15/3/12

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ



Μεταμόρφωση  28-2-2012
Αρ. Πρωτ. 149

Προς :
1.- κ. Άννα Διαμαντοπούλου
Υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
2.- κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Αναπληρωτή Υπουργό
3.- κ. Βίκυ Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργό
Μαρούσι
------------ 

Αξιότιμοι κυρίες και κύριε,
          Ο σύλλογός μας με χαρά πληροφορήθηκε το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, για την μερική σίτιση των παιδιών σε Δημοτικά Σχολεία. Πληροφορηθήκαμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποια σχολεία του Λεκανοπεδίου και όχι σε όλα τα σχολεία.
          Η πόλη μας, η πόλις της Μεταμόρφωσης είναι εργατούπολη, η οποία έχει πληγεί άγρια από την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας. Έχουν κλείσει πάρα πολλές επιχειρήσεις, μεγάλα εργοστάσια υπολειτουργούν και έχουν μειώσει σημαντικά το προσωπικό που απασχολούν, υπάρχουν πολλές οικογένειες με ανέργους και τους δύο γονείς και δυστυχώς αδυνατούν να δώσουν ένα κομμάτι ψωμί στα παιδιά τους.
          Έχουμε στείλει έγγραφα στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, ώστε να υποδειχθεί ο αριθμός των παιδιών που πραγματικά δεν έχουν να φάνε.
          Για λόγους αξιοπρέπειας, ισότητας και με σκοπό να μην τραυματιστεί η εύθραυστη ψυχή των παιδιών, ο σύλλογός μας θα προτείνει στο Υπουργείο, στο μέτρο βέβαια του δυνατού, να γίνει προσπάθεια σίτισης όλων των παιδιών στα Δημοτικά σχολεία που θα επιλεγούν. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό ο σύλλογός μας προτείνει στο Υπουργείο είτε να μοιραστούν διακριτικά τρόφιμα στα σπίτια των παιδιών, που έχουν άνεργους και τους δύο γονείς, είτε να δοθούν στους γονείς διατακτικές αγοράς τροφίμων.
          Θα προτείναμε στο Υπουργείο να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα αυτό όλα τα σχολεία της Μεταμόρφωσης, γιατί υπάρχουν παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη.
          Ο σύλλογός μας θα χαρεί πολύ να τον καλέσετε μαζί με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, να σας εκθέσουμε στοιχεία και αριθμούς και να βοηθήσουμε στην προώθηση του προγράμματος αυτού. 

Είμαστε στην διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία θελήσετε.

Διατελούμε, Με Υπόληψη


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου