26/9/13

ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Μεταμόρφωση  23 Σεπτεμβρίου 2013
                                                               Αρ. πρωτ. 458

Προς :
1.- Δήμαρχο Μεταμόρφωσης
2.- Νομική Υπηρεσία

Θέμα: Να μας δοθεί αντίγραφο της γνωμάτευσης της νομικής υπηρεσίας για το παράνομο γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου.

Σχετ: Το με αριθ. Πρωτ. 21745/10-9-2013 έγγραφό του Δήμου Μεταμόρφωσης.

            Στο παραπάνω σχετικό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης επικαλείται δήθεν αναρμοδιότητα του Δήμου στο κλείσιμο του γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου, επικαλούμενη πέραν των άλλων και σχετική γνωμάτευσή της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, ότι δήθεν το γκαράζ δεν είναι δημοτικός κοινόχρηστος χώρος, ούτε ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του Δήμου. Το έγγραφο αυτό η Τεχνική Υπηρεσία το έστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε απάντηση ερωτήματος της.
            Την γνωμάτευση αυτή την επικαλέστηκε και ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης σε συζήτηση για το γκαράζ τον Απρίλιο του 2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουμε ζητήσει εγγράφως την γνωμάτευση αυτή από τον Δήμο, αλλά δυστυχώς ο Δήμος σιωπηρά αρνείται να μας χορηγήσει αντίγραφο.
            Όπως όμως προκύπτει από το με αριθ. Πρωτ. 4186/621/17-6-2013 έγγραφό του Δήμου Ν. Ιωνίας/Δ/ση Υπηρεσίας Δόμησης/Τμήμα Εφαρμογής Πολ/κών σχεδίων, ο συγκεκριμένος χώρος που ανήκε στο Ο.Τ. Β29 του Δήμου Μεταμόρφωσης, είναι χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος χώρος στάθμευσης όπως προβλέπει το από 28-9-2011 Π.Δ/γμα (ΦΕΚ 272ΤΑΑΠ/21-10-2011) έγκρισης πολεοδομικής μελέτης τμήματος της περιοχής ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης. Ο ίδιος ο Δήμος Ηρακλείου στην από 30-7-2013 απόφασή του αναφέρει ότι το γκαράζ είναι κοινόχρηστος χώρος στάθμευσης.
            Επειδή έχουμε ζητήσει την γνωμάτευση αυτή της νομικής υπηρεσίας και ο Δήμος αρνείται να μας την δώσει.
            Δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε το όνομα του Δικηγόρου που την υπογράφει, απευθύνουμε την παρούσα στην ίδια την νομική υπηρεσία και ζητάμε μέσα στην νόμιμη προθεσμία των 20 ημερών που προβλέπει ο Ν. 2190/1999 να μας δώσετε αντίγραφο της γνωμάτευσης αυτής.
            Εάν δεν λάβουμε την γνωμάτευση μέσα στην παραπάνω προθεσμία ο σύλλογος είναι υποχρεωμένος να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων των κατοίκων της πόλης μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου