21/1/14

ΚΟΠΗ ΤΡΙΩΝ ΠΕΥΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ

                                                                 Μεταμόρφωση 20 Ιανουαρίου 2014
                                                                 Αρ. πρωτ.  521

Προς τους :
1.- Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεταμόρφωσης
2.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
3.- Πρόεδρο Δημοτ. Συμβουλίου Μεταμόρφωσης
4.- Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης,
Καθαριότητας 


Θέμα : Κοπή τριών πεύκων στην οδό Ηρακλείου και Περσεφόνης.

            Όπως γνωρίζετε ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης συνεχώς καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος στην πόλη μας, σχεδόν πάντα έχοντας απέναντί του τον Δήμο Μεταμόρφωσης. Ενδεικτικό παράδειγμα οι επί διετία προσπάθειες του συλλόγου μας για την απομάκρυνση από την πόλη μας του γκαράζ των απορριμματοφόρων και του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου, για το οποίο υπάρχει γραπτή δέσμευση του Δημάρχου Ηρακλείου προς τον σύλλογό μας και προς τις αρμόδιες Αρχές ότι θα απομακρυνθεί μέχρι 28-2-2014.
            Αυτό το πετύχαμε έχοντας απέναντί μας τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, αντί να τον έχουμε συμπαραστάτη.
            Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Ιανουαρίου 2014 υπάρχει το 11ο θέμα: Κοπή δέντρων στην οδό Ηρακλέους και Περσεφόνης.
            Με το έγγραφό μας με αριθμό πρωτ. 499/18-11-2013 το οποίο είχε ως παραλήπτες τους : 1.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης 2.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μετ/σης 3.- Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Μετ/σης 4.- Δήμος Μετ/σης/Δ/ση Περιβάλλοντος και 5.- Χρήστο Χρυσανθακόπουλο Ανεξάρτητο
Δημοτικό Σύμβουλο, πρώην Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, γνωστοποιήσαμε ότι για το θέμα αυτό ο σύλλογός μας έχει ασκήσει προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 για να μην κοπούν τα πεύκα.
            Απάντηση επί της προσφυγής δεν έχουμε λάβει ακόμη. Επομένως πριν την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, δεν μπορεί ο Δήμος να λάβει απόφαση για την κοπή των πεύκων.
            Επειδή η κοπή των δέντρων πριν από την λήψη και γνωστοποίηση της απόφασης της επιτροπής και εάν η απόφαση είναι υπέρ των θέσεων του συλλόγου μας, δημιουργεί πλην των άλλων και ποινικές ευθύνες για τους εμπλεκόμενους, λόγω του μη ανατρέψιμου της ενέργειας.
            Ο σύλλογός μας ζητά να αναβληθεί η συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ανωτέρω θέματος, μέχρι την γνωστοποίηση της απόφασης της ανωτέρω επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006.
            Το Αστυνομικό Τμήμα Μεταμόρφωσης στην οποία αποστέλλεται η παρούσα, παρακαλείται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σε περίπτωση κοπής των τριών μεγάλων πεύκων στην οδό Ηρακλείου, πριν από την γνωστοποίηση σ΄ αυτό της απόφασης της ανωτέρω επιτροπής.
            Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υποχρεούται να αναγνώσει την παρούσα στην συνεδρίαση της 22ας Ιανουαρίου 2014 και πρίν την συζήτηση και λήψη απόφασης επί του 11ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.
                                    
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου