2/5/15

«ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ» Ή « ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥΠΟΛΗΣ» 


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

          Ο Περιβαντολογικός – Οικολογικός – Εξωραιστικός και Πολιτιστικός  Συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, με αφορμή την φημολογούμενη εγκατάσταση των απορριμματοφόρων του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στην Μεταμόρφωση, πέρα από την ήδη εγκατάσταση των απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου σε νέο χώρο στην πόλη μας και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχουν τμήματα τουλάχιστον της συνοικίας «Καναπίτσας» από τα οποία δεν έχει γίνει σκούπισμα δρόμων τουλάχιστον τέσσερις συνεχείς ημέρες (27, 28, 29 και 30 Απριλίου), όπως παραδέχτηκε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον γραμματέα του συλλόγου μας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, έχει να ανακοινώσει τα εξής :
          Ο σύλλογός μας πρίν από τρία περίπου χρόνια όταν πληροφορήθηκε την αρχική εγκατάσταση των απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου στο παράνομο γκαράζ της οδού Αμαλιάδος, παρά την σφοδρή αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος είχε παρευρεθεί στα λαμπερά εγκαίνια της λειτουργίας του γκαράζ, ξεκίνησε ένα σκληρό και δύσκολο αγώνα και τελικά απέδειξε ότι το γκαράζ ήταν πράγματι παράνομο, αναγκάστηκε δε ο Δήμος Ηρακλείου να φύγει από την οδό Αμαλιάδος. Ήταν ένας αγώνας που είχε πολύ τρέξιμο σε υπουργεία και υπηρεσίες, αναλώσαμε ατέλειωτες ώρες μελετώντας, νόμους, αποφάσεις, σχεδιαγράμματα κλπ. Ζητήσαμε την συμβουλή φίλων και γνωστών δικηγόρων, εκτός Μεταμόρφωσης και ξοδέψαμε και αρκετά από τα χρήματά μας. Κάποιοι θα γνωρίζεται και ίσως θα θυμόσαστε τους αγώνες που δώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης, έχοντας εναντίον μας τον Δήμαρχο και τους συμβούλους του. Όταν ανακοινώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου να κλείσει το γκαράζ της οδού Αμαλιάδος γιατί ήταν παράνομο, ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ να μας πει δημόσια ένα ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. Ήταν μια ηθική δικαίωση που την αξίζαμε, αλλά τι να κάνουμε η μικροψυχία είναι παντού.
          Η σημερινή εξέλιξη ήταν αναμενόμενη. Θα περιμένουμε με αγωνία τα λαμπερά εγκαίνια του νέου γκαράζ και μετά, αφού στην Μεταμόρφωση  θα σταθμεύουν εκτός από τα δικά της απορριμματοφόρα και αυτά των Δήμων Ηρακλείου και Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, θα προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να καλέσει όλους του όμορους Δήμους να φέρουν τα δικά τους απορριμματοφόρα στην πόλη μας. Θα προτείνουμε την μετονομασία της πόλης μας σε «Απορριμματοφορούπολη», θα είναι ποιο ταιριαστό από το «Μεταμόρφωση».
          Όσον αφορά την «παράλειψη» του Δήμου να περάσει ο οδοκαθαριστής εδώ και τέσσερις ημέρες από το νότιο τμήμα της Πευκών, έχει ήδη αποσταλεί έγγραφο στην Περιφέρεια, προκειμένου να βρεθεί τρόπος επιστροφής των εξ αχρεωστήτως καταβληθέντων Δημοτικών Τελών.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                      Θεμιστοκλής Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου