27/3/14

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΑΚΗ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης κλήθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Περιβολαράκη, να τον ενημερώσει για τις απόψεις του, τις προτάσεις του, το πρόγραμμά του για την πόλη μας,  
Με χαρά ανταποκριθήκαμε την πρόσκληση και υποδεχτήκαμε τον υποψήφιο Δήμαρχο και πολυπληθή ομάδα συνεργατών του στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Περιβολαράκη και οι κ.κ. Δημήτρης Λαγωνίκας, Κατερίνα Λαγωνίκα, Χρήστος Χρυσανθακόπουλος, Ιάσων Σχοινάς – Παπαδόπουλος και Τρύφων Κούτρας. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του συλλόγου μας στην οδό Πευκών 116  στις 26-3-2014 και παρέστησαν από μέρους του «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Κουστιμπής, ο Γραμματέας κ. Θεμιστοκλής Αλεξίου, και η Ταμίας κ. Παναγιώτα Λαμπροπούλου. Ο κ. Δημήτρης Περιβολαράκης και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν αναλυτικά, για θέματα Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Προτάσεις του συλλόγου για Έργα στη Μεταμόρφωση, Προτάσεις Πολιτιστικών Δράσεων και Πρωτοβουλιών του Συλλόγου, Προτεινόμενα Έργα Εξωραισμού της πόλης μας και για τις προτάσεις του συλλόγου μας σχετικές με ορθολογικότερες μεθόδους λειτουργίας του Δήμου. 

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου


 Μεταμόρφωση  26 Μαρτίου 2014 
                                                             Αρ. πρωτ. 571

Προς τον  
Υποψήφιο Δήμαρχο Μεταμόρφωσης 
κ. Δημήτριο Περιβολαράκη και τους Συνεργάτες του 


Θέμα : Συζήτηση και προτάσεις για την Μεταμόρφωση. 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη τιμή που μας κάνατε να μας καλέσετε να εκθέσουμε τις προτάσεις μας για την πόλη της Μεταμόρφωσης.


Όπως γνωρίζετε ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης συνεχώς καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος στην πόλη μας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ποιοτική πολιτιστική καλλιέργεια τους.
Με βάσει τον προγραμματισμό και τις κατευθύνσεις των ενεργειών του συλλόγου μας, έχουμε να σας προτείνουμε σκέψεις, ιδέες και προτάσεις για την πόλη μας, πάνω στους τομείς περιβάλλον – ποιότητα ζωής – πολιτισμός. 

Α.- Προτάσεις περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος και ποιότητας ζωής. 

Α.1.- Προτάσεις του Προέδρου του Συλλόγου. 
1.- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
1.1. Σχολεία: Ηλιοθερμία – Γεωθερμία – Α/Θ
1.2 Γήπεδα – Γυμναστήρια : Γεωθερμία 
1.3 Κολυμβητήριο : Ηλιοθερμία – Γεωθερμία Φ/Β Ρευματοδοσία 
1.4 Πλατείες – Δημοτικός Φωτισμός: Με αυτόνομα Φ/Β LED. 
1.5 Μικροί και σκοτεινοί δρόμοι στις άκρες της πόλης. Δημοτικός Φωτισμός: Με αυτόνομα Φ/Β LED.

2.- ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ 
Από Χρησιμοποιημένα Τηγανέλαια (χαμηλού κόστους συλλογής και παραγωγής). Χρήση σε σχολεία και Δημοτικά αυτοκίνητα. 

3. ΠΕΡΙΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΣΟ 
Εκπαιδευτικού περιεχομένου με την δημιουργία εγκαταστάσεων και παραγωγής ενέργεια από Α.Π.Ε. για μαθητικό τουρισμό και εκπαίδευση. 

4.- ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ 
Απόσμιση και παραγωγή ενέργειας από τα αέρια που δημιουργούνται. 

-Για τα παραπάνω υπάρχουν μελέτες σκοπιμότητας και εφαρμογής και ήδη λειτουργούν σε άλλους δήμους. 

5.- ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
-Επισκευή Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής. 

6.- ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 
-Μελέτη υπογειοποίησης της οδού Ι. Ράλλη και πεζοδρόμησης όλων  των οδών της Πλατείας Δημαρχείου. Θα υπάρξει τμήμα οδού ήπιας κυκλογορίας που θα συνδέει την Λεωγ. Τατοίου με τον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος. 

Β.- Προτάσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ποιοτικής αναβάθμισης και βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων. 

Β.1. Προτάσεις του Γραμματέα του Συλλόγου. 

1.- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΣΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 
-Να εξεταστεί η δυνατότητα, έστω και σε συνεργασία με όμορο Δήμο, η δημιουργία ειδικού γραφείου, με συνεργάτες εδώ και στις Βρυξέλες, για την παρακολούθηση και υποβολή στις υπηρεσίες της ΕΕ προγραμμάτων ειδικών για την πόλη μας. 
Προυποθέσεις : 
α. Συνεργασία το πολύ με άλλον ένα Δήμο για να υπάρχει αποτέλεσμα και όχι χαοτικές καταστάσεις. 
β. Να στέλνονται στην ΕΕ προτάσεις που την ενδιαφέρουν και εντάσσονται στο πλαίσιο γενικότερων σχεδίων της ΕΕ. 
Το έχει κάνει ο Δήμος Ανωγείων Κρήτης με άριστα αποτελέσματα. 

2.- ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΝΙΟΒΗΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΗΣ (Πίσω από την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ). 
Το παραπάνω οικόπεδο με ενέργειες του Γραμματέα του συλλόγου μας, χαρακτηρίστηκε ως χώρος πρασίνου, χώρος ανεγέρσεως του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναπίτσας, που προβλέπεται από το σχέδιο της συνοικίας και χώρος ανεγέρσεως Ιερού Ναού. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου. 

Το οικόπεδο αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους : 
Α.- Κατασκευή μονίμου θερινού κινηματογράφου, που θα τονώσει τους καλοκαιρινούς μήνες την ζωή στην υποβαθμισμένη άκρη της πόλης μας. ή 
Β.- Κατασκευή Ιερού Ναού για την δημιουργία νέας ενορίας που θα περιλαμβάνει τμήματα της ενορίας Αγίας Βαρβάρας και της ενορίας Μεταμορφώσεως (Νότιο τμήμα της πόλης) 

3.- ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΑΝΕΜΩΝΑ» 
Δημιουργία συγχρόνου θερινού κινηματογράφου, είτε στο οικόπεδο Πευκών // Νιόβης, μαζί με το υπό κατασκευή νηπιαγωγείο, είτε στο οικόπεδο Νιόβης και Αιγίνης (πίσω από την Ηλεκτρονική). 

4.- ΚΤΗΜΑ ΔΗΛΑΒΕΡΗ 
Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής νηπίων – παίδων. 

5.- ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 
Ως κατάλληλος χώρος θεωρείται αυτός που είναι εύκολα προσβάσιμος είτε με αυτοκίνητο είτε με συγκοινωνία, είτε με ατομικό μέσο μεταφοράς (μηχανάκι – ποδήλατο). Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο επιπέδων και να μην ενίναι πάνω σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία Τατοίου, Παπανδρέου, Γκινοσάτη. 

6.- ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. 

7.- ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. 
Να υπάρξει συνδυασμός Δημοτικής Συγκοινωνίας και λεωφορείων του ΟΑΣ ώστε να υπάρχει σύνδεση του κάντρου της πόλης με τις συνοικίες και τον σταθμό Ηρακλείου. Απαραίτητη προυπόθεση τα δρομολόγια να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σταθερά και γνωστά στους κατοίκους, με ανάρτηση σχετικών πινακίδων στις στάσεις. Ο σχεδιασμός των δρομολογίων πρέπει να γίνει έτσι που η μετάβαση και η επιστροφή των λεωφορείων να ακολουθούν τους ίδιους δρόμους και όπου αυτό είναι ανέφικτο τον αμέσως παράλληλο δρόμο. Δεν είναι δυνατόν το Δημοτικό λεωφορείο να πηγαίνει στο Ηράκλειο κατεβαίνοντας την Πευκών και να γυρίζει από την Δρυάδων. Αυτό είναι κοροιδία. 

8.- Οι περιοχές Καναπίτσας – Βλάχου – Αναγεννήσεως – Τατοίου, έχουν πολλά βενζινάδικα και μάλιστα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Να ελεγχθεί η τήρηση των νομίμων προυποθέσεων για την απόσταση μεταξύ τους και όσα είναι παράνομα να κλείσουν. 

9.- Λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Μπιζανίου – Τατοίου – Δροσίνη. 

10.- Επαναρίθμηση οδών που έχουν μπερδεμένη αρίθμηση.

11.- Τακτοποίηση των πινακίδων κυκλοφορίας, ιδιαίτερα των STOP και των πινακίδων σχετικών με το «επιτρέπεται – απαγορεύεται η στάθμευση»

12.- Απομάκρυνση όλων των εμποδίων τουλάχιστον από τους κεντρικούς δρόμους. (κάδοι σκουπιδιών, ιδιωτικά εμπόδια που απαγορεύουν το παρκάρισμα, τσιμεντένια εμπόδια κλπ).

13.- Σχετικά με τους κάδους σκουπιδιών. Να γίνει μελέτη για την τοποθέτηση των κάδων, γιατί αλλού υπάρχει έλλειψη και αλλού έχουν τοποθετεί περισσότεροι από όσους υπάρχει ανάγκη. Να τοποθετηθούν σε εσοχές στα πεζοδρόμια, ώστε να μην μπορούν οι περίοικοι να τους μετακινούν. 

14.- Παλιά αυτοκίνητα. Υπάρχει δυνατότητα να προκηρυχτεί διαγωνισμός για την απομάκρυνση των παλαιών αυτοκινήτων, ώστε και η πόλη να καθαρίσει και να μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία του Δήμου από την εταιρεία που θα αναλάβει την συγκέντρωση και απομάκρυνσή τους. 

15.- Αυστηρότητα στην τήρηση του κανονισμού καθαριότητας και επιβολή των προβλεπομένων προστίμων, χωρίς διακρίσεις και χωρίς σβήσιμο του προστίμου εκ των υστέρων στους ημετέρους. 

16.- Επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη τελών και προστίμων, για διάφορες δραστηριότητες. Ο σκοπός είναι διπλός. Αφ ενός μεν επιτυγχάνεται η εισροή σεβαστών χρηματικών ποσών στα ταμεία του Δήμου, αφ εταίρου η επιβολή της έννομης τάξης, η πειθαρχία και συμμόρφωση των πολιτών στην εφαρμογή των νόμων και το σπουδαιότερο ή εμπέδωση της πεποίθησης στους πολίτες ότι σε περίπτωση παρανόμων ενεργειών, θα υποστούν τις νόμιμες κυρώσεις. Την πρακτική αυτή τηρούν αρκετοί Δήμοι της Αττικής.
Οι παραβάσεις είναι : 
17.1.- Παράνομη στάθμευση ΙΧ σε σημεία που απαγορεύεται η στάθμευση. 
17.2.- Παράνομη στάθμευση φορτηγών οχημάτων, σε δρόμους που απαγορεύεται η στάθμευση φορτηγών. 
17.3.- Κατάληψη χωρίς άδεια πεζοδρομίου για οικοδομικές εργασίες. 
17.4.- Κατάληψη χωρίς άδεια μέρους ή όλου του οδοστρώματος με οικοδομικά υλικά. 
17.5.- Απόθεση σκουπιδιών εκτός κάδων. 
17.6.- Κοπή δέντρων χωρίς άδεια. 
17.7.- Αυθαίρετη χρήση κοινοχρήστου χώρου (τραπεζοκαθίσματα, περίπτερα κλπ).
17.8.- Τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων, λόγω προσφυγής.
17.9.- Πωλήσεις από μικροπωλητές χωρίς άδεια Ν. 2323/1995. 
17.10.- ΤΑΠ για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. 
17.11.- Φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων. 
17.12.- Πρόστιμο φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων. 
17.13.- Τέλος ακίνητης περιουσίας.
17.14.- Πρόστιμο τέλους ακίνητης περιουσίας.
17.15.- Τέλη καθαριότητας και φωτισμού σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. 
17.16.- Πρόστιμο τελών καθαριότητας και φωτισμού σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. 
17.17.- Τέλη Διαφήμισης.
17.18.- Πρόστιμα για υπαίθριες διαφημίσεις.


Γ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 
Γ.1.- Προτάσεις του Προέδρου του Συλλόγου. 
1.- ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. 
-Οριοθέτηση και κατανομή ακαλλιέργητων εκτάσεων είτε δημοσίων είτε ιδιωτικών (ύστερα από συμφωνία με τον ιδιοκτήτη) σε ανέργους για την καλλιέργεια προς βιοπορισμό (Λαχανόκηπος – Καλλιέργεια ανθέων προς πώληση κλπ)
-Χορήγηση αδειών λαικής αγοράς σε μακροχρόνια ανέργους, ανάλογα με τα οικογενειακά τους βάρη. 
-Δημιουργία γραφείου ανέργων και καταγραφή. Ανάθεση εργασίας εκ περιτροπής μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ώστε να δουλεύουν όλοι. 
-Συνεργασία με συλλόγους και φορείς της πόλης μας. 

Γ.2 Προτάσεις του Γραμματέα του Συλλόγου. 
1.- Δημιουργία τμημάτων διδασκαλίας ενηλίκων σε διάφορες ειδικότητες: 
- Εικαστικών Τεχνών
- Ξένων Γλωσσών 
- Δημοτικό Φροντιστήριο για παιδιά γυμνασίου – λυκείου. 
- Χορήγηση έστω συμβολικών υποτροφιών. 
- Ηθική εξύψωση αριστούχων μαθητών και παιδιών που πράγματι προσπαθούν, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα (βιοποριστικά, υγείας, οικογενειακά κλπ). 
- Αξιοποίηση των ΚΑΠΗ και όχι να είναι καφενεία και χαροπαικτικές λέσχες. 

2.- Πολιτιστικές Δράσεις : 
Οργάνωση τουλάχιστον μίας πολιτιστικής δράσης εντός και εκτός πόλεως κάθε μήνα. 
- Επισκέψεις σε μουσεία τις ημέρες που είναι δωρεάν για το κοινό. 
- Επίσκεψη στη Βουλή. 
- Επισκέψεις σε Αρχαιολογικούς χώρους. 
- Πλανητάριο 
- Αστεροσκοπείο 
- Ακρόπολή : Ηχος και Φως 
- Παρακολούθηση διαλέξεων και ομιλιών που γίνονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας και είναι δωρεάν.  

--  Μουσική Καλλιέργεια : 
-Λυρική Σκηνή, Κυριακή απόγεμα στο φουαγέ, δωρεάν είσοδος. 
-Θεατρικές παραστάσεις ποιότητας,
-Συναυλίες κλασικής μουσικής, κουαρτέτα κλπ. Γίνονται από πολλούς φορείς στην Αθήνα και είναι σχεδόν πάντα δωρεάν. 
-Επισκέψεις σε γκαλερί, εκθέσεις ζωγράφων κλπ και διοργάνωση εκθέσεως καλλιτεχνών στο συνεδριακό. 
- Ομιλίες και προβολές ταινιών στο συνεδριακό. 

Δ.- ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ 
Προτάσεις του Γραμματέα του Συλλόγου. 
-Ολοκλήρωση μελέτης ανάπτυξης για όλη της Καναπίτσα. Ο προηγούμενος Δήμαρχος έχει κάνει μελέτη μόνο για το βόρειο τμήμα της συνοικίας.  
-Αξιοποίηση του οικοπέδου Μισαηλίδη
-Αξιοποίηση του οικοπέδου Νιόβης και Αιγίνης. 
- Κατασκευή του αγωγού όμβριων της οδού Πευκών. Έχει γίνει πρόταση από τον σύλλογο και έχει προταθεί το έργο στο ΠΣΕΑ. 
- Κυκλοφοριακή ρύθμιση γύρω από το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ.  
- Διάνοιξη της οδού Σωκράτους. Μονοδρόμιση της οδού Πευκών και αντιδρόμιση της οδού Σωκράτους. 
- Συμμάζεμα του χώρου πίσω από την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, τήρηση του κανονισμού καθαριότητας από τα παρακείμενα καταστήματα. 
-Δημοτική Συγκοινωνία, όπως ανέφερα παραπάνω. 
- Πινακίδα στην είσοδο της πόλης. Υπήρχε φωτεινή εναέρια επιγραφή στην Πευκών και Νιόβης. Ο σημερινός Δήμαρχος την κατέβασε. 


Ε.- ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

Προτάσεις του Γραμματέα του Συλλόγου. 
1.- Είσοδος – Έξοδος στο Δημαρχείο και στα άλλα καταστήματα του Δήμου π.χ. ΚΗΦΗ – ΚΕΠ κλπ
- Σε πρώτη φάση να κλειδωθούν όλες οι πόρτες του Δημαρχείου και να υπάρχει ανοιχτή μόνο η κεντρική είσοδο, από την οποία να μπαινο-βγαίνουν όλοι, Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υπάλληλοι, Συνεργάτες, Δημότες, Επισκέπτες κλπ. Να υπάρχει βιβλίο με την ώρα εισόδου και εξόδου του καθενός και για τους υπαλλήλους που εξέρχονται εντός του ωραρίου λειτουργίας του Δήμου να υπάρχει υπηρεσιακό σημείωμα υπογεγραμμένο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Για τους επισκέπτες, δημότες, πολίτες κλπ να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση μόνο στο πρωτόκολλο, στο δημοτολόγιο και στο γραφείο ταφής. Για οποιαδήποτε άλλη αιτία να υπάρχει συγκεκριμένη ώρα επισκέψεως όχι μεγαλύτερη των 2 ωρών ημερησίως. (εναλλασσόμενο πχ Δευτέρα και Πέμπτη 8-10 Τρίτη και Παρασκευή 12-2 και Τετάρτη 10-12). Κατά προτίμηση στην είσοδο να τοποθετηθεί Σεκιουριτάς ή αν αυτό δεν γίνεται να τοποθετηθεί έμπιστος υπάλληλος, ο οποίος να ελέγχεται δειγματοληπτικά και να καταστεί σαφές σε όλους ότι ο παραπάνω κανόνας θα τηρηθεί χωρίς εξαιρέσεις.
-Σε δεύτερη φάση οι όροφοι του Δήμου και τα τμήματα θα κλειστούν με πόρτες που να ανοίγουν με μαγνητικές κάρτες. Κάθε εισερχόμενος στον Δήμο, πλην του Δημάρχου, θα υποχρεούται να έχει κρεμασμένη στο λαιμό του την μαγνητική του κάρτα για να ελέγχονται οι κινήσεις του, μέσω του κομπιούτερ. 
-Στα Δημοτικά συμβούλια κατά την είσοδο πολιτών θα δίδεται στον καθένα μια μαγνητική κάρτα, αφού καταγράφεται πρώτα το όνομά του και θα την επιστρέφει όταν φεύγει.

2.- Εσωτερική Λειτουργία.
2.1.-Νέο οργανόγραμμα σύμφωνα με την νομοθεσία και τις ανάγκες του Δήμου. 
2.2.-Τοποθέτηση προϊσταμένων αναλόγως των προσόντων τους και το σπουδαιότερο αν είναι ικανοί για προϊστάμενοι ή όχι. 
-Έλεγχος υπαλλήλων και προϊσταμένων μέσω συστήματος παραγωγής εργασίας σε εβδομαδιαία βάση. 

2.3,-Τοποθέτηση Διοικητικού Διευθυντή, στον οποίο να δοθούν ουσιαστικές αρμοδιότητες ελέγχου των υπηρεσιών του Δήμου και δικαίωμα άσκησης πειθαρχικού ελέγχου των υπαλλήλων. Δεν θα υπάρχει εισερχόμενο ή εξερχόμενο έγγραφο του Δήμου αν δεν περνάει από αυτόν. 

2.4.- Έλεγχος και αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου με τα κριτήρια του Ν. 3230/2004, προασρμοσμένα στις ανάγκες του Δήμου.

2.5.-Λειτουργία με ειλικρινή διάθεση και όχι προσχηματικά, των θεσμών που προβλέπονται από τον Καλλικράτη. Συνοικιακά συμβούλια, συμβούλια μεταναστών, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης κλπ. Η λειτουργία του θεσμού του συνηγόρου του Δημότη θα αποβεί επωφελής για τον Δήμαρχο, γιατί ο συνήγορος δρα πυροσβεστικά σε λογικά ή παράλογα αιτήματα των πολιτών. Και από τον συνήγορο του Δημότη θα πρέπει να περνά κάθε εισερχόμενο και εξερχόμενο έγγραφο του Δήμου.

2.6,-Δείγμα χρηστής Διοίκησης, εφαρμογής των Νόμων και Αντικειμενικότητας από τον Δήμαρχο. Δεν Θα χάσει αν εφαρμόσει τα παραπάνω. Θα τον βρίζουν κάθε μέρα οι υπάλληλοι του Δήμου, αλλά θα κερδίσει την εκτίμηση των δημοτών. 

2.7,-Καθιέρωση χρόνου κατά τον οποίο ο Δήμαρχος, παρουσία του Διευθυντή του Δήμου ή του Συνηγόρου του Δημότη (και ποτέ μόνος του) θα δέχεται οποιονδήποτε θέλει να τον δει.

Σε περίπτωση εκλογής ως Δημάρχου της πόλης μας, να είστε βέβαιος ότι ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης θα σταθεί στο πλευρό σας και θα βοηθήσει με όλες τους τις δυνάμεις για την ανόρθωση της πόλης μας. 
Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία, 

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου