10/11/13

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ


 Μεταμόρφωση 29 Οκτωβρίου 2013

 Αρ. πρωτ. 486 

Προς :
1.- Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Αττικής
2.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
3.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μετ/σης
4.- Όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους Μεταμόρφωσης 


Θέμα : Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Κύριε Γενικέ,

            Στις 16-10-2013, μετά την παρέλευση της δίμηνης υποχρεωτικής προθεσμίας της παραγ. 1 του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης τέθηκε ως θέμα η Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
            Στην συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης εισηγήθηκε η νέα επιτροπή να έχει τα ίδια μέλη με την προηγούμενη, παρά την ρητή αναφορά του νόμου ότι οι πολίτες που συμμετέχουν στην επιτροπή ορίζονται ύστερα από κλήρωση.
            Στην ίδια συνεδρίαση ο Γραμματέας του Συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης κ. Θεμιστοκλής Αλεξιου, πήρε τον λόγο και πρότεινε να συμπεριληφθεί και ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» στην υπό σύσταση επιτροπή, όπως είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος το 2011 και ουδέποτε τήρησε την υπόσχεσή του. Υπενθύμισε στον Δήμαρχο ότι ο σύλλογός μας έχει υποβάλλει σχετική αίτηση από τον Αύγουστο του 2013. Επισήμανε δε ο Γραμματέας του Συλλόγου μας, ότι και ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεταμόρφωσης, δεν είχε δημοσιεύσει το καταστατικό του κατά την σύσταση της αρχικής επιτροπής το 2011, αλλά αργότερα ο εν λόγω σύλλογος συμπεριλήφθηκε στην επιτροπή διαβούλευσης.
            Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως διαπίστωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, σύμβουλοι και πολίτες τα πρακτικά του Δήμου, στο μεγάλο χειρόγραφο βιβλίο του Δημοτικού Συμβουλίου τα πρακτικά τα τηρούσε η υπάλληλος του Δήμου κ. Εμέλεια Χατζηβασίλογλου.

            Στην ανάρτηση της περίληψης από την παραπάνω συνεδρίαση που έγινε στη ΔΙΑΤΓΕΙΑ, παρατηρούνται τα εξής:
             Α.- Δεν αναφέρεται η πρόταση του Δημάρχου.
             Β.- Δεν αναφέρεται η παρέμβαση και η πρόταση του κ. Θεμιστοκλή Αλεξίου, Γραμματέα του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ».

            Γ.- Αναφέρεται ότι παρίσταται η υπάλληλος του Δήμου κ. Θεοδώρα Αγγελοπούλου, αντί της αληθινά παριστάμενης κ. Εμέλειας Χατζηβασίλογλου.

             Ζητάμε κ. Γενικέ
            Να ερευνήσετε την παραπάνω καταγγελία του συλλόγου, ιδιαίτερα το σημείο που αφορά την παριστάμενη υπάλληλο του Δήμου, για την τήρηση των πρακτικών. Ο σύλλογος θεωρεί ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν όλοι στον Εισαγγελέα, να γίνει γραφολογική εξέταση στο βιβλίο του Δημοτικού Συμβουλίου και να ερευνηθεί σε βάθος, αν έχει συμβεί αυτό και άλλες φορές στο παρελθόν, δηλαδή άλλη υπάλληλος να τηρεί το βιβλίο πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλη υπάλληλος να φέρεται στην ανάρτηση στο ίντερνετ ή στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Πρέπει να γίνει λεπτομερής έλεγχος από 1-1-2011 μέχρι σήμερα.
            Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στους οποίους ο σύλλογος κοινοποιεί αυτή εδώ την επιστολή του, παρακαλούνται να έχουν στην μνήμη τους ότι στη συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου 2013 ήταν η κ. Εμέλεια Χατζηβασίλογλου, γιατί ενδεχομένως να κληθούν να καταθέσουν ενόρκως.

Διατελούμε, Μετά Τιμής

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου