10/9/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   
          Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης εκφράζει την δυσαρέσκειά του και την διαμαρτυρία του, γιατί η 7η Σεπτεμβρίου ημέρα πένθους και μνήμης για την Μεταμόρφωση, έγινε ημέρα γλεντιού και κεφιού.
          Στις 7 Σεπτεμβρίου 1999 έγινε ο μεγάλος σεισμός με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 143 συνάνθρωποί μας.
          Το τίμημα για την πόλη μας είναι τεράστιο. Από τον σεισμό κατέρρευσαν τρία εργοστάσια, της Ρικομέξ, που έχασαν την ζωή τους 39 άνθρωποι, τα γραφεία της Φαράν με 8 θύματα, το εργοστάσιο Φιλοπλάστ με 3 νεκρούς και το εργοστάσιο της ΒΙΟΚΥΤ με 6 νεκρούς. Τραγική περίπτωση η πολυκατοικία της οδού Ψυχάρη τα θύματα 16 συμπολίτες μας, οι τρείς από τους οποίους ήταν από την ίδια οικογένεια.
          Θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερος σεβασμός για τους ανθρώπους που χάθηκαν και για τους συγγενείς τους, που ακόμη και σήμερα φέρνουν στην μνήμη τους τις στιγμές που έζησαν και πονάνε και γι΄ αυτούς που σώθηκαν σαν από θαύμα μέσα από τα ερίπεια. Η μέρα αυτή είναι ημέρα πένθους, θλίψης και περισυλλογής. Δεν θα έπρεπε να γίνονται εκδηλώσεις στην πόλη μας την ημέρα αυτή.
           Ο σύλλογός μας εκφράζει την διαμαρτυρία του για την εκδήλωση που έγινε σήμερα και επισημαίνει το γεγονός ότι ο Δήμος όφειλε να μην δώσει την έγκρισή του. Ευχόμαστε του χρόνου να υπάρχει περισσότερος σεβασμός στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας. 

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου