20/1/13

Η ΠΡΩΤΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΕΓΟΝΟΣ

               
                
                  


      Μια πρωτοποριακή ιδέα βρίσκει εφαρμογή στην Ελλάδα της κρίσης και του μαρασμού, μια εφαρμογή που θα δώσει τα φώτα της πατρίδας μας σ’ όλο τον κόσμο για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας από καύσιμα όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα. Εδώ τα ευρέως διαδεδομένα καύσιμα δίνουν τη θέση τους στον ζωοδότη ήλιο και τη μητέρα γη που μόλις με 204 ηλιακούς συλλέκτες και 3 γεωτρήσεις γεωθερμίας αναλαμβάνουν χειμώνα-καλοκαίρι τη θέρμανση της ολυμπιακών διαστάσεων πισίνας του δήμου Αμαλιάδος.
                Εμείς απ’ την πλευρά μας είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί ένας από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες του έργου, από τη μελέτη μέχρι και την υλοποίηση είναι ο Χρήστος Κουστιμπής, πρόεδρος του συλλόγου «Ήλεκτρον». Ο Χρήστος Κουστιμπής σε συνεργασία με τoν δήμαρχο Αμαλιάδος Γιάννη Λυμπέρη και την επιστημονική υποστήριξη του Δρ. μηχανολόγου Μιχάλη Καράγιωργα και με την Ελληνική εταιρεία ηλιακών συστημάτων SOLE ΑΒΕΕ η οποία αντιπροσωπεύει τη χώρα μας με σημαντικά έργα σε όλο τον κόσμο, προχώρησαν στην υλοποίηση του έργου.
                Ευχόμαστε παρόμοια έργα να δούμε και στα υπόλοιπα κολυμβητήρια της Ελλάδας και  να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δήμου Αμαλιάδος ώστε να μην ακούμε για κλείσιμο κολυμβητηρίων κι άλλων αθλητικών χώρων λόγω έλλειψης καυσίμων, γιατί ο ήλιος αλλά και η γη είναι αστείρευτες πήγες ενέργειας και παρέχονται σε όλους το ίδιο και δωρεάν  Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε απευθείας από το πράσινο ταμείο της Ε.Ε.
                Ο σύλλογος μας θα αποστείλει άμεσα προσκλήσεις ώστε όποιος ενδιαφέρεται να παραστεί στην τελετή παράδοσης και παραλαβής του έργου.

Το Διοικητικό Συμβούλιου
του Συλλόγου ”ΗΛΕΚΤΡΟΝ"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου