8/3/13

ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ “Let’s do it Greece”



Μεταμόρφωση 18-2-2013 
Αρ. πρωτ.  320

Προς τους:  
1.- Δήμο Μεταμόρφωσης 
2.-  Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής , 
Παιδείας και Πολιτισμού
3.-  Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος
Ανακύκλωσης – και Καθαριότητας
4.- Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης Β΄
Περιφέρειας Αθήνας


Θέμα: Περιβαλλοντολογική Δράση “Lets do it Greece”.

            Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης έλαβε το από 13-2-2013 ηλεκτρονικό μήνυμα του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος – Ανακύκλωσης – και Καθαριότητας, για την συμμετοχή εθελοντών στο πρόγραμμα “Lets do it Greece”.
            Πριν απαντήσουμε, ζητάμε από τους δύο συναρμόδιους αντιδημάρχους, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος – Ανακύκλωσης – και Καθαριότητας να μας απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα :

            1.- Η παραπάνω δράση είναι πρόγραμμα για το οποίο ο Δήμος Μεταμόρφωσης θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να προσλάβει προσωπικό για να εκτελέσει το πρόγραμμα ή είναι δράση η οποία χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του Δήμου, δηλαδή από τα λεφτά των δημοτών ;;

            2.- Εάν είναι πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα πληρωθεί για να το εκτελέσει ο Δήμος γιατί θέλει την δωρεάν εθελοντική εργασία των Δημοτών;;; Μήπως για να βγάλουν την δουλειά οι εθελοντές και αυτά τα άτομα που θα προσλάβει ο Δήμος για το πρόγραμμα να τα απασχολήσει σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου ;;

            3.- Το ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε  και στο ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ <somethmet@yahoo.gr.> . Η αρμόδια αντιδήμαρχος για την εποπτεία των συλλόγων, ζήτησε μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της να προσκομίσουμε τα έγγραφα νομιμοποίησης των συλλόγων. Έπραξε πολύ σωστά. Ζητάμε λοιπόν από την αρμόδια αντιδήμαρχο να μας ενημερώσει αν πράγματι υπάρχει σωματείο με αυτή την επωνυμία στην Μεταμόρφωση, αν έχει στο αρχείο του Δήμου το καταστατικό του σωματείου, αν έχει πρακτικό συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε καταφατική απάντηση να μας γνωστοποιήσει τα ονόματα των μελών του ΔΣ και την έδρα του σωματείου, προκειμένου ο σύλλογός μας να συνεργαστεί με το σωματείο αυτό. Στην περίπτωση που το σωματείο αυτό δεν έχει νομιμοποίηση να μας εξηγήσει εγγράφως ο κ. Κολοβός γιατί εστάλη το ηλεκτρονικό μήνυμα ;;;;

            4.- Με την ευκαιρία οφείλει η αρμόδια αντιδήμαρχος, μετά την συλλογή των νομιμοποιητικών εγγράφων των σωματείων της πόλης μας, να δώσει εντολή να διαγραφούν από τον κατάλογο των σωματείων που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, όσα από τα σωματεία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου για την νόμιμη λειτουργία τους. 

            5.- Η Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης Β’ της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία αποστέλλετε η παρούσα με συνημμένο αντίγραφο των εξωραϊστικών και πολιτιστικών συλλόγων της Μεταμόρφωσης, από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, παρακαλείται να προβεί σε έλεγχο της νόμιμης ή όχι λειτουργίας των σωματείων.

            6.- Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού και ο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος – Ανακύκλωσης – και Καθαριότητας υποχρεούνται να μας απαντήσουν, όπως ορίζει ο Ν. 2690/1999 και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

            Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία που θα θελήσετε.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου