7/5/16

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ;


Μεταμόρφωση 18 Απριλίου 2016
Αρ. Πρωτ.  818
Προς :
1.- Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθήνας.
2.- Περιφέρεια Αττικής/Γενική Δ/ση Εσωτερικής Λειτουργίας/
Δ/ση Εξυπηρέτησης Πολιτών
2.- Περιφέρεια Αττικής/Γενική Δ/ση Ποιότητας Ζωής/
Δ/ση Περιβάλλοντος.
3.- Περιφέρεια Αττικής/Γενική Δ/ση Δημόσιας Υγείας &
Κοινωνικής Μέριμνας/Δ/ση Δημόσιας Υγείας


Θέμα : Γιατί ο Δήμος Μεταμόρφωσης αρνείται να αντικαταστήσει τα σπασμένα καπάκια από δύο κάδους απορριμμάτων;;;

            Μέλη του περιβαλλοντολογικού – οικολογικού - εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» και κάτοικοι της οδού Πευκών έχουν τηλεφωνήσει κατ΄ επανάληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μεταμόρφωσης και έχουν αναφέρει ότι τα καπάκια σε δύο πράσινους πλαστικούς κάδους απορριμμάτων, έχουν σπάσει εδώ και πολύ καιρό και έχουν ζητήσει είτε την τοποθέτηση νέων καπακιών, είτε να αντικατασταθούν ολόκληροι κάδοι.
            Οι κάδοι αυτοί βρίσκονται ο ένας στην οδό Πευκών στον αριθμό 107 και ο άλλος στη γωνία των οδών Πευκών και Καρκαβίτσα.
            Δυστυχώς όμως οι υπεύθυνοι του Δήμου Μεταμόρφωσης, ουσιαστικά αρνούνται να αντικαταστήσουν ή να επισκευάσουν τους εν λόγω κάδους. Στα συχνά τηλεφωνήματα των ενδιαφερομένων λαμβάνουν αόριστες απαντήσεις του τύπου «δεν έχουμε κάδους», «θα προγραμματίσουμε την αντικατάσταση των κάδων» κλπ χωρίς βεβαίως ποτέ να γίνει αντικατάσταση των σπασμένων καπακιών ή των κάδων.
            Στην περίπτωση κατά την οποία ο Δήμος Μεταμόρφωσης ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει το γεγονός ή ότι δεν έγιναν τα τηλεφωνήματα, παρακαλώ να μας ενημερώσετε για να σας δηλώσουμε τα ονόματα όσων τηλεφώνησαν και τις ημερομηνίες που έγιναν τα τηλεφωνήματα.
             Επίσης σας ενημερώνουμε ότι δεν έχουν πλυθεί τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο οι κάδοι απορριμμάτων στην περιοχή της Νότιας Καναπίτσας, δηλαδή αυτοί που βρίσκονται στην οδό Πευκών από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης μέχρι το τέλος της Μεταμόρφωσης και στις παρόδους της. Αν και έχει ζητηθεί το πρόγραμμα πλυσίματος των κάδων από τον Δήμο Μεταμόρφωσης, ο Δήμος αρνείται να μας ενημερώσει.
             Εν όψει του επερχόμενου θέρους και των ήδη υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν είναι απαραίτητη ανάγκη και να αντικατασταθούν οι δύο κάδοι με τα σπασμένα καπάκια και να πλυθούν όλοι οι κάδοι της περιοχής μας, δεδομένου ότι η υπάρχουσα κατάσταση εγγυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
            Παρακαλούνται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, να παρακολουθούν το θέμα και να μας ενημερώσουν για οποιαδήποτε εξέλιξή του. Σε περίπτωση δε κατά την οποία ο Δήμος Μεταμόρφωσης συνεχίσει να αρνείται να αλλάξει τα καπάκια από τους δύο κάδους ή να αλλάξει τους ίδιους τους κάδους να συνταχθεί έκθεση από το αρμόδιο τμήμα δημόσιας υγείας, στην οποία να αναφέρεται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην δημόσια υγεία και να σταλεί η έκθεση στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Πολλά μέλη του συλλόγου μας κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στην διάθεσή σας για να καταθέσουν ενόρκως για το θέμα, να προσκομίσουν φωτογραφίες και να αναφέρουν το ιστορικό των κάδων, ιδιαίτερα αυτό της οδού Πευκών 107,
            Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε για την πλήρη ενημέρωσή μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                  Θεμιστοκλής Αλεξίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου