14/10/13

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ» ;;

Μεταμόρφωση 16 Σεπτεμβρίου 2013
                                                                   Αρ. πρωτ. 454

  Προς τους
1.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης 
2.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου 
3.- Δημοτικό Συμβούλιο
4.- Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας Πολιτισμού 
5.- Αντιδήμαρχο Οικονομικής Πολιτικής Διαφάνειας και 
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
6.- Αντιδήμαρχο Υποδομών, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και 
Αθλητισμού 
7.- Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης, Καθαριότητας
8.- Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεταμόρφωσης

Θέμα: Αληθεύει ότι ο Δήμος θα χορηγήσει γραφεία στο αυτοαποκαλούμενο «Εθελοντικό Σώμα Μεταμόρφωσης» ;; 
          Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης ανάγνωσε δύο ανακοινώσεις στο facebooK του αυτοαποκαλούμενου «Εθελοντικού Σώματος Μεταμόρφωσης». Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αυτές βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης και την Πρόεδρο του ΚΗΦΗ Μεταμόρφωσης, προκειμένου να τους δοθεί αίθουσα στο ΚΗΦΗ για την στέγαση των γραφείων τους. Από τις ανακοινώσει προκύπτει ότι αφορά το πρώην αυτοαποκαλούμενο «Σώμα Εθελοντών Μεταμόρφωσης», που προφανώς άλλαξε τον τίτλο με τον οποίο επιθυμεί να αυτοαποκαλείται, ύστερα από γνωστοποίηση που έγινε στον Δήμο ότι το εν λόγω «σώμα» δεν έχει γραφεί στις εθελοντικές οργανώσεις του ΠΣΕΑ. 
          Σας στέλνουμε τις ανακοινώσεις και επειδή η χορήγηση γραφείων, είναι προφανής οικονομική πράξη η οποία επιβαρύνει τον Δήμο, ο σύλλογος ερωτά τον Δήμαρχο και κάθε υπεύθυνο και αρμόδιο όργανο του Δήμου, να μας απαντήσουν :  
          Α.- Είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης και η Πρόεδρος του ΚΗΦΗ, βρίσκονται σε συνεννόηση με το αυτοαποκαλούμενο «Εθελοντικό Σώμα Μεταμόρφωσης» και ότι προτίθεται ή όχι ο Δήμος να του χορηγήσει γραφεία στο κτίριο του ΚΗΦΗ;;;
          Β.- 1.- Το αυτοαποκαλούμενο «Εθελοντικό Σώμα Μεταμόρφωσης» έχει καταθέσει στην αρμόδια Αντιδήμαρχο το καταστατικό του, όπως έχουν πράξει πρόσφατα όλα τα λειτουργούντα σωματεία που έχουν την έδρα του στην  Μεταμόρφωση, συμμορφούμενα προς την εντολή της Αντιδημάρχου.
          2.- Το εν λόγω σώμα έχει γραφεί στις εθελοντικές οργανώσεις του ΠΣΕΑ::: 
          3,- Δεδομένου ότι ένα «εθελοντικό σώμα» ανήκει στον λαό της πόλης στην οποία εδρεύει για την οποία λειτουργεί, ενδεχομένως δε και να επιδοτείται μέσω κάποιων προγραμμάτων ή του Δήμου, οφείλει να έχει στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου τα στοιχεία της ύπαρξης του και των δραστηριοτήτων του. Πολύ περισσότερο βέβαια αν ο Δήμος του παραχωρήσει και χώρο στέγασης. Να μας γνωστοποιήσετε λοιπόν, σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται το εν λόγω «σώμα», τι προσφέρει σήμερα στην Μεταμόρφωση, ποιός είναι ο υπεύθυνος για κάθε τομέα δράσης και τι εμπειρία ή πιστοποιητικά διαθέτει και από ποια Αρχή, που είναι η σημερινή του έδρα, ποια είναι τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου και να μας γνωστοποιήσετε τρόπο επικοινωνίας με το εν λόγω «σώμα».  
          Σε περίπτωση που το θέμα της χορήγησης των γραφείων στο εν λόγω «σώμα» τεθεί υπ’  όψη του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωσθεί η παρούσα επιστολή μας κατά την συζήτηση του θέματος, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να γνωρίζει τις παραπάνω πληροφορίες και να τις συνεκτιμήσει κατά την λήψη της απόφασης του. 
          Ζητάμε να μας απαντήσετε σε όλα τα παραπάνω ερωτήματά μας μέσα στην νόμιμη προθεσμία που ορίζει ο Ν. 2690/1999. Εάν δεν πάρουμε την απάντησή σας μέσα στην παραπάνω προθεσμία ο σύλλογος θα θεωρήσει καταφατική την ανακοίνωση του εν λόγω «σώματος» και θα πράξει τα νόμιμα. 
          Εν αναμονή απαντήσεως σας, 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου