11/11/13

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΛΟΓΩ ΣΙΩΠΗΡΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                                  Μεταμόρφωση  11 Νοεμβρίου 2013
Αρ. πρωτ.  491
Προς Την
Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Εφαρμογής Νομοθεσίας
παρ. 2β’ του άρθρου 2 του Ν. 2690/1999 της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Θέμα: Καταβολή αποζημίωσης λόγω σιωπηρής άρνησης του Δήμου Μεταμόρφωσης να απαντήσει σε έγγραφα του συλλόγου.

Κύριε Γραμματέα,
             Με το έγγραφο του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» με αριθ. Πρωτ. 458/23-9-2013 (συνημμένο 1), ζήσαμε από τον Δήμο Μεταμόρφωσης να μας δώσει αντίγραφο της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου σχετικά με το γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου στην Μεταμόρφωση. Ο Δήμος σιωπηρά αρνήθηκε να μας δώσει την γνωμάτευση που ζητήσαμε κατά παράβαση της προθεσμίας της παραγ. 2 του άρθρου 215 του Ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), και του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999.
            Την παραπάνω γνωμάτευση επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να εδραιώσει ισχυρισμό του ότι δήθεν δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για την λειτουργία του γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου στην Μεταμόρφωση παρά την προβολή και την απόδειξη με δημόσια έγγραφα ότι το γκαράζ λειτουργεί παράνομα.
            Απόδειξη της αλήθειας των ισχυρισμών μας είναι ότι ο Δήμος Ηρακλείου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30-7-2013 αποφάσισε την απομάκρυνση του γκαράζ. Με έγγραφο δε που υπογράφει ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης προς τον σύλλογό μας, δεσμεύθηκε ότι το γκαράζ θα απομακρυνθεί μέχρι 28-2-2014.
            Με την επίκληση της γνωμάτευσης αυτής ο Δήμαρχος ουσιαστικά έθεσε σε αμφιβολία τους ισχυρισμούς του συλλόγου μας και ενδεχομένως να ήταν άλλη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αν δεν γινόταν επίκληση της γνωμάτευσης αυτής. Υπέστη με τον τρόπο αυτό μεγάλη ηθική βλάβη ο σύλλογος μας. Και συνεχίζει να υφίσταται γιατί δεν έχει γνώση του περιεχομένου της γνωμάτευσης την οποία επιθυμεί να αντικρούσει.
            Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον να προσφύγουμε στην επιτροπή σας και να ζητήσουμε την επιβολή διοικητικού προστίμου σε βάρος του Δήμου Μεταμόρφωσης για την υλική και ηθική ζημία που υπέστη ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» και προσωπικά τα μέλη του ΔΣ.
            Προσφεύγουμε ενώπιον της Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Εφαρμογής Νομοθεσίας της παρ. 2β’ του άρθρου 2 του Ν. 2690/1999 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ζητάμε την επιβολή προστίμου κατά του Δήμου Μεταμόρφωσης, για όσα παραπάνω σας αναφέραμε.
Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που θα θελήσετε. 


Διατελούμε, Με Υπόληψη

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου