5/3/12

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Μεταμόρφωση  28-2-2012
Αρ. Πρωτ. 147





Θέμα : Ανταπόκριση του συλλόγου μας, στο κάλεσμα του Δημάρχου να προταθούν έργα που αφορούν όμβρια ύδατα και λύματα.


Κύριοι,
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την συζήτηση και ψήφιση του Προυπολογισμού, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κάλεσε το Σώμα και στους Δημότες της πόλης μας να προτείνουν έργα που να αφορούν διευθέτηση ομβρίων υδάτων και αγωγούς λυμάτων.

Α.- Ο σύλλογός μας εδώ και αρκετό καιρό έχει προτείνει στον Δήμο την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στην οδό Πευκών, ώστε όταν βρέχει να μην πλημμυρίζει η γειτονιά.
Το έργο αυτό είναι απαραίτητο για την περιοχή της Καναπίτσας, γιατί η οδός Πευκών έχει μεγάλη κλίση, μαζεύει πολύ νερό κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων και καθίσταται αδιάβατη. Σε πολλές περιπτώσεις το ύψος του νερού φθάνει τα 10 – 15 εκατοστά και κινδυνεύουν τα ισόγεια σπίτια και καταστήματα με πλημμύρες.
Κατά την πρόσφατη πλακόστρωση ή ασφαλτόστρωση των οδών Καλαμάτας, Μπουμπουλίνας, Ζαλόγγου, Χρ. Σταυριανού και Κυβέλης, το οδόστρωμα στην συμβολή τους με την οδό Πευκών έχει υπερυψωθεί, ώστε τα νερά της βροχής να μην πέφτουν στους παραπάνω δρόμους, που είναι η φυσική τους ροή, αλλά να συνεχίζουν στην οδό Πευκών, αυξάνοντας επικίνδυνα τον όγκο των ομβρίων υδάτων της Πευκών.

Β.- Ο αγωγός λυμάτων στον ίδιο δρόμο, στην οδό Πευκών, παρουσιάζει εμφράξεις στο ύψος της Πέτρινης Πλατείας. Χρειάζεται άμεση  αποκατάσταση του προβλήματος, για να σταματήσουν να βγαίνουν τα λύματα στον δρόμο.
Για το θέμα αυτό ο σύλλογός μας έχει έλθει σε επαφή με αρμόδιους παράγοντες της ΕΥΔΑΠ, από τους οποίους έχουμε λάβει την απάντηση ότι η επισκευή του αγωγού είναι υπό μελέτη. Η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής οπωσδήποτε θα επιτάχυνε την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού.

Γ.- Στην οδό Κ. Βάρναλη 19 και Κ. Βάρναλη 18, στην συμβολή της με τον οδό Ρόδου, σε περίπτωση βροχοπτώσεων υπερχειλίζει ο αγωγός λυμάτων και τα λύματα βγαίνουν στον δρόμο. Προφανώς υπάρχει κακοτεχνία, ή υπάρχουν παράνομες συνδέσεις αγωγών ομβρίων με τον αγωγό λυμάτων. Η βλάβη πρέπει να αποκατασταθεί για να μην υποφέρουν τα καταστήματα και οι κάτοικοι της περιοχής.

Δ.- Στην οδό Οδυσσέως, λόγω κακής ασφαλτόστρωσης, σε περίπτωση βροχής, το οδόστρωμα πλημμυρίζει, τα νερά λιμνάζουν και οι κάτοικοι βρέχονται για να περάσουν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο. Πρέπει η βλάβη να αποκατασταθεί.

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να ενημερώσουν τον σύλλογο μέσα στην νόμιμη προθεσμία για την τύχη αυτής εδώ της αίτησής μας, για να ενημερώσει ο σύλλογος τα μέλη του και τους κατοίκους των περιοχών σχετικά με τις αποφάσεις του Δήμου, αν δηλαδή ο Δήμος πρόκειται να βοηθήσεις τους κατοίκους που υποφέρουν ή όχι.
Είμαστε στην διάθεση των υπηρεσιών του Δήμου να συνεργαστούμε για την υλοποίηση των έργων αυτών.

Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου