17/8/15

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «ΝΕΑ ΑΝΕΜΩΝΑ»


Μεταμόρφωση 13 Αυγούστου 2015
Αρ. πρωτ. 674

Προς τους:
1.- Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας
Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Μεταμόρφωσης
2.- Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μεταμόρφωσης

Θέμα : Λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Νέα Ανεμώνα»

1.- Με ανυπόγραφη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης στις 7-8-2015, γνωστοποιήθηκε ότι «λόγω εκτάκτου προβλήματος» ο θερινός κινηματογράφος «Νέα Ανεμώνα», δεν θα λειτουργήσει από 7 έως 9/8/2015.
2.- Όπως έγραψε η εφημερίδα «Εκφραση της Μεταμόρφωσης»
πως στις 5 Αυγούστου η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου “Νέα Ανεμώνα” και συνέλαβε τους δύο υπαλλήλους και υπεύθυνους για τη λειτουργία του! Το αιτιολογικό της σύλληψης ήταν πως...ο Δημοτικός Κινηματογράφος δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας! Έτσι, η προβολή της προγραμματισμένης για εκείνη την ημέρα ταινίας διακόπηκε και οι δύσμοιροι υπάλληλοι βρέθηκαν να διανυκτερεύουν στο κρατητήριο του τοπικού Α.Τ. και την επόμενη μέρα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο όπου και πήραν αναβολή για να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο.
3.- Με ανυπόγραφη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης στις 10-8-2015, γνωστοποιήθηκε ότι ο θερινός κινηματογράφος θα λειτουργήσει κανονικά.

          Επειδή η αρχική ανακοίνωση του Δήμου Μεταμόρφωσης είναι παντελώς αόριστη και δεν διευκρινίζει την αιτία για την οποία διακόπηκε η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Νέα Ανεμώνα».
          Επειδή η αοριστία αυτή αντίκειται στις διατάξεις του Ν. 2690/1999 και στην υποχρέωση που έχει ο Δήμος να ενημερώνει τους Δημότες και κατοίκους της Μεταμόρφωσης υπεύθυνα, με σαφήνεια και γνωστοποιώντας όλα τα δεδομένα του συμβάντος.
          Επειδή αν πράγματι συνέβη ότι αναγράφει η εφημερίδα «Έκφραση» πρόκειται για μείζον ηθικό θέμα της Δημοτικής Αρχής, δηλαδή να λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια ο κινηματογράφος χωρίς άδεια λειτουργίας.
          Επειδή η Δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει και έχει πληρωθεί από τον προυπολογισμό του Δήμου, μελέτη για την δημιουργία και νόμιμη λειτουργία θερινού κινηματογράφου στο πρώην οικόπεδο «Μισαηλίδη», στην οδό Πευκών, το οποίο οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου και σε τμήμα του αναγείρεται ο βρεφονηπιακός σταθμός, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα του Δήμου προβλέπεται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει νόμιμα θερινός κινηματογράφος.
          Επειδή η Δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά ότι για την κατασκευή του θερινού κινηματογράφου υπήρχαν κονδύλια από την Ευρωπαική Ένωση της τάξεως του 1.000.000 ευρώ, σε σχετικό πρόγραμμα, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποίησε η Δημοτική Αρχή.

          Επειδή ο σύλλογός μας έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη.

          Παρακαλούμε να μας απαντήσετε μέσα σε είκοσι ημέρες όπως οριζει ο νόμος, την ακριβή αιτία για την οποία δεν λειτούργησε ο θερινός κινηματογράφος «Νέα Ανεμώνα» από 7 έως 9/8/2015 και εάν είναι αληθινά αυτά που έγραψε η εφημερίδα «Εκφραση».
          Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, σας δηλώνουμε ότι αν δεν λάβουμε την απάντησή σας μέσα στην παραπάνω προθεσμία, θα θεωρήσουμε ότι είναι απολύτως αληθή τα αναγραφόμενα στην παραπάνω εφημερίδα και εξιστορούν τα πραγματικά περιστατικά.

          Υπενθυμίζουμε ότι είσαστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις μας και ότι κατά την περίοδο του Αυγούστου δεν αναστέλλονται οι νόμιμες προθεσμίες, μέσα στις οποίες οφείλετε να μας απαντήσετε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                      Θεμιστοκλής Αλεξίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου