10/5/12

ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Μεταμόρφωση 8-5-2012
αρ. πρωτ. 229
Προς :
Δήμο Μεταμόρφωσης

Θέμα : Ράντισμα δέντρων για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Κύριοι,
      Ως γνωστό κατά την περσινή θερινή περίοδο δεν έγιναν ψεκασμοί στον Δήμο μας για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Εκτός από τα κουνούπια παρατηρήθηκε και το φαινόμενο να γεννηθεί υπερβολικά μεγάλος αριθμός κάμπιες στα πεύκα της πόλης μας.
      Αποτέλεσμα ήταν να υποφέρει ο πληθυσμός της πόλης μας από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών, να μην μπορεί να σταθεί στους υπαίθριους χώρους και το βλαπτικότερο για τον οργανισμό των κατοίκων, να γίνει υπερβολική χρήση χημικών εντομοαπωθητικών και φαρμάκων για την στοιχειώδη προφύλαξη του κόσμου από τα κουνούπια. παρατηρήθηκαν φαινόμενα αλλεργιών και υπέφεραν πολύ οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως παιδιά στα σχολεία, ηλικιωμένοι, ασθενείς κλπ.
      Όπως πληροφορήθηκε ο σύλλογός μας, αιτία για όλη αυτή την περιπέτεια της πόλης μας και την έκθεση των συμπολιτών μας σε κίνδυνο, ήταν το γεγονός ότι ο εργολάβος ή οι εργολάβοι που είχαν αναλάβει την σχετική δημοπρασία κηρύχτηκαν έκπτωτοι από τον Δήμο και μετά δεν έγινε απ΄ ευθείας ανάθεση σε άλλον εργολάβο για το ράντισμα, με συνέπεια την εκνευριστική ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και η έκθεσή τους σε κίνδυνο.      
 Ο σύλλογός μας, ο οποίος όπως έχει αποδείξει πολλές φορές, σέβεται και φροντίζει για την ζωή και την υγεία των κατοίκων της πόλης μας, επισημαίνει το γεγονός στον Δήμο και ζητά να γίνουν τα δέοντα, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα. Θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας να φροντίσουν για τον έγκαιρο και σωστό ψεκασμό της πόλης μας, για να μην έχουμε κουνούπια.
      Ο σύλλογός μας έχοντας μεγάλη ευαισθησία στα θέματα υγείας των συμπολιτών μας θα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα και για το γεγονός ότι η τυχών παράλειψη ψεκασμού για δεύτερη συνεχή χρονιά εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας.
      Οι υπηρεσίες στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την παρακολούθηση του θέματος και την αυστηρή εφαρμογή των σχετικών υγειονομικών διατάξεων. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό χωρίς την σπουδαιότητα και την ευθύνη που απαιτείται.
      Παρακαλούμε να λάβουμε έγγραφη απάντηση από τον Δήμο Μεταμόρφωσης περί του πρακτέου εντός δέκα ημερών από την πρωτοκόλληση της παρούσης. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος η μη λήψη απάντηση μέσα στην προθεσμία αυτή θα θεωρηθεί από τον σύλλογό μας, ότι δεν πρόκειται να γίνουν και φέτος ψεκασμοί και θα αναγκαστούμε να απευθυνθούμε σε κάθε Αρμόδια Αρχή για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας. 

Διατελούμε, Με Υπόληψη


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου