11/11/12

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ … ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ… ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ....




          Όλοι μας γνωρίζουμε την τελευταία φωτογραφία. Σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ, να δει ο λαός της Μεταμόρφωσης την ηρωική μάχη του λαού από την αρχή μέχρι το τέλος της.
          Στα χρόνια της αθωότητας αγωνιζόμασταν γιατί  είχαμε ιδανικά και φωνάζαμε μέσα από την ψυχή μας το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».
Ήρθε η μεταπολίτευση και όλα άλλαξαν, ακόμη και οι σκέψεις και τα συναισθήματα. Πολλοί από αυτούς που φώναζαν το σύνθημα του πολυτεχνείου, βολεύτηκαν επαγγελματικά κει πλούτισαν. Πολλοί εξαργύρωσαν την συμμετοχή τους στην εξέγερση της Νομικής τον Φεβρουάριο του 1973 και στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Άλλοι έγιναν βουλευτές, υπουργοί, επίτροποι στην Ευρώπη. Άλλοι έγιναν κατ΄ επάγγελμα εργατοπατέρες και βοήθησαν να βρεθεί η πατρίδα μας στην σημερινή της θέση. Οι περισσότεροι όμως, οι έντιμοι και αγνοί πατριώτες, ασχολήθηκαν με την δουλεία τους, το σπίτι τους την οικογένειά τους και μεγάλωσαν τα παιδιά τους με τις ιδέες και τις αξίες της εποχής του Πολυτεχνείου. Αυτοί είχαν την σεμνότητα να μην διαφημίζουν την συμμετοχή τους στα γεγονότα της εποχής αυτής, να κρατάνε για τους ίδιους την ηθική ικανοποίηση του ηρωισμού τους.
          Τις φωτογραφίες αυτές τις αφιερώνω στους συμμαθητές και φίλους μου  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας Μεταμόρφωσης, που τότε με τον νεανικό τους ενθουσιασμό, βρέθηκαν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Ένας μάλιστα τραυματίστηκε βαριά από σφαίρα. Ευτυχώς όμως σήμερα ζει και είναι κοντά μας. Ο ίδιος έχει την σεμνότητα να μην κομπορρημονεί για τον τραυματισμό του. Μερικοί άλλοι από την παρέα μας ταλαιπωρήθηκαν από τις Αρχές και γνώρισαν την φιλοξενία της Μπουμπολίνας και του ΕΑΤ – ΕΣΑ.
Βάλαμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην ερχομό της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό, αν και νομίζουμε ότι δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το καθήκον μας. Θλιβόμαστε όμως που βλέπουμε πώς κατάντησαν σήμερα την πατρίδα μας, πολλοί από τους τότε αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Είμαστε όμως σίγουροι ότι ο Έλληνας θα ξαναγεννηθεί για μια ακόμη φορά.
          Σας ευχαριστώ και πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητο να βάλω το όνομά μου.
Μέλος του συλλόγου
«ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου