5/12/12

5/12/2012: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Δ.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ





Μεταμόρφωση 5-12-2012
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ   


Προς τον :
κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Θέμα : Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μεταμόρφωσης.
Κύριοι,
          Στις 27-11-2012 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης η από 26-11-2012 πρόσκληση του Δημάρχου Μεταμόρφωσης που αφορά την Επιτροπή Διαβούλευσης (σχετ. 1 και 2)
          Επ΄ αυτής επάγομαι τα ακόλουθα :
1.- Υποχρεωτική Κοινοποίησης της πρόσκλησης :
          Σύμφωνα με την παραγ. 3 του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 «Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της …. η πρόσκληση «κοινοποιείται» στα μέλη με κάθε πρόσφορο μέσο επτά (7) εργάσιμες ημέρες πριν την συνεδρίαση… και περιλαμβάνει …. Και συνοδεύεται από εισήγηση των υπό συζήτηση θεμάτων». Η λέξη «κοινοποιείται» εννοεί ότι αντίγραφο της πρόσκληση επιδίδεται σε κάθε μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (τακτικό ή αναπληρωματικό) τουλάχιστον επτά εργάσιμες ημέρες πριν την συνεδρίαση της επιτροπής. Τουτέστιν η πρόσκληση έπρεπε να κοινοποιηθεί σε όλα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012.
          Η ανάρτηση της πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου, ουδόλως θεραπεύει την μη κοινοποίηση της πρόσκλησης.
2.- Η πρόσκληση δεν κοινοποιήθηκε εγκαίρως σε όλα τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
          Σας ενημερώνω, όπως έχω πληροφορηθεί από τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, μέχρι σήμερα δεν τους έχει κοινοποιηθεί η παραπάνω πρόσκληση.
3.- Η πρόσκληση δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία που ορίζονται από τον Νόμο.
          Όπως αναφέρθηκε παραπάνω η πρόσκληση πρέπει να συνοδεύεται και από εισήγηση των υπό συζήτηση θεμάτων. Εν προκειμένω η πρόσκληση πρέπει να συνοδεύεται από εισήγηση επί των κονδυλίων του νέου προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος. Άλλωστε πως είναι δυνατόν να συζητήσουν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, αν δεν έχουν στα χέρια τους κάποιο έγγραφο που να αποτυπώνει τουλάχιστον σε πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους λογαριασμούς τις προθέσεις του Δήμου για τον προϋπολογισμό του έτους 2013. Η συγκεκριμένη πρόσκληση δεν συνοδεύεται από εισήγηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού.
          Όπως θα γνωρίζεται στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που έγιναν για τον προϋπολογισμό του έτους 2012 (περσινή συνεδρίαση), δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από το άρθρο 76 του Ν. 3852/2010. Σας κατήγγειλα ντο γεγονός κ Γενικέ, αλλά απορρίψατε την προσφυγή μου για τυπικούς λόγους, επικαλούμενος δήθεν …… την έλλειψη εννόμου συμφέροντος εκ μέρους μου. Παραβλέψατε κ. Γενικέ να ελέγξει την νομιμότητα των συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, εφαρμόζοντας τα άρθρα 215, 221, 225, 226 και 238 του Ν. 3852/2010
Σας ενημερώνω ότι σχετικές αναφορές μου έχουν κατατεθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην κ. Βίβιαν Ρέντιγκ, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την Δικαιοσύνη, τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ιθαγένεια, με σκοπό να συμπεριληφθούν  σε έκθεση που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο 2013.

Κύριε Γενικέ,
Σας ενημερώνω σχετικά με την επικείμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μεταμόρφωσης, πριν από την συνεδρίαση της που έχει οριστεί για την προσεχή Δευτέρα 10-12-2012, επισυνάπτοντας έγγραφα του Δήμου Μεταμόρφωσης που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μου.
Έχετε καθήκον και υποχρέωση :
Α.- Εγκαίρως να απαγορέψετε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μεταμόρφωσης, την προσεχή Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.
Β.- Να διατάξετε έρευνα προκειμένου να αποδειχθεί εάν μέχρι την 28η Νοεμβρίου 2012 έχει κοινοποιηθεί πρόσκληση σε όλα τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, με την οποία να καλούνται στην συνεδρίαση της Επιτροπής την 10η Δεκεμβρίου 2012.
Γ.- Να διαπιστωθεί εάν μαζί με την πρόσκληση συγκοινοποιήθηκε και η εισήγηση του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
          Παρακαλώ να με ενημερώσετε πριν την Δευτέρα 10-12-12, έστω και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο περί των προθέσεων και ενεργειών σας.
          Είμαι στην διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία που θα θελήσετε.

Διατελώ, Με Υπόληψη
ΑΛΕΞΙΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
e-mail:  alexiouth@mailcity.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου