22/12/11

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ECOWEEK








Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την έκθεση


         Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» συμμετείχε στην έκθεση με τίτλο «ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ» που διοργάνωσε η μη-κερδοσκοπική εταιρεία ECOWEEK στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης. Ο σύλλογος παρουσίασε σε συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία «SOLE ΑΒΕΕ» προτάσεις για την οικολογική αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων σε ότι αφορά την θέρμανση τους με τα αερόθερμα «AIRSOL» παράλληλα με την ζεστασιά που χαρίζουν προσφέρουν και την πολύτιμη ανανέωση του αέρα των αιθουσών.
            Στην συνέχεια της εκδήλωσης και στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» ανέπτυξε ένα από τα οράματα του συλλόγου αλλά και του ιδιου, την κατασκευή Περιβαλλοντολογικού Οικολογικού Εκπαιδευτικού Πάρκου στο ρέμα Σαρβάλη. Ένα Πάρκο που οι μαθητές από διάφορα σχολεία της Αττικής αλλά και άλλων νομών θα μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινά. Οι επισκέπτες θα συναντούν μηχανική ανεμογεννήτρια, φωτοβολταϊκό πάρκο και ένα μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό, κάδους κομποστοποίησης, πράσινες φυτεμένες οικοστέγες ακόμη και πως με την ανακύκλωση μπορούν να παραχθούν οικολογικά υλικά οικοδόμησης, όπου σε όλα αυτά θα έχουν πρόσβαση σε τμήματα της παραγωγής της ενέργειας ώστε να τους δημιουργηθεί οικολογική συνείδηση. Η δημιουργία Περιβαλλοντολογικού Οικολογικού Εκπαιδευτικού Πάρκου θα ανοίξει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες στους νεαρούς επισκέπτες.
            Η πρόταση του συλλόγου θα φέρει έσοδα στο δήμο ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας ειδικοτήτων όπως φύλακες, ξεναγούς, υπαλλήλους των κυλικείων και στο οικολογικό βιβλιοπωλείο του πάρκου. Επίσης πρόταση του «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» είναι στον ίδιο χώρο να δημιουργηθεί Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η οποία θα προσφέρει στους εκπαιδευόμενους εξειδικευμένη τεχνική κατάρτιση, δυνατότητα συνεχούς πρακτικής εξάσκησης επωφελούμενοι τις εγκαταστάσεις του Πάρκου με αποτέλεσμα την άρτια εκπαίδευση τους και την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ένα Πάρκο πνοής και αισιοδοξίας για τον τόπο μας και όχι μόνο.
            Ο Σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» είναι στην διάθεση όποιου ενδιαφέρεται για την υλοποίηση του έργου και είναι σε θέση να καταθέσει μελέτη εφαρμογής με λεπτομέρειες κατασκευής και λειτουργίας καθώς και βιωσιμότητας του έργου.
            Εξίσου σοβαρό και πιο επίκαιρο θέμα είναι οι προτάσεις του συλλόγου που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια. Προτάσεις που αν υλοποιηθούν η εξοικονόμηση ενέργειας θα αγγίζει  50% με 80% αναλόγως με τις εφαρμογές. Τα παραδείγματα πολλά από την εγκατάσταση συστήματος ηλιακής θέρμανσης στο δημοτικό κολυμβητήριο, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών διασυνδεδεμένων για την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στην ΔΕΗ, την θέρμανση με ηλιακά αερόθερμα σε σχολεία και δημοτικά κτήρια, την αντικατάσταση των φωτιστικών στύλων με αυτόνομους φωτοβολταϊκούς στύλους, ως και την συλλογή των μαγειρικών ελαίων για την παραγωγή Βιοντίζελ-Biodiesel και την χρήση του από τα αυτοκίνητα του δήμου αλλά και τις κεντρικές θερμάνσεις των δημόσιων κτηρίων.
            Όλα τα παραπάνω λειτουργούν και έχουν βρει εφαρμογή σε πολλούς ιδιώτες αλλά και σε δήμους, όπως επίσης υπάρχουν έργα εγκατεστημένα σε ολόκληρη τη γη από ελληνικές εταιρείες που ασχολούνται με την ηλιακή ενέργεια. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 85% των έργων παγκοσμίως έχουν υλοποιηθεί από ελληνικές εταιρείες παραγωγής ηλιακών συστημάτων.



             Ακολουθούν φωτογραφίες από έργα εφαρμογής ηλιακών συστημάτων όπως ηλιακού κλιματισμού, ζεστών νερών χρήσης, ηλιακής θέρμανσης νερού και ηλιακά αερόθερμα.
*Για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού ευχαριστούμε την εταιρεία  SOLE ΑΒΕΕ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου