19/4/12

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ



« ο Δήμαρχος είπε: Ενόψει του κινδύνου να μείνουμε χωρίς καύσιμα, και δεδομένου ότι ο προηγούμενος προμηθευτής αδυνατούσε να μας εξυπηρετήσει, πήγαμε σε ένα προς ένα τα βενζινάδικα της πόλης μας, εκλιπαρώντας, καλοπιάνοντας τους, αν θέλετε, για να μας προμηθεύσουνε αλλά κανένας τελικά δεν δέχτηκα. Έτσι, προχώρησα σε μία προσωπική παρέμβαση προς έναν προμηθευτή που έχουμε ήδη μία συνεργασία με το πετρέλαιο και ο οποίος δέχτηκε να μας προμηθεύσει και βενζίνη….  »
απόσπασμα από άρθρο με τίτλο «Καύσιμα με το …τουφέκι» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»  την Τρίτη, 17 Απριλίου 2012.
Πηγή Άρθρου: http://www.syneidisi.com


          Με αφορμή το θέμα της έλλειψης των καυσίμων που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεταμόρφωσης όπως αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο, θα ήθελα για άλλη μία φορά να αναφερθώ σε παλαιότερη πρόταση μου για την παραγωγή Βιοντίζελ  από τον Δήμο της Μεταμόρφωσης και την αποκλειστική χρήση από αυτοκίνητα του Δήμου, αλλά και την χρήση του Βιοντίζελ για την κεντρική θέρμανση των σχολείων και των παιδικών σταθμών.

          Συγκεκριμένα η προμήθεια μηχανών παραγωγής Βιοντίζελ δεν ξεπερνά τις 20000€. Για την συγκέντρωση των καμένων μαγειρικών φυτικών και ζωικών ελαίων μπορούν να τοποθετηθούν συνολικά περίπου 20 με 25 κάδοι  (με κόστος λιγότερο των 10 με 15 χιλ. ευρώ) σε όλη την Μεταμόρφωση. Στους κάδους αυτούς οι κάτοικοι θα τοποθετούν τα δοχεία που θα συλλέγουν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λίπη και έλαια από τα νοικοκυριά τους .
          Αργότερα θα μπορούσε ο Δήμος να επεξεργαστεί και κάποιο πρόγραμμα με την μορφή της ανταποδοτικότητας προς τους δημότες που ακολουθούν την ανακύκλωση των μαγειρικών ελαίων.

          Έτσι ο Δήμος μας θα είχε λιγότερο ανάγκη τον κάθε επίτροπο και τον κάθε πρατηριούχο και πιθανότατα να εξασφάλιζε και τα καύσιμα για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του, γιατί το κόστος παραγωγής του Βιοντίζελ ακόμη και όταν αγοράζεις τα καμένα λάδια δεν ξεπερνά τα 30 με 35 λεπτά του ευρώ.
Η εξοικονόμηση χρημάτων που θα πετύχει ο Δήμος μας είναι τεράστια και εύκολα το διαπιστώνει κάποιος αρκεί να κάνει την εξίσωση των τιμών ανά λίτρο σε σχέση με την κατανάλωση σε πετρέλαιο για κίνηση και θέρμανση.

Παράλληλα ο Δήμος μας  θα γινόταν παράδειγμα για να τον μιμηθούν πολλοί δήμοι ανά την επικράτεια.

Με εκτίμηση και με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή κάποιος θα ανταποκριθεί θετικά στις προτάσεις μου και στις προτάσεις του συλλόγου μας

Χρήστος Κουστιμπής
Πρόεδρος  συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ»










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου