8/9/13

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999

  

          Η πόλη μας, η πόλη της Μεταμόρφωσης συγκλονίζεται από το χτύπημα του εγκέλαδου. Ήταν μεσημέρι όταν έγινε το μεγάλο κακό. Ο σεισμός προκάλεσε , και 143 θανάτους και ζημιές που έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι η δαπανηρότερη φυσική καταστροφή που έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα και ο φονικότερος σεισμός των τελευταίων 50 ετών. Ο σεισμός, αν και όχι ιδιαίτερα ισχυρός, ενώ και η συνολική διάρκειά του ήταν μόλις 15 δευτερόλεπτα.
          Το τίμημα για την πόλη μας είναι τεράστιο. Από τον σεισμό κατέρρευσαν τρία εργοστάσια, της Ρικομέξ, που έχασαν την ζωή τους 39 άνθρωποι. γραφεία της Φαράν με 8 θύματα , το εργοστάσιο Φιλοπλάστ με 3 νεκρούς και το εργοστάσιο της ΒΙΟΚΥΤ με 6 νεκρούς. Τραγική περίπτωση η πολυκατοικία της οδού Ψυχάρη τα θύματα 16 συμπολίτες μας, οι τρείς από τους οποίους ήταν από την ίδια οικογένεια.
          Τεράστια τα ψυχολογικά τραύματα για τους συγγενείς που έβλεπαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να ανασύρονται νεκρά από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας και παράλληλα αγωνιούσαν αν θα βγούν τα παιδιά τους ζωντανά από τον σωρό των ερειπίων.
          Τραγικές στιγμές που σημάδεψαν τις ζωές των ανθρώπων. Το μόνο που μπορούμε να πούμε σ΄ αυτούς που έχασαν τα προσφιλή τους πρόσωπα και βίωσαν την αγωνία των στιγμών αυτών, είναι η ζωή να τους δίνει δύναμη και κουράγιο.
          Τους οφείλουμε τον θαυμασμό μας και τον σεβασμό μας.

ΘΕΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Γραμματέας Συλλόγου
«ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου