21/4/15

«ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ



Μέλη και φίλοι του Περιβαντολογικού  – Οικολογικού – Εξωραιστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, παρακολουθήσαμε την Κυριακή 19-4-2015 στο Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας την παράσταση «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» του Νηλ Σάιμον σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Πολυκάρπου.
Είναι μια πολύ πετυχημένη ερμηνεία, γεμάτη έκφραση και χιούμορ, που ερμηνεύτηκε με ερασιτέχνες ηθοποιούς, αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις παραστάσεις των μεγάλων θεάτρων με τα βαριά ονόματα και τα ακριβά εισιτήρια. Οι ηθοποιοί δούλεψαν με κέφι και μεράκι και μας χάρισαν ένα δίωρο γεμάτο έκφραση - φρεσκάδα – ζωντάνια ποίηση. Πίστεψαν στον ρόλο τους και έδωσαν τον καλλίτερο τους εαυτό. Τους συγχαίρουμε τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους και ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.
Οφείλουμε να εκφράσουμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Δήμαρχο της Ν. Ιωνίας για την αμέριστη και συνεχή προσπάθειά του στην καλλιέργεια των γραμμάτων και των τεχνών στην πόλη του. Είναι Δήμαρχος που επιδιώκει την πολιτιστική άνοδο των κατοίκων της Ν. Ιωνίας, γιατί γνωρίζει ότι η καλλίτερη προσφορά στην κοινωνία, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες στιγμές, είναι η βελτίωση της κοινωνικής μόρφωσης του κόσμου και οι πολιτιστικές προσπάθειες συντελούν στον σκοπό αυτό. Ο Δήμαρχος που θέλει να εξυψώσει τον τόπο του δεν φοβάται τις πολιτιστικές δραστηριότητες, δεν φιμώνει τους φορείς, αλλά τους βοηθά στο έργο τους.
Σας προτρέπουμε να προλάβετε να παρακολουθήσετε τις δύο τελευταίες παραστάσεις του έργου το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό θέατρο Ν. Ιωνίας.  Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Του Συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ»
Γεωργία   Αλεξίου








ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Νηλ Σάιμον γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1927. Μεγάλωσε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες που δεν του επέτρεψαν να κάνει ανώτερες σπουδές, αλλά το έμφυτο ταλέντο του δεν άργησε να φανερωθεί. Ο μεγάλος του αδελφός ήταν η αιτία για το ξεκίνημά του, αυτός ζήτησε τη βοήθειά του για ένα σκετς που έπρεπε να γράψει για το πάρτι της εταιρίας του και από τότε η συνεργασία τους άνθισε. Για πολλά χρόνια η δουλειά του περιορίστηκε σε κωμωδίες για την τηλεόραση. Πολύ αργότερα κατάφερε να ξεπεράσει τη φυσική του ντροπαλοσύνη και να γράψει μόνος του πια θεατρικά έργα, που έγιναν και μεγάλες επιτυχίες στον κινηματογράφο. Το χαρακτηριστικό του γραψίματος του είναι ότι εμπνέεται από την ίδια τη ζωή κι οι χαρακτήρες του μιλάνε και σκέφτονται σαν τον καθένα μας.
Ο
 Νηλ Σάιμον είναι πολυγραφότατος και πολυτάλαντος αφού ο ίδιος υπήρξε και παραγωγός και σεναριογράφος, αλλά και θεατρικός συγγραφέας.
Πολλά από τα έργα του έγιναν δημοφιλή, παρά το γεγονός ότι η κριτική στην αρχή δεν τα αντιμετώπισε θετικά.
Θεωρείται ένας από τους καλύτερους συγγραφείς της κωμωδίας στην αμερικανική λογοτεχνική ιστορία. Έχει γράψει πάνω από τριάντα θεατρικά έργα και σχεδόν ίδιο αριθμό σενάρια ταινιών.
Οι κωμωδίες του θίγουν θέματα της μεσοαστικής κοινωνίας. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει λάβει περισσότερα 
Oscar και Tony υποψηφιότητες από κάθε άλλο συγγραφέα, πολλοί θεωρούν ότι έχει υποτιμηθεί ως θεατρικός συγγραφέας κατά το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, επειδή έγραψε κωμωδίες παρά δράμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου