20/6/13

"Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ" - ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ



Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την έκθεση με τον γενικό τίτλο "Η Επίδαυρος εφ’ όλης της ύλης" από το αρχείο και τη συλλογή του δημοσιογράφου-συγγραφέα-εικαστικού και συλλέκτη, Βασίλη Καββαθά, σε επιμέλεια του ίδιου. Η έκθεση έχει ως στόχο την ουσιαστική γνωριμία του κοινού, και ειδικότερα των νεώτερων γενεών, με το μαγικό, και συνάμα, γνωστό - άγνωστο στην ολότητά του,  τόπο, που λέγεται Επίδαυρος.
Ένα σημείο αναφοράς, από τους αρχαιότατους χρόνους. Ένας τόπος νοήματος, που συνδέει άμεσα τη μαθητεία, την σπουδή και την εκπαίδευση με το Ιερό του Ασκληπιού, όπου κάποτε συνέρρεαν κατά μυριάδες οι προσκυνητές - ασθενείς  απ’ όλα τα γνωστά μέρη της εποχής,  για να βιώσουν την εμπειρία του θαύματος, ν’ ακολουθήσουν το τελετουργικό της εγκοιμήσεως που τους «οδηγούσε» ενώπιον του θεού, ο οποίος «και νεκρούς ανάσταινε»… 
Μέρος του αρχείου του Βασίλη Καββαθά, ο οποίος έχει αναγάγει σε έργο ζωής (μισό αιώνα θεατής του θεάτρου -έχει αναλώσει ανάλογο χρόνο στην έρευνα της ιστορίας της γενέτειράς του) θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ ο απώτερος στόχος του συλλέκτη είναι: η δημιουργία μιας Βιβλιοθήκης-Πινακοθήκης της Επιδαύρου (που θα περιλαμβάνει ό,τι Επιδαύριον).
Η μοναδική συλλογή του Βασίλη Καββαθά αποτελείται από σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, αφίσες και προγράμματα του θεάτρου, γκραβούρες, ξυλογραφίες και χαλκογραφίες καλλιτεχνών και περιηγητών, πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες και φωτογραφίες Επιδαύριας θεματολογίας πάντα.

 ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Πειραιώς 206, Ταύρος
Πληροφορίες : 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Ημέρες Έκθεσης: 11/6/2013 - 28/07/2013,  18:00-22:00
Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος -1ος & 2ος όροφος

Εισιτήρια: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



ΠΗΓΗ: http://www.mcf.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου