8/11/14

ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2015

     
                                                                     Μεταμόρφωση 5 Νοεμβρίου 2014
Αρ. πρωτ. 615


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΕΝΣΤΑΣΗ

Του Σωματείου με την επωνυμία «Περιβαλλοντολογικός – Οικολογικός – Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης ΗΛΕΚΤΡΟΝ», νομίμως εκπ/νου, που εδρεύει στην Μεταμόρφωση οδός Πευκών αριθ. 116

ΚΑΤΑ

Της Νομιμότητας της συζήτησης του 1ου θέματος της 24ης Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, της 5ης Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20.00 και αφορά την ‘Έγκριση Προυπολογισμού του Δήμου έτους 2015 σύμφωνα με ο άρθρο 65 του Ν. 3852/2010


            Θεωρούμε ότι κατά την σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης για την ψήφιση του προυπολογισμού του έτους 2015, δεν τηρήθηκαν τα οριζόμενα από την νομοθεσία, ήτοι :
            1.- Επειδή δεν τέθηκε υπ΄ όψη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ο υπό έγκριση προυπολογισμός, καθ΄ ότι κατά παράβαση της προθεσμίας της παραγ. 1 του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 μέχρι σήμερα δεν έχει συγκροτηθεί η Επιτροπή, η οποία συγκροτείται εντός υποχρεωτικής και δεσμευτικής προθεσμίας δύο μηνών, από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, δηλαδή μέχρι 31-10-2014. 
            2.- Επειδή κατά την 22α συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014, είχε οριστεί ως πρώτο θέμα η Εκλογή της Επιτροπής Διαβούλευσης και η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του Δημάρχου, τις αιτιάσεις του οποίου ο σύλλογος θεωρεί αβάσιμες. Η μη συγκρότηση της επιτροπής εντός δύο μηνών και η αναβολή της συζήτησης του θέματος την 22α Οκτωβρίου 2014, είχαν ως αποτέλεσμα να ζητείται σήμερα η έγκριση του προυπολογισμού, χωρίς να έχει προηγουμένως τεθεί αυτός υπ΄ όψη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Τα ανωτέρω δημιουργούν ευθύνες, οι οποίες και θα αναζητηθούν. 
            3.- Επειδή η συζήτηση του προσχεδίου του προυπολογισμού ενώπιον της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με την παραγ. 3 του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010.
            4.- Επειδή ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» έχει έννομο συμφέρον, καθ΄ ότι με τρία διαφορετικά έγγραφα του προς τον Δήμο Μεταμόρφωσης και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει αναφερθεί σχετικά με το θέμα, έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί στην υπό σύσταση επιτροπή και έχει ορίσει ως εκπροσώπους του στην επιτροπή τον Γραμματέα και την Ταμία του συλλόγου.


ΖΗΤΑΜΕ
Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος διευθύνει στην συζήτηση σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν. 3852/2010:
1.- Ν α αναβάλει την σημερινή συνεδρίαση της συζήτησης για την έγκριση του προυπολογισμού του Δήμου έτους 2015.
2.- Να ορίσει άμεσα ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
3.- Να τεθεί ο προυπολογισμός του Δήμου υπ’  όψη της συσταθησομένης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
4.- Μετά την διενέργεια των ανωτέρω να οριστεί νέα ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης για την συζήτηση και έγκριση του Προυπολογισμού του Δήμου του 2015.

            Κάθε άλλη διαφορετική ενέργεια δεν είναι σύμφωνη με τον Ν. 3852/2010 και ο σύλλογος επιφυλάσσεται να πράξει τα νόμιμα, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών του συλλόγου και των Δημοτών της Μεταμόρφωσης.

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου