11/9/11

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ


Μεταμόρφωση 11-9-2011 
Αρ. Πρωτ. 29 


ΘΕΜΑ : Κατασκευή αγωγού συλλογής ομβρίων υδάτων στην οδό Πευκών, στην Μεταμόρφωση. 


Αξιότιμοι Κύριοι, 

Ο σύλλογός μας παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα περιβαλλοντολογικά θέματα της πόλης μας, ενημερώνει τις Αρχές, καταθέτει προτάσεις και εισηγήσεις και με την βοήθεια των ειδικών επιστημόνων με τους οποίους συνεργάζεται, είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου και κάθε υπηρεσίας για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν το περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτά ο σύλλογός μας ενημερώθηκε από τα μέλη του ότι στην οδό Πευκών δεν υπάρχει αγωγός συλλογής των ομβρίων υδάτων.
Ως γνωστόν η οδός Πευκών μήκους 800 – 1000 μέτρων περίπου είναι ο βασικός οδικός άξονας της συνοικίας "Καναπίτσας", την οποία διασχίζει από βορρά προς νότο. Στον ίδιο δόμο καταλήγουν τα νερά της βροχής από πολλές κάθετες οδούς με συνέπεια τον πολλαπλασιασμό του όγκου των υδάτων που διέρχονται από αυτήν. Εξ άλλου η οδός είναι επικλινής προς τον νότο, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει ισχυρή νεροποντή να αυξάνεται η ταχύτητα ροής των υδάτων και να κινδυνεύουν με πλημμύρες τα σπίτια που βρίσκονται στο νότιο άκρο του δρόμου. Πολλές φορές οριακά αποφεύχθηκε η κλήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή της Υπηρεσίας ΠΣΕΑ της Περιφέρειας. 
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το μέλος και Γραμματέας του συλλόγου μας κ. Θεμιστοκλής Αλεξίου, έθεσε το θέμα, αλλά ο αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Σκοπελίτης αναφερόμενος σε ένα μικρό έργο που έγινε πριν χρόνια στην οδό Κολοκοτρώνη και Νιόβης, πληροφόρησε λανθασμένα το συμβούλιο ότι δήθεν δεν υπάρχει σχετικό θέμα με την οδό Πευκών
Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής κινδυνεύουν, σε περίπτωση ισχυρής νεροποντής. Είναι απόλυτη ανάγκη να ενταχθεί το έργο κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων της οδού Πευκών στην Μεταμόρφωση σε κάποιο πρόγραμμα έργων είτε του Δήμου είτε της Περιφέρειας, είτε του Υπουργείου. Είναι άμεση ανάγκη να γίνει το έργο για να προστατευτούν τα σπίτια των κατοίκων. Για όσους διατηρούν την παραμικρή αμφιβολία για την χρησιμότητα του έργου, ο σύλλογος έχει στην διάθεσή του αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν το ύψος του νερού, όταν υπάρχει αρκετή βροχόπτωση. 
Ο σύλλογος έχει πληροφορήσει τα μέλη του σε περίπτωση κινδύνου να τηλεφωνούν αμέσως στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να καταγράφεται το συμβάν και να υπάρχει απόδειξη του κινδύνου που διέτρεξαν.
Ο σύλλογος ευελπιστεί ότι θα εισακουστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα ενταχθεί άμεσα το έργο σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα. 
Παρακαλείται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης να μας γνωρίσει την εισήγησή της για το παραπάνω έργο. 
Ο σύλλογος είναι στην διάθεση όλων να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί. 

Διατελούμε, Με Υπόληψη
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρίστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου