10/11/15

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.


   Μεταμόρφωση 27 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.  755
Προς το
Διοικητικό Συμβούλιο της
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.


Κύριοι,
            Πολλά από τα μέλη του συλλόγου μας χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, είτε για την αγορά γραμματοσήμων χονδρικώς, για τις ανάγκες των επιχειρήσεων τους, είτε είναι φιλοτελιστές και αγοράζουν φιλοτελικά προϊόντα για την συλλογή τους, είτε αγοράζοντας αναμνηστικά δώρα από τα καταστήματά σας.
            Πολλοί από τα μέλη μας πλήρωναν στο παρελθόν με τις πιστωτικές τους κάρτες και πάντα πλήρωναν το ακριβές αντίτιμο για ότι αγόραζαν και τίποτα περισσότερο.
            Όπως μας κατήγγειλαν μέλη μας με πρόσφατη εγκύκλιο της εταιρείας σας που υπογράφει ο κ. Γιάννης Λεπενιώτης και έχει αριθμό 1.4.2/70 με ημερομηνία 10-7-2015, υποχρεώνονται οι πελάτες για κάθε συναλλαγή που γίνεται με πιστωτική κάρτα, να πληρώνουν ένα επιπλέον ποσόν 0,35 Ευρώ για την χρήση της πιστωτική κάρτας. Για την πληρωμή αυτή εκδίδεται ιδιαίτερη απόδειξη, χωρίς το επί πλέον ποσό να ενσωματώνεται στον λογαριασμό του πελάτη, (απόδειξη ή τιμολόγιο).
            Επειδή ο σύλλογός μας έκανε πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Λεπενιώτη, αλλά ουδέποτε μας απάντησε στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματά μας.
            Επειδή εξ όσων γνωρίζουμε το οποιοδήποτε κόστος χρήσης της πιστωτικής κάρτας βαρύνει τον πωλητή και όχι τον αγοραστή και ποτέ δεν έχει συμβεί κάποια επιχείρηση να ζητήσει επί πλέον χρήματα από τον αγοραστή για την χρήση της πιστωτική κάρτας.
            Ζητάμε μέσα στην προθεσμία των είκοσι ημερών που δίνει ο Νόμος, να μας απαντήσετε και να μας ενημερώσετε, βάσει ποίων διατάξεων απαιτεί ο ΕΛΤΑ την πληρωμή από τους πελάτες το τέλος χρήσης πιστωτικής κάρτας, Σε περίπτωση κατά την οποία δεν λάβουμε την απάντησή σας μέσα στην παραπάνω προθεσμία των 20 ημερών, θα θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει ρητή διάταξη Νόμου που να επιτρέπει την μετακύληση του κόστους χρήσης πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών στον καταναλωτή και θα πράξουμε τα νόμιμα.
            Μέχρι την εκπνοή της παραπάνω προθεσμίας, έχουμε συστήσει στα μέλη μας να μην προβούν σε καμία ενέργεια, αλλά να φυλάττουν τις αποδείξεις πληρωμών και τέλους χρήσης πιστωτικών καρτών που λαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ, προκειμένου μετά τις αναμενόμενες εξηγήσεις να πράξουν τα δέοντα.

            Άλλως θα πράξουμε τα νόμιμα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                   Θεμιστοκλής Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου