21/2/13

ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ‘.’.’.


Κρίση στην Ελλάδα και η Ελλάδα της κρίσης. Κρίση θεσμών, κρίση αξιών, κρίση οικονομικών, κρίση, κρίση, κρίση ΄.΄.΄.
Αύξηση ανεργίας, αύξηση κατάθλιψης, αύξηση αυτοκτονιών.
Συμφωνώ ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Πολύ δύσκολα, θα έλεγα. Όλοι μας προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα, να βγάλουμε την μέρα, γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει η επόμενη. Έχουμε χάσει το γέλιο, το κέφι μας για ζωή, για χαρά.
Περπατάμε στο δρόμο και βλέπουμε συνανθρώπους μας να περπατάνε με σκυφτό κεφάλι, να παραμιλάνε. Άλλους να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων. Εικόνες ξεχασμένες στην πατρίδας μας. Εικόνες τριτοκοσμικές ΄.΄.΄.΄.΄
Όμως η ιστορία μας είναι γεμάτη από δύσκολες περιόδους. Πόλεμοι, υποδουλώσεις, επαναστάσεις, ξανά πόλεμοι, εμφύλιοι μεταξύ μας, διχόνοιες, διαμάχες οι οποίες έχουν ολέθρια αποτελέσματα, φτώχεια, πείνα, μετανάστευση.
Και από όλα αυτά βγαίνουμε νικητές.
Με πόνο, με δάκρυ, με ζόρι, όμως και με ελπίδα, χαρά, αισιοδοξία ότι στο τέλος, παρά τις δυσκολίες και τις αναποδιές, θα τα καταφέρουμε.
Ίσως πρέπει λίγο να το παλέψουμε, να το δούμε λίγο ποιο αισιόδοξα. Να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, όπως λέει ο λαός και όχι μισοάδειο. Ίσως για τη δική μας καλή διάθεση, για τη δική μας καλή ψυχολογία, να δοκιμάσουμε να χαμογελάσουμε στον διπλανό μας. Μπορεί να είναι δύσκολο. Μα σιγά – σιγά θα μας γίνει συνήθεια. Και πού ξέρουμε, μπορεί με αυτό το χαμόγελο και με μια ματιά λίγο ποιο αισιόδοξη το γκρίζο να αρχίσει να ανοίγει.
Ίσως το χρειαζόμαστε ΄.΄.΄.
Ίσως αυτό έχουμε ανάγκη.

Ευχαριστώ

Π.Α.Λαμπροπούλου – Τσουράκη
Εργοθεραπεύτρια Ψυχιατρικής Κλινικής
Νοσοκομείου Σισμανόγλειου
Ταμίας Συλλόγου ¨ΗΛΕΚΤΡΟΝ¨ Μεταμόρφωσης


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ΣΧΟΛΙΟ
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κος Απόστολος Κακλαμάνης μας απέστειλε το ακόλουθο σχόλιο:
Σωστά τα γράφει η κα Λαμπροπούλου αλλά παραλείπει το πιο σημαντικό: «κόψτε το χαζοτρομοκούτι της τηλεόρασης και χαμογελάστε αμέσως»!

Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης

 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Τηλ. 210- 3708200-4
Fax. 210- 3708210
www.apkaklamanis.gr
e-mail: ak@apkaklamanis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου