10/9/12

ΗΛΕΚΤΡΟΝ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ





Μεταμόρφωση 3-9-2012
αρ. πρωτ.  257

Προς τον
Δήμο Μεταμόρφωσης
Δημοτικό Συμβούλιο
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής 
  
Θέμα : Πρόταση για την δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου εκτός του προγράμματος ΕΣΠΑ

Κύριοι, 
      Στην πόλη μας υπάρχουν πολλά μεγάλα οικόπεδα και αγροτεμάχια,   είτε κυριότητας του δήμου, είτε ιδιωτικά, τα οποία σήμερα δεν χρησιμοποιούνται, ούτε προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν για τα επόμενα 3-4 χρόνια.
      Ενδεικτικά αναφέρουμε τα οικόπεδα :
1.- Οικόπεδο επί των οδών Πευκών – Νιόβης – Γ. Σταυριανού, που προοριζόταν να γίνει ο θερινός κινηματογράφος.
2.- Οικόπεδο επί των οδών Νιόβης – Αιγίνης – Αγάπης, που έχει χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου.
3.- Οικόπεδο επί των οδών Πευκών – Θερμοπυλών και Ιωαννίνων.
4.- Οικόπεδο επί των οδών Πευκών και Αριστοτέλους.
5.- Οικόπεδο στο Ο.Τ. 119 ε[‘ι των οδών Ασκληπιού – Ιπποκράτους και Καλλιπόλεως.
6.- Οικόπεδο στην οδό Σολωμού αρ. 20, απέναντι από την συμβολή της με την οδό Μπιζανίου.
7.- Οικόπεδα και αγροτεμάχια στην περιοχή της Χαβούζας.
8.- Οικόπεδα στην περιοχή Λόγγου.
9.- Άλλα μεγάλα διαθέσιμα οικόπεδα, που θα προτείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Κύριοι, 
      Για την προσωρινή ανακούφιση πολλών ανέργων δημοτών μας, οι οικογένειες των οποίων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ο σύλλογός «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» προτείνει :  Για όποια από τα παραπάνω οικόπεδα υπάρχει δυνατότητα, ο Δήμος να τα χωρίσει σε τμήματα 200 – 250 τ.μ. το καθένα, να τοποθετήσει παροχή νερού και να παραχωρήσει την χρήση των τμημάτων αυτών σε άνεργους συνδημότες μας, για να τα καλλιεργήσουν με μονοετή φυτά και να βοηθηθούν οι οικογένειες αυτές από την συγκομιδή των προϊόντων που θα παράγουν.
      Εξυπακούεται ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου θα φροντίσει ώστε
α) Για τα ιδιωτικά οικόπεδα που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα αυτό, θα υπογραφούν εκ μέρους του Δήμου, κατάλληλες συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες ιδιώτες.
 β) Ο κάθε χρήστης θα πρέπει να υπογράψει ανάλογη σύμβαση, ώστε μετά την λήξη του συμβατικού χρόνου, αυτομάτως να επιστρέφετε η γη στον ιδιοκτήτη, χωρίς καμιά άλλη διαδικασία και στις συμβάσεις που θα καταρτιστούν να υπάρχει ρητή δήλωση των χρηστών, ότι σε καμία περίπτωση  δεν αποκτούν κυριαρχικά δικαιώματα επί του προσωρινά παραχωρηθέντος τμήματος γης.
      Ο σύλλογός μας συνεχώς προσπαθεί να προσφέρει όσο μπορεί κοινωνικό έργο και να βοηθήσει τους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε με τις προτάσεις μας για το κοινωνικό φαρμακείο και το κοινωνικό παντοπωλείο, την συλλογή 450 κιλών τροφίμων για τα συσσίτια «Αγάπης», την παρέμβασή μας στο Υπουργείο Παιδείας να συμπεριληφθεί ο Δήμος μας στο πρόγραμμα διανομής σάντουιτς στους μαθητές των δημοτικών σχολείων, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι κλπ. Υποσχόμαστε στους συμπολίτες μας να συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο το επιτρέπουν οι λιγοστές δυνάμεις του συλλόγου μας.
      Η παραπάνω πρόταση, για την δημιουργία του ιδιότυπου αυτού λαχανόκηπου, είναι μία απλή πρόταση του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ», η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει τους συνδημότες μας που υποφέρουν από την οικονομική κρίση. Μπορεί να υλοποιηθεί τμηματικά, σε ελάχιστο χρόνο από την υιοθέτηση της, το πολύ ένα μήνα και δεν χρειάζεται η βοήθεια κάποιου ειδικού ή δαπανηρού προγράμματος (ΕΣΠΑ κλπ). Ως γνωστόν παρόμοια προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ κοστίζουν πάνω από 1.000.000 ευρώ.
      Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρακαλείται να ανακοινώσει στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο περίληψη της παρούσης, αναφέροντας ουσιαστικά σημεία της πρότασης μας.
      Είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για την συζήτηση της πρότασής μας, ώστε να βρεθεί κάθε δυνατή βελτιωμένη λύση και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό διάστημα, για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που υποφέρουν.
Διατελούμε, Με Υπόληψη


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου