτήτης. (Τα παραπάνω είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. θα ενημερώσουμε τον Δήμο τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης)
2.- Με την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την έκδοση της απόφασης, να καταθέσουν αντίγραφο του συμβολαίου στην δημοτική αστυνομία και κατάλογο των κατοίκων που διαμένουν στο μίσθιο για όσα σπίτια είναι ήδη νοικιασμένα σε αλλοδαπούς. Η δημοτική αστυνομία να κάνει καταγραφή σπιτιών στα οποία διαμένουν αλλοδαποί, ώστε να ελέγξει ποίο ιδιοκτήτες κατέθεσαν τα συμβόλαιά τους και ποιοί όχι και για όσους δεν καταθέσουν τα συμβόλαιά τους, να τα ζητήσει από την Εφορία, για να γίνει ο αρχικός κατάλογος με τα σπίτια στα οποία σήμερα κατοικούν αλλοδαποί.
3.- Να απαγορευτεί η μίσθωση ακινήτων ως κατοικίες, αν τα ακίνητα δεν πληρούν στοιχειώδης όρους ανθρώπινης διαβίωσης, δηλαδή αν δεν έχουν χώρο κουζίνας και χώρο τουαλέτας και μπάνιου, που να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του σπιτιού.
4.- Ο Δήμος να εκδώσει φυλλάδιο με στοιχειώδης κανόνες που διέπουν την ζωή των κατοίκων όπως π.χ. τήρηση ωρών κοινής ησυχίας, απαγόρευση τοποθέτησης σκουπιδιών έξω από κάδους, απαγόρευση ούρησης και αφόδευσης σε κοινόχρηστους χώρους, απαγόρευση απόρριψης λυμάτων στους δρόμους, απαγόρευση αποθήκευσης αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους δημόσιους και ιδιωτικούς, απαγόρευση κατάληψης πεζοδρομίων κλπ Το φυλλάδιο να εκδοθεί σε διάφορες γλώσσες π.χ. αλβανικά, πακιστανικά, ινδικά κλπ και να μοιραστεί με μέριμνα της δημοτικής αστυνομίας στα σπίτια των αλλοδαπών, ώστε να μην ισχυρίζονται άγνοια.
5.- Ο Δήμος, στα πλαίσια των προγραμμάτων δια βίου μάθησης, να οργανώσει "σχολεία – σεμινάρια" εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς και να ζητήσει από τους αλλοδαπούς να μάθουν Ελληνικά. Στον τόπο μας ήλθαν, εδώ ζουν, εδώ δουλεύουν, ας μάθουν και την γλώσσα μας.
6.- Η αστυνομία και η δημοτική αστυνομία με περιπολίες π.χ. "ΔΙΑΣ" να ελέγχουν την πιστή τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας, υγιεινής, καθαριότητας και να εφαρμόζουν τους Νόμους. Νόμοι υπάρχουν, αρκεί κάποιοι να κάνουν το καθήκον τους γενικά και όχι επιλεκτικά.

Αποφασίστηκε από την συνάθροιση των κατοίκων, αυτό το δελτίο να σταλεί εκτός από τον Δήμο Μεταμόρφωσης (κ. Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο), στους κ.κ. Διοικητή Α.Τ. Μεταμόρφωσης, Διοικητή Τ.Α. Μεταμόρφωσης, Εκκλησίες Μεταμόρφωσης και στους:
α. Στον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
β. Στον κ. Υπουργό των Εσωτερικών
γ. Στον κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής,
δ. Στους κ. Περιφερειάρχη και κ. Αντιπεριφερειάρχη Αττικής
ε. Στους κ.κ. Αρχηγό Αστυνομίας, Υπαρχηγό Αστυνομίας, Διοικητή ΓΑΔΑ, Διοικητή Αστυνομικής Δ/σης Ν. Ιωνίας
στ. Δ/ση Υγιεινής Περιφέρειας Αττικής
ζ. Στις Εφημερίδες της Μεταμόρφωσης και της Νέας Ιωνίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρίστος Κουστιμπής









Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θεμιστοκλής Αλεξίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου