11/4/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


 Ο περιβαλλοντολογικός – οικολογικός  - εξωραϊστικός και πολιτιστικός Σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» σήμερα στις 31 Μαρτίου 2013, συστήνει ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ κατά της εγκατάστασης των Ρομά δήθεν στην Λυκόβρυση, αλλά ουσιαστικά στην  Μεταμόρφωση.
ΖΗΤΑΜΕ : Να μας παραδοθεί η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, για την εγκατάσταση των Ρομά για να εξακριβώσουμε σε ποιες περιοχές θα εγκατασταθούν.
ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΙΓΗ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 86/2013 και φρονούμε ότι ο Δήμος, όπως και στην περίπτωση του παράνομου γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου, δεν αντέδρασε με την αποφασιστικότητα που επέβαλαν οι περιστάσεις.
Η απόφαση που πάρθηκε και στη συνέχεια η συνέντευξη του Δημάρχου, δεν μας καλύπτουν. Όταν έχουμε να πολεμήσουμε τέτοιες καταστάσεις, απαιτούνται δυναμικές λύσεις.
Ο λαός της Μεταμόρφωσης δεν ξεχνά, ότι ο Δήμος Μεταμόρφωσης δεν συμπαραστάθηκε στο σύλλογό μας :
1ον Στην ημερίδα για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την συγκατοίκηση με τους αλλοδαπούς.
2ον  Στην ημερίδα για τα CONTEINERS.
3ον Στις προσπάθειές μας να γίνουν δράσεις κατά των κουνουπιών, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσια Υγείας, για να μην επαναληφθούν το καλοκαίρι του 2013 οι επιδρομές των κουνουπιών που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια.
4ον Στον αγώνα του συλλόγου μας να φύγει το παράνομο γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου από την πόλη μας. Δεν ξεχνά την παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας στα λαμπερά εγκαίνια της εγκατάστασης του παράνομου γκαράζ των σκουπιδιάρικων του Δήμου Ηρακλείου στην πόλη μας. Ούτε την δήλωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δεν θα κηρύξει πόλεμο με το Ηράκλειο για το γκαράζ. Ο τότε αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Ηλίας Μοσχονάς, δημόσια εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απομάκρυνση των απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου και δήλωσε ότι στο γκαράζ της οδού Αμαλιάδος 20 θα γίνεται και μεταφόρτωση σκουπιδιών, όπως προβλέπεται από το μισθωτήριο.
Η στάση του Δημάρχου μας στο θέμα του παράνομου γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου, πιστεύουμε ότι μέτρησε στη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης να μας φέρει τους Ρομά.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
--Το κλείσιμο της Χαβούζας, επ΄ αόριστο.
--Το κλείσιμο του παράνομου γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου μόνιμα
--Το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, στη Γέφυρα Μεταμόρφωσης, δύο ώρες κάθε μέρα.
--Το κλείσιμο του σταθμού του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, επ΄ αόριστο.
--Το κλείσιμο της Αττικής Οδού, στο ύψος του Κόμβου Μεταμόρφωσης, δύο ώρες κάθε μέρα.
Να τοποθετήσει ο Δήμος τα απορριμματοφόρα και τα μηχανήματά του στα παραπάνω σημεία και να τα αποκλείσει μέχρι να ανακληθεί η απόφαση για την εγκατάσταση των Ρομά.

             Για το Διοικητικό Συμβούλιο του
               Συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης
 Χρήστος Κουστιμπής Πρόεδρος
 Θεοχάρης Λουσίδης Αντιπρόεδρος
  Θεμιστοκλής Αλεξίου Γραμματέας 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου