9/4/12

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΙΝΕΜΑ










Μεταμόρφωση 9-4-2012
αρ. πρωτ.  217
Προς τον κ.
Θεόδωρο Σφυρή
Δημοτικό Σύμβουλο 
Δήμου Μεταμόρφωσης


Κύριε Σφυρή,

  Ο σύλλογός μας θα ήθελε να σας απευθύνει δημόσια τα συγχαρητήρια του, για την προσπάθειά σας να εγκατασταθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου η παλιά κινηματογραφική μηχανή του σινεμά "ΑΝΕΜΩΝΑ".
  ΟΙ παλαιότεροι έχουν τόσες αναμνήσεις από τον σινεμά αυτόν. Ήταν το σημείο αναφοράς των παιδικών τους χρόνων, σημείο συνάντησης τις Κυριακές, ο χώρος που φτερούγησαν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα στην νεολαία της τότε εποχής. Δυστυχώς σήμερα η "ΑΝΕΜΩΝΑ" δεν υπάρχει. Ο χώρος θυσιάστηκε στο βωμό της εξέλιξης.
  Υπάρχει όμως η δυνατότητα να αναβιώσει μια νέα "ΑΝΕΜΩΝΑ". Να δημιουργηθεί ο θερινός κινηματογράφος, μια ιδέα που είχε ξεκινήσει αλλά σταμάτησε. Το έργο μπορεί να γίνει χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ από τον Δήμο, με επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο θερινός κινηματογράφος που βρίσκεται στο Θησείο, βραβεύτηκε πέρυσι από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το καλύτερο θερινό σινεμά της Ευρώπης. Γιατί να μην ήταν το θερινό σινεμά της Μεταμόρφωσης αυτό που θα έπαιρνε το βραβείο ;;
  Μπορούμε ακόμη και σήμερα να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την δημιουργία του θερινού κινηματογράφου. Να του δώσουμε το όνομα της ιστορικής "ΑΝΕΜΩΝΑΣ" και ευχόμαστε να βρίσκεται στη ζωή ο κ. Σταυριανός να κάνει τα εγκαίνια του θερινού σινεμά και να δει την μηχανή προβολής που τοποθετήθηκε σήμερα πρόσκαιρα στο Δημαρχείο, να τοποθετείται πλέον στην οριστική της θέση στο φουαγιέ του θερινού σινεμά, εκεί όπου ανήκει. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου