26/11/15

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΜΕΤ/ΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝ


Μεταμόρφωση 19 Νοεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.  765
Προς την Αρχή του
Συνηγόρου του Πολίτη

Θέμα : Ο Δήμος Μεταμόρφωσης και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης, συστηματικά αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα μας, ή οι απαντήσεις τους είναι άσχετες με το θέμα.
Σχετικά:
Α.1.- Αρ. πρωτ. μας 730/4-9-2015
Α.2.- Αρ. πρωτ. 270/17-9-2015 Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεταμόρφωσης
Α.3.- Αρ. πρωτ. μας 735/29-9-2015
Α.4.- Αρ. πρωτ. 361/7-10-2015 Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεταμόρφωσης
Α.5.- Αρ. πρωτ μας 749/12-10-2015
Α.6.- Αρ. πρωτ. 12163/10-8-2015 Δήμου Μεταμόρφωσης
Α.7.- Πρόσκληση με αριθ. 7 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Α.8.- Περίληψη απόφασης 70/15 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Β.1.- Αρ. πρωτ. μας 741/7-10-2015
Β.2.- Αρ. πρωτ. μας 754/29-10-2015

Α.- Ο θερινός Κινηματογράφος του Δήμου Μεταμόρφωσης
1.- Με ανυπόγραφη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης στις 7-8-2015, γνωστοποιήθηκε ότι «λόγω εκτάκτου προβλήματος» ο θερινός κινηματογράφος «Νέα Ανεμώνα», δεν θα λειτουργήσει από 7 έως 9/8/2015.
2.- Όπως έγραψε η εφημερίδα «Εκφραση της Μεταμόρφωσης»
Στις 5 Αυγούστου η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου “Νέα Ανεμώνα” και συνέλαβε τους δύο υπαλλήλους και υπεύθυνους για τη λειτουργία του! Το αιτιολογικό της σύλληψης ήταν πως...ο Δημοτικός Κινηματογράφος δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας! Έτσι, η προβολή της προγραμματισμένης για εκείνη την ημέρα ταινίας διακόπηκε και οι δύσμοιροι υπάλληλοι βρέθηκαν να διανυκτερεύουν στο κρατητήριο του τοπικού Α.Τ. και την επόμενη μέρα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο όπου και πήραν αναβολή για να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο.
3.- Με ανυπόγραφη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης στις 10-8-2015, γνωστοποιήθηκε ότι ο θερινός κινηματογράφος θα λειτουργήσει κανονικά.
          Ο σύλλογός μας, ζήτησε να πληροφορηθεί τα ακριβή γεγονότα από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης, η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου.
          Η Κοινωφελής Επιχείρηση με το παραπάνω Α.2 σχετικό, χωρίς να απαντήσει στο ερώτημά μας αν το συμβάν που αναφέρθηκε στην εφημερίδα ήταν αληθινό ή όχι, μας ενημέρωσε ότι ο θερινός κινηματογράφος (Νέα Ανεμώνα) λειτουργούσε με προσωρινή άδεια και εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας του.(σχετ. Α.6). (Απάντηση άσχετη με την ερώτησή μας).
          Ο σύλλογός μας επανήλθε με το Α.3 σχετικό και ζήτησε απάντηση στο αρχικό του ερώτημα και διευκρινίσεις γα τα θέματα που προέκυψαν σχετικά με την άδεια λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου, ζητώντας μάλιστα και αντίγραφα εγγράφων. Και συγκεκριμένα : 
          Μετά την ομολογία ότι μέχρι 10-8-2015 ο δημοτικός κινηματογράφος λειτούργησε με προσωρινή άδεια, ζητήσαμε να μάθουμε.
          α. Ποιά Αρχή εξέδωσε την προσωρινή άδεια;;
          β. Βάσει ποιών δικαιολογητικών εκδόθηκε η προσωρινή άδεια ;;
          Σύμφωνα με την πρόσκληση αριθ. 7 της επιτροπής ποιότητας ζωής  η οποία φέρει ημερομηνία 25-6-2015 (σχετ. Α.7), την οποία υπογράφει ο ίδιος ο δήμαρχος, ως πρόεδρος της επιτροπής, καλούνται τα μέλη της επιτροπής σε συνεδρίαση την 26η Ιουνίου. Όπως προκύπτει από το απόσπασμα της απόφασης της επιτροπής με αριθμό 70/15 (σχετ. Α.8) και την  απόφαση του δημάρχου με αριθμό 262 και με αριθ. Πρωτ. 12163/10-8-2015 (έχοντας υπ’ όψη ….. 7. Την υπ. αριθμ. 70/25-6-2015…), η επιτροπή συνεδρίασε στις 25 Ιουνίου 2015, δηλαδή η συνεδρίαση της επιτροπής έγινε μία ημέρα πρίν από αυτή που όριζε η πρόσκληση.
          Τα παραπάνω έγγραφα, την πρόσκληση και την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας κινηματογράφου φέρεται να τα έχει υπογράψει μόνον ο ίδιος ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, την απόφαση της επιτροπής φέρονται να την έχουν υπογράψει ο ίδιος ο δήμαρχος και τέσσερα (4) μέλη της επιτροπής, τα οποία ανήκουν στην συμπολίτευση, το δε απόσπασμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στο οποίο υπάρχει βεβαίωση ότι είναι «Ακριβές Απόσπασμα», φέρεται να το έχει υπογράψει ο ίδιος ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης.
          Ζητήσαμε να να μάθουμε πότε τελικά συνεδρίασε η επιτροπή 25 Ιουνίου 2015 ή 26 Ιουνίου 2015 ;;;; Καμία απάντηση.
          Με την απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής με αριθμό 70 της 25 ή 26 Ιουνίου 2015, χορηγήθηκε προέγκριση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου «Νέα Ανεμώνα». Στην πραγματικότητα ο θερινός κινηματογράφος «Νέα Ανεμώνα» λειτουργεί στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, από το καλοκαίρι του 2013. Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε:
          α.- Ο θερινός κινηματογράφος «Νέα Ανεμώνα» τα καλοκαίρια των ετών 2013 και 2014 με ποια άδεια λειτούργησε;;;;  Υπήρχε άδεια λειτουργίας, ή όχι και αν υπήρχε, από ποια Αρχή είχε εκδοθεί;;;
          β.- Με την ίδια απόφαση 70/15 χορηγεί «….προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας….». Ποιο είναι το νόημα της λέξης «ίδρυση», για κάποια εγκατάσταση που ήδη λειτουργεί;;;  Αφού ο εν λόγω δημοτικός κινηματογράφος λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2013, γιατί η επιτροπή ποιότητας ζωής δίνει άδεια ίδρυσης για κάτι που υφίσταται, στην πραγματικότητα;;;  Καμία απάντηση.
          Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε, εάν ο Δήμος Μεταμόρφωσης έχει εκπροσώπους στο πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων – Κινηματογράφων και να μας γνωστοποιήσετε τα ονόματα των εκπροσώπων του Δήμου και των αναπληρωτών τους, στα παραπάνω όργανα. Καμία απάντηση.
          Σύμφωνα με το εδάφιο β. της παραγ. 1 του άρθρου 4 της κ.υ.α. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.3.1/21220/2011 προβλέπεται η καταβολή παραβόλου για την χορήγησης άδειας λειτουργίας κινηματογράφου. Ρωτήθηκε κάθε αρμόδια υπηρεσία, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικής Πολιτικής, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε ποιο ποσό ανέρχεται το παραπάνω παράβολο, αν καταβλήθηκε το παραπάνω παράβολο και τον αριθμό απόφασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου, που ενέκρινε την καταβολή του. Σιωπηρά αρνήθηκαν να μας απαντήσουν.
          Ζητάμε από κάθε αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης, να μας χορηγήσουν μεταξύ άλλων και αντίγραφο της σχετικής γνωμοδότησης του πρωτοβάθμιου συμβουλίου επιθεώρησης κινηματοθεάτρων, που αφορούσε τον θερινό κινηματογράφο Νέα Ανεμώνα, αλλά δυστυχώς σιωπηρά αρνήθηκαν να μας την χορηγήσουν.
          Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Εκτός από την διευκρίνιση του τι πράγματι συνέβη στις 5 Αυγούστου 2014, υπάρχει απόλυτη ανάγκη να διευκρινιστεί αν ο Δημοτικός Κινηματογράφος τα προηγούμενα χρόνια είχε άδειας λειτουργίας, ή λειτουργούσε χωρίς άδεια ;;; Δυστυχώς η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης μας έστειλε το με αριθμό πρωτ. 361/7-10-2015 έγγραφό της, στο οποίο αντί άλλης απαντήσεως της, μας επέπληξε γιατί δήθεν επανερχόμαστε σε θέματα που μας έχει ήδη απαντήσει.
          Η αντίδραση του συλλόγου μας, ήταν να επιστραφεί ως απαράδεκτο το παραπάνω έγγραφο. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν πήραμε απάντηση στα πολύ σοβαρά ερωτήματα μας, που άπτονται της ασφαλούς λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου.
          Παρακαλούμε για την διαμεσολάβηση σας, ώστε να μας απαντήσει ο Δήμος Μεταμόρφωσης και να μας δώσει τα αντίγραφα των εγγράφων που έχουμε ζητήσει.
         
Β.- Δράση: Διάθεση προιόντων χωρίς μεσάζοντες :
          Με το παραπάνω Β.1. σχετικό που πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο Μεταμόρφωσης με αριθμό 20472/7-10-2015 και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης με αριθμό 262/7-10-2015 ζητήσαμε να πληροφορηθούμε, την αιτία για την οποία οι αφίσες του Δήμου, που αφορούσαν την παραπάνω δράση δεν αναρτήθηκαν σε ολόκληρη την οδό Πευκών, αλλά σε τμήμα αυτής μέχρι την οδό Αρκαδίου. Κάναμε παρατηρήσεις που αφορούσαν την σύνταξη και το λεκτικό των αφισών.
          Δεν πήραμε απάντηση. Επανήλθαμε με το παραπάνω Β.2. σχετ. που πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο Μεταμόρφωσης με αριθμό 22115/29-10-2015 και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης ,ε αριθμό πρωτ. 385/29-10-2015. Και πάλι δεν πήραμε απάντηση.
          Παρακαλούμε την διαμεσολάβησή σας ώστε να μας απαντήσουν ο Δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση. 
          Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την διαμεσολάβησή σας 

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                   Θεμιστοκλής Αλεξίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου