3/11/15

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ Δ.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 741/7-10-2015;


                                                               Μεταμόρφωση 29 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.  754
Προς τους
1.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
2.- Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεταμόρφωσης
3.- Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μεταμόρφωσης


Θέμα :  Γιατί ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης δεν μας απάντησαν στο έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 741/7-10-2015;;;;

Σχετ. 1.- Το έγγραφό μας πρωτοκολλήθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου Μεταμόρφωσης και έλαβε αριθμό 20472/7-10-2015.
2.- Το έγγραφό μας πρωτοκολλήθηκε στο πρωτόκολλο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης και έλαβε αριθμό 262/7-10-2015.
            Δεν μας έχετε απαντήσει μέχρι σήμερα στο παραπάνω έγγραφό μας, με το οποίο ζητήσαμε εξηγήσεις γιατί οι αφίσες και τα διαφημιστικά φυλλάδια της δράσης «Διάθεση Εγχωρίων Αγροτικών Προιόντων» χωρίς μεσάζοντες, της 4ης Οκτωβρίου 2015, δεν αναρτήθηκαν στην Νότια Καναπίτσα ;;; Στο ίδιο έγγραφο επισημάναμε γλωσσικά λάθη και προσφέρθηκαν μέλη του συλλόγου να βοηθήσουν στην σύνταξη του φυλλαδίου της επόμενης δράσης, ώστε να μην υπάρχουν σ΄ αυτό γλωσσικά λάθη, τα οποία είναι μειωτικά για τον δήμο.
            Με την σιωπηρή σας αυτή άρνηση έρχεστε σε αντίθεση με τις παρακάτω διατάξεις :
Α. Παραγ. 1, 4 περιπ. 2, 4 και 6 του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999, όπως τροποποιήθηκε με τα άρθρα 8 παραγ. 2 του Ν. 2880/2001 και 11 παραγ. 2 του Ν. 3230/2004
Β. Άρθρο 1 ΠΔ 28/2015.
            Γ. Σύμφωνα με το έγγραφο ΔΙΣΚΠΟ/Φ.16/22621/8-10-2012 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης/ Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Οργάνωσης και Διαδικασιών/Δ/ση σχέσεων Κράτους – Πολίτη/τμήμα προστασίας Πολιτών, που απεστάλη στον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, ύστερα από έγγραφη διαμαρτυρία πολίτη της Μεταμόρφωσης, για την τότε σιωπηρή άρνηση των υπηρεσιών του δήμου Μεταμόρφωσης να του χορηγήσουν αντίγραφα εγγράφων που είχε ζητήσει. Με το ίδιο έγγραφο εντέλλεται ο δήμαρχος «…. να προβεί σύμφωνα με τα; προεκτεθέντα, στις δικές σας (του) παραιτέρω ενέργειες, ενημερώνοντας σχετικά τον ενδιαφερόμενο (τον πολίτη), καθώς και την Υπηρεσία μας (Υπουργείο). Αν δεν υπάρχει το έγγραφο αυτό στο αρχείο του δήμου, να ενημερωθεί έστω και τηλεφωνικά ο γραμματέας του συλλόγου μας κ. Θεμιστοκλής Αλεξίου, τηλ. 6944.397.603 για να σας στείλουμε φωτοαντίγραφο.
            Ως εκ περισσού, θεωρούμε υποχρέωση να ενημερώσουμε κάθε υπεύθυνο του δήμου Μεταμόρφωσης, ότι σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο του Υπουργείου «κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων, ύστερα από γραπτή αίτησή του, με την επίκληση απλού ευλόγου ενδιαφέροντος, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να θεμελιώσει έννομο συμφέρον».
            Πριν προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου μας, σας δίνουμε χαριστική προθεσμία δέκα ημερών από την πρωτοκόλληση της παρούσης για να συμμορφωθείτε με τις νόμιμες διατάξεις και να μας απαντήσετε, σε όλα τα ερωτήματά μας.
            Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υποχρεούται να αναγνώσει την παρούσα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να περιληφθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης, μαζί με τις απαντήσεις που θα δοθούν. 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                   Θεμιστοκλής Αλεξίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου