7/11/11

ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΟΔΕΥΕΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ



Αγαπητοί συνδημότες,

είναι πλέον γνωστό σε όλους μας μετά την δημόσια ανάρτηση στο διαδίκτυο  των δαπανών του δήμου της Μεταμόρφωσης ότι τα πάγια έξοδα για την θέρμανση του κολυμβητήριου είναι υπέρογκα.
Θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι ο σύλλογός μας έχει προτείνει στον δήμο Μεταμόρφωσης συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για την μείωση των πάγιων εξόδων  θέρμανσης της πισίνας του δημοτικού κολυμβητηρίου αλλά και την δυνατότητα διαρκούς παροχής ζεστού νερού στις εγκαταστάσεις του. Η πρόταση μας είναι απλή και οικονομική χωρίς κόστος συντήρησης. Θέρμανση με την ηλιακή ενέργεια, όλη η εγκατάσταση κοστίζει όσο οι λογαριασμοί τριών μηνών προμήθειας φυσικού αερίου για την θέρμανση του κολυμβητηρίου.
 Γιατί ο δήμος μας δεν αποφασίζει να μειώσει τα έξοδά του και να χρησιμοποιήσει την δωρεάν ενέργεια που μας προσφέρει ο ήλιος; Γιατί ο δήμος δεν εγκαθιστά στις πλατείες φωτιστικά σώματα τύπου LED να τις φωτίζουν με φωτοβολταϊκά συστήματα με απόλυτη οικονομία και απόσβεση χρημάτων; Τι τους κρατάει, μήπως δεν τα έχουν σκεφτεί; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ να τους  υποδείξουμε τις λύσεις. Άλλωστε ήδη προσφέρθηκε ο σύλλογός μας να συντάξει μελέτη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή υποχρέωση του δήμου, για την θέρμανση του νερού του κολυμβητηρίου από ανανεώσιμες πηγές.

Φίλοι και φίλες του συλλόγου μας σε επόμενη συνάντηση θα συζητήσουμε την αντιμετώπιση των εξόδων για την κατανάλωση ενέργειας σε δημόσια και δημοτικά κτήρια και θα προτείνουμε λύσεις για την απαλλαγή μας από αυτά τα έξοδα.


*Ακολουθούν τα έγγραφα των δαπανών του Δήμου Μεταμόρφωσης όπως αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο ΔΙ@ΥΓΕΙΑ
Τρίμηνη Δαπάνη: 4Α8ΚΟΕΖΙ-ΟΨΥ
Ετήσια Δαπάνη: ΑΔΑ: 45ΟΨΟΕΖΙ-7ΑΟ


ΠΗΓΗ: http://et.diavgeia.gov.gr/f/aodm
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου