27/5/13

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ




Μεταμόρφωση 20 Μαίου 2013
Αρ. πρωτ.  388
    Προς τους:  
1.- Δήμο Μεταμόρφωσης 
2.-  Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος
Ανακύκλωσης – Καθαριότητας
----------- 

Θέμα: Κίνδυνος Πυρκαιάς

Σχετ. Η  αριθμ. 4 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 724 τ. Β’/1987)

            Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, όπως έπραξε και πέρυσι σας ενημερώνει για την ύπαρξη την Διάταξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την οποία υποχρεούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να καθαρίσουν αυτά από τα ξερά χόρτα για την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς.
            Οφείλετε να ενημερώσετε τους ιδιοκτήτες, όπως κάνουν και οι άλλοι Δήμοι, να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους και σε περίπτωση άρνησής τους, οφείλει ο Δήμος να καθαρίσει τα οικόπεδα και να χρεώσει το κόστος στους ιδιοκτήτες και να επιβάλλεται πρόστιμο 50 λεπτά για κάθε τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο αποτελεί έσοδο του Δήμου, βεβαιώνεται σε βάρος του ιδιοκτήτη η ισόποση σχετική δαπάνη για τον καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. 
            Βεβαίως ο Δήμος οφείλει κατά προτεραιότητα να καθαρίσει τα δικά του οικόπεδα, ή όσα έχει δεσμεύει αλλά δεν έχει απαλλοτριώσει μέχρι σήμερα (π.χ. οικόπεδο Νιόβης εκ παραλλήλου με Πευκών, οικόπεδο Νιόβης και Αιγίνης κλπ.
            Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος του συλλόγου μας για την πόλη μας, εφ όσον υποπίπτουν στην αντίληψή μας οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί από τα ξερά χόρτα (καλαμιές), θα σας ενημερώνουμε, για να κάνετε ότι οφείλετε.
            Σας ενημερώνουμε, αν δεν το γνωρίζεται ότι οι παραπάνω υποχρεώσεις σας απορρέουν από το άρθρο 94 παραγ. 26 του Ν. 3852/2010, την εφαρμογή του οποίου ο σύλλογός μας θα παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον. Στο τέλος της καλοκαιρινής σαιζόν, θα κληθείτε να ενημερώσετε τον λαό της Μεταμόρφωσης για τις ενέργειές σας.
            Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θελήσετε. Σε περίπτωση που δεν έχετε το κείμενο της παραπάνω Διάταξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ή το κείμενο του Ν. 3852/2010, να μας το ζητήσετε και θα σας δώσουμε αντίγραφο από το αρχείο μας.
             Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία που θα θελήσετε. 
Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου