25/4/13

ΕΥΔΑΠ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

                                                                                  Μεταμόρφωση 22/4/2013      
                                                                                   Αρ. πρωτ. 369



Προς τους :
1.-Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
2.- Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος
Ανακύκλωσης – Καθαριότητας
3.- Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
4.- Δημοτική Αστυνομία Μετ/σης
5.- Δήμο Ν. Ιωνίας/Πολεοδομία
Ν. Ιωνίας

----------- 


Θέμα: Διαχείριση Υπογείων Υδάτων


Σχετ. Το με αριθ. Πρωτ. 5029/12-4-13 έγγραφο της ΕΥΔΑΠ/Γενική Δ/ση Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων/Δ/ση Δικτύου Αποχέτευσης/Τομέας Παπάγου.


            Ως γνωστό με το παραπάνω έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Μεταμόρφωσης, δίδονται οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των υδάτων τα οποία συλλέγονται στα υπόγεια των κτιρίων και του τρόπου διαχείρισής των.

            Εν όψει του επερχομένου θέρους και λαμβάνοντας υπ’ όψη το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Μεταμόρφωσης δεν έχει συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του κ. Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας για τους τρόπους αντιμετώπισης των κουνουπιών, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψη του το ανωτέρω έγγραφο και να το εφαρμόσει με αυστηρότητα.

            Η Δημοτική Αστυνομία έχει υποχρέωση να ελέγχει συνεχώς την  ύπαρξη υδάτων στους δρόμους της πόλης μας και να επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις σε περίπτωση παράνομης διοχέτευσής τους από υπόγεια.         

            Η σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ», από την ίδρυσή του έχει αποδείξει ότι αγαπά την πόλη μας γιατί τα μέλη του ζούν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους στην Μεταμόρφωσης και δεν είναι φευγαλέοι επισκέπτες της πόλης, προσπαθεί του να βοηθήσει την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, με ουσιαστικές πράξεις και όχι με έργα βιτρίνας και προβολής. Δυστυχώς όμως δεν βρίσκει ανταπόκριση από τους αρμόδιους. Σε περίπτωση που εμπίπτουν στην αντίληψη του Συλλόγου «‘ΗΛΕΚΤΡΟΝ» αδικαιολόγητες ροές υδάτων στους δρόμους, θα ενημερώνει τηλεφωνικά και κατόπιν εγγράφως την Δημοτική Αστυνομία και την πολεοδομία Ν. Ιωνίας, για να πράττουν τα νόμιμα. Εξυπακούεται ότι οφείλουν να ενημερώνουν εγγράφως και μέσα στην νόμιμη προθεσμία τον σύλλογο για τις όποιες ενέργειές τους κατά περίπτωση.

            Θεωρούμε αυτονόητη την ενέργεια του Δήμου να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το έγγραφό μας αυτό και το σχετικό έγγραφο της ΕΥΔΑΠ, ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας και κάτοικοι της πόλης, εκτός εάν ο Δήμος δεν επιθυμεί να ενημερώνει τους Δημότες και κατοίκους της πόλης μας για τέτοια θέματα.

            Στην Πολεοδομία Ν. Ιωνίας και στους προς κοινοποίηση παραλήπτες, αποστέλλεται αντίγραφο του παραπάνω σχετικού.

            Είμαστε στην διάθεση όλων για να βοηθήσουμε ώστε οι συμπολίτες μας να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου