2/9/12

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ


  



Μεταμόρφωση 31-8-2012

                                                                                Αρ. πρωτ. 19282

Προς :
1.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
2.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
3.- Δημοτικό Συμβούλιο
4.- Αγγελική Κώττη , προισταμένη Ταμειακής Υπηρεσίας

Θέμα : Το γραμματόσημο του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Κύριοι, 

            Όπως γνωρίζουν πολλά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με την άδεια και την έγκριση του πρώην Δημάρχου κ. Δημήτρη Τζίτζιφα, και σε συνεργασία με τον τότε πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Μεταμόρφωσης κ. Σταύρο Γέραλη, φιλοτέχνησα το γραμματόσημο του Δήμου Μεταμόρφωσης. Εκδόθηκε σε δύο μοναδικά φεγιέ (για όσους δεν γνωρίζουν είναι φιλοτελικός όρος), των δέκα γραμματοσήμων το καθένα. Το ένα φεγιέ το τοποθέτησα σε κορνίζα και αναρτήθηκε στο γραφείο του τότε Δημάρχου και το άλλο βρίσκεται στην φιλοτελική συλλογή μου. Το έργο είναι μοναδικό, μεγάλης φιλοτελικής αξίας γιατί καμιά άλλη πόλη, εξ όσων γνωρίζω δεν έχει γραμματόσημο με το έμβλημά της και σήμερα δεν μπορεί να αποκτήσει γιατί το αντίστοιχο πρόγραμμα των ΕΛΤΑ έχει τελειώσει. 
       Το γραμματόσημο είχε αναρτηθεί στο γραφείο του τότε Δημάρχου, αλλά με την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής, μεταφέρθηκε και αναρτήθηκε προσωρινά σε τοίχο στο γραφείο της ταμειακής υπηρεσίας, αλλά μετά από λίγο χρόνο, ο κάδρο πετάχτηκε πάνω σε μια ντουλάπα της ταμειακής υπηρεσίας, ίσως λόγω άγνοιας της φιλοτελικής αξίας του μοναδικού γραμματοσήμου, ίσως γιατί πάνω στο κάδρο είναι γραμμένο το όνομα «Αλεξίου». Αποκαταστάθηκε πρόσφατα και αναρτήθηκε στον χώρο της ταμειακής υπηρεσίας ύστερα από την παρέμβαση των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Φώτη Παπαδόπουλου και Χαράς Κοντοσώρου, τους οποίους ευχαριστώ.


       Κύριε Δήμαρχε,

       Ως μοναδικό έργο λόγω της φιλοτελικής του αξίας, η θέση του είναι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Εκεί πρέπει να αναρτηθεί και να στερεωθεί με ασφάλεια το κάδρο στον τοίχο της βιβλιοθήκης, ώστε να μην είναι εύκολη η αφαίρεσή του. Φυσικά όπως έγινε και με την μηχανή προβολής ταινιών του παλιού κινηματογράφου «Ανεμώνα» και για λόγους ισότητας, θα πρέπει να τοποθετηθεί ανάλογη επιγραφή κάτω από την κορνίζα με το γραμματόσημο και η ανάρτηση να γίνει με την παρουσία μου σε ειδική τελετή, η οποία να προβληθεί από την ιστοσελίδα του δήμου και τις εφημερίδες της Μεταμόρφωσης. 
       Εάν η Δημοτική Αρχή δεν αναγνωρίζει ούτε την φιλοτελική, ούτε την καλλιτεχνική αξία του μοναδικού αυτού έργου και αρνηθεί να συμπεριφερθεί και σ΄ εμένα όπως πολύ σωστά συμπεριφέρθηκε στον κ. Σταυριναό, τότε να μου επιστρέψει πίσω το κάδρο με το γραμματόσημο.
       Σε κάθε περίπτωση σας δηλώνω ότι διατηρώ τα πνευματικά δικαιώματα του έργου μου και το δικαίωμα να γνωρίζω κάθε στιγμή σε ποιο σημείο του Δημαρχείου βρίσκεται αναρτημένο, σημείο το οποίο να είναι προσβάσιμο στους Δημότες. Θεωρώ υπεύθυνο για την ασφαλή φύλαξή του τον εκάστοτε Δήμαρχο Μεταμόρφωσης και τον προιστάμενο του τμήματος στο οποίο βρίσκεται το γραμματόσημο. Σήμερα είναι η κ. Αγγελική Κώττη και την θεωρώ υπεύθυνη για την φύλαξη του. Σε περίπτωση μετακίνησης του γραμματοσήμου από το σημείο που βρίσκεται αυτό σήμερα παρακαλώ να ενημερωθώ άμεσα.
      Οποιαδήποτε περίπτωση εξαφάνισης του γραμματοσήμου, θα θεωρηθεί κλοπή, μοναδικού πνευματικού έργου, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.
      Παρακαλώ να ενημερωθώ για οποιαδήποτε ενέργειά σας.
            
Διατελώ, Με Υπόληψη

Γεωργία Αλεξίου



Κοινοποίηση :
Δημοτικούς Συμβούλους Μεταμόρφωσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου