13/11/12

ΗΛΕΚΤΡΟΝ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

















Προς τον
Δήμο Μεταμόρφωσης
Κοινοποίηση
- Υπουργείο Εθνικής Παιδείας Γ.Γ. Δια Βίου Μάθηση
----------- 


Κύριοι,
        Ως γνωστόν ύστερα από έγγραφο σχετικό ερώτημα του συλλόγου μας, μετά από πρόσκληση που απεύθυνε ο Δήμος σε κάποιους, όχι όλους, από τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, έγινε συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 19-9-2012 και εκεί ενημερωθήκαμε από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ. Θεόδωρο Σφυρή και Μαρία Λυμπέρη για το πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» που πρόκειται να ξεκινήσει ο Δήμος από τον Φεβρουάριο 2013 και δόθηκαν εξηγήσεις πως θα χρησιμοποιηθούν οι προσληφθέντες για το πρόγραμμα «Χαρούμενο Καλοκαίρι 2012». Μας ειπώθηκε ότι ο Δήμος θα δήθεν θα διενεργούσε μεγάλη καμπάνια με καταχωρήσεις στον τοπικό τύπο, ανακοινώσεις και διανομή φυλλαδίων καθώς και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, πληροφορίες για το πρόγραμμα «Δια βίου Μάθηση», ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση πολιτών και να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2013. Μας μοιράστηκε και ένα ανυπόγραφο φωτοαντίγραφο, χωρίς τον λογότυπο του Δήμου Μεταμόρφωσης, στο οποίο ενδεικτικά αναφερόταν κάποιες κατηγορίες μαθημάτων που θα διενεργηθούν. Το χαρτί που μας μοιράστηκε ήταν σε τέτοια μορφή που δεν παράγει ούτε έννομα αποτελέσματα, ούτε δημιουργεί καμία έστω ηθική δέσμευση τον Δήμο Μεταμόρφωσης. Σε ερώτημα εκπροσώπου του συλλόγου μας, διευκρινίστηκε ότι ο Δήμος έχει προτείνει για χώρους στους οποίους θα γίνουν τα μαθήματα αίθουσες σε σχολικά κτίρια, έχει έλθει σε συνεννόηση με δασκάλους, έχει βρει τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Χαρακτηριστικά μας δηλώθηκε ότι ο Δήμος μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμη και 200 άτομα αν γραφούν στα μαθήματα Η/Υ.
        Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα καμία προβολή του θέματος δεν είδαμε από τον Δήμο Μεταμόρφωσης, που να δείχνει στον κόσμο το ενδιαφέρον του Δήμου για το παραπάνω πρόγραμμα. Δεν διαπιστώσαμε μέχρι σήμερα την υπάρχει προβολής του θεσμού από τον Δήμο, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, μέσω καταχωρήσεων στις τοπικές εφημερίδες, με αφίσες και έντυπο διαφημιστικό υλικό που θα μοίραζε στους κατοίκους ο Δήμος κλπ. Όπως μας είχε λεχθεί στην παραπάνω συνάντηση, Στις συζητήσεις μας με άλλους συλλόγους της πόλης μας, εκφράζονται προβληματισμοί για την αδράνεια αυτή. Αν ο Δήμος ουσιαστικά δεν επιθυμεί την επιτυχία του θεσμού, αλλά εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του ύστερα από έγγραφο του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ», οφείλει να τοποθετηθεί, ώστε και οι σύλλογοι να μην κάνουν άδικους κόπους να ενημερώνουν τα μέλη τους και τα χρήματα που προορίζονται για το Δήμο Μεταμόρφωσης να αποδεσμευθούν, να δοθούν σε άλλους Δήμους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μορφώσουν τους κατοίκους τους και να μην χαθούν.
        Στις 29-10-2012 πήραμε e-mail από τον Δήμο με το οποίο μας ζητήθηκε μέσα στην ανεπαρκέστατη προθεσμία των τριών ημερών δηλαδή μέχρι 1-11-2012 να απαντήσουμε σε ποια μαθήματα ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μέλη του συλλόγου μας.
        Θεωρούμε αντιδεοντολογικό να μας ζητάτε μέσα σε τρείς ημέρες την απάντηση μας, όταν ο Δήμος Μεταμόρφωσης από 17-9-2012 μέχρι σήμερα δεν έχει προβάλλει το θέμα.
        Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου σας δηλώνουμε ότι έχει εκδηλωθεί κατ΄ αρχήν ενδιαφέρον από μέλη και φίλους του συλλόγου μας για την συμμετοχή τους στα εξής μαθήματα :
-       Περιβάλλον και καθημερινή ζωή.
-       Οικολογικές λύσεις για το σπίτι.
-       Προστασία και δικαιώματα καταναλωτή
-       Αστικοί Λαχανόκηποι
-       Επεξεργασία κειμένου (διαδίκτυο) (Ι)
-       Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)
-       Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή.
-       Ηλεκτρονική εφημερίδα – Με σύγχρονα Λογισμικά Προγράμματα.
-       Ελληνικά, εκμάθηση από αλλοδαπούς.
-       Αγγλικά
-       Γαλλικά
-       Ισπανικά
-       Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες
-       Φωτογραφία – Εργαστήρι Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας
-       Αξιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς
-       Ενεργός Πολίτης: Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα, εντός δέκα ημερών, ποιά τελικά
μαθήματα θα γίνουν, ώστε να συνεννοηθούμε εγκαίρως με τους ενδιαφερόμενους.
        Για μια ακόμη φορά σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος οφείλει να προβάλει με κάθε τρόπο τον θεσμό, ήδη δε έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, που πρέπει να κερδηθεί.
        Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία που θα θελήσετε.

Διατελούμε, Με Υπόληψη



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου