11/11/13

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΔΟΣΑΤΕ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Κ. ΓΕΝΙΚΕ;;


Μεταμόρφωση 4 Νοεμβρίου 2013
Αρ. πρωτ. 489

  
Προς :
1.- κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Αττικής

Θέμα : Γιατί δεν εκδόσατε εμπρόθεσμα απόφαση κ. Γενικέ ;; 

Κύριε Γενικέ,
             Στις 1-11-2013 λάβαμε το με αριθμό πρωτ. 50257/41163/17-10-2013 έγγραφό σας, με το οποίο μας πληροφορήσατε ότι δεν εκδώσατε απόφαση μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία των δύο μηνών από την υποβολή της ένστασής μας και ως εκ τούτου θεωρείται ότι έχει απορριφθεί η από 26-7-2013 και με αριθ. Πρωτ. 424 ένσταση μας.
            Σχετικά με το τις απόψεις του Δήμου για το ίδιο θέμα σας καταθέσαμε το με αριθμό πρωτ. 487/30-10-2013 έγγραφό μας (αριθ. Πρωτ. σας 57672/47143/31-10-2013), στο οποίο επισημαίνουμε σωρεία παραβάσεων εκ μέρους του Δήμου.

            Κύριε Γενικέ,
            Ως γνωστό ο Νόμος 3852/2010 προβλέπει τον έλεγχο των ΟΤΑ από την Εποπτεία ΟΤΑ. Η μη δημοσίευση του αντίστοιχου προεδρικού διατάγματος μέχρι σήμερα, αναθέτει σε εσάς την διενέργεια του ελέγχου. Αλλά η υπέρβαση του χρόνο εκ μέρους σας και η μη έκδοση απόφασης μέσα στην δίμηνη προθεσμία, αποτελεί ΠΡΟΣΒΟΛΗ προς τον σύλλογό μας και τα μέλη μας.
            Επειδή έχουμε αναφέρει πολλές φορές θέματα, τα περισσότερα των οποίων άπτονται του Δήμου Μεταμόρφωσης και ουδέποτε λάβατε θέση υπέρ μας.
            Επειδή η τακτική της υπέρβασης απράκτου του νομίμου χρόνου, δεν μας ικανοποιεί, ούτε μπορούμε συνεχώς να χάνουμε χρόνο και χρήμα προκειμένου να υποβάλλομε αιτήματα, αναφορές και ενστάσεις και να παραπέμπονται στις Ελληνικές Καλένδες. Θεωρούμε υποχρέωση να σας υπενθυμίσουμε ότι σε ένσταση μέλους του συλλόγου μας, για τον προυπολογισμό του 2012 την οποία έχετε απορρίψει ο αρμόδιος Εισαγγελέας ρητά αναφέρει ότι τα καταγγελλόμενα στην ένσταση ήταν θέματα ερεύνης από τις Διοικητικές Αρχές μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
             Ζητάμε :
            Μέσα στην προθεσμία των 10 ημερών που προβλέπει ο νόμος να μας απαντήσετε και να μας εξηγήσετε γιατί δεν εκδώσατε απόφαση μέσα στην παραπάνω προθεσμία.
             Σας δηλώνουμε ότι :
            Επειδή η μέχρι σήμερα στάση θεωρείται εχθρική προς τον σύλλογό μας, σε περίπτωση που δεν λάβουμε ικανοποιητική απάντηση από μέρους σας, είμαστε υποχρεωμένοι :
            1.- Να ζητήσουμε από όλες τις υπηρεσίες της Ευρωπαικής Ένωσης (Τρόικα, Επιτρόπους, Συμβούλιο Αρχηγών, Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, κλπ), να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση στην Ελληνική Κυβέρνηση για να καταργήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και να τροποποιήσει τον Ν. 3852/2010. . 
            2.- Θα καταθέσουμε φάκελο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με όλα τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας, για θέματα που σας έχουμε επισημάνει και δεν μας έχετε απαντήσει ή έχετε απορρίψει τις αιτιάσεις μας.
            3.- Τον ίδιο φάκελο θα καταθέσουμε στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

            Εν κατακλείδι σας υπενθυμίζουμε το Σύνταγμα της Ελλάδος. Αρθρο 1 παραγ. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπερ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. 
Διατελούμε, Μετά Τιμής

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου