19/9/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

    


            Ο σύλλογος "ΗΛΕΚΤΡΟΝ" σας ενημερώνει ότι μέλη και φίλοι του συλλόγου παρακολούθησαν στο κέντρο της Αθήνας  την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα που διοργάνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή προς τιμήν της μνήμης της παγκοσμίου φήμης και κορυφαίας Ελληνίδας υψίφωνου Μαρίας Κάλλας.
            Το μουσικό ταξίδι μας ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής από τον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, με τις ερμηνείες των σολίστ Ειρήνης Καράγιαννη και  Μαρίας Μητσοπούλου (συνοδεία πιάνου Σοφία Ταμβακοπούλου), στις άριες από τις όπερες «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Charles-Francois Gounod, «Τζάννι Σκίκκι» του Giacomo Puccini, «Κάρμεν» του Georges Bizet, «Σαμψών και Δαλιδά» του Camille Saint-Saëns.
            Λίγο αργότερα κατευθυνθηκαμε προς το Ηρώδειο. Στις σκάλες του ρωμαϊκού ωδείου οι σολίστ Αντωνία Καλογήρου και Τζούλια Σουγλάκου (συνοδεία πιάνου Δημήτρης Γιάκας) ερμήνευσαν άριες από τις όπερες «Η Βαλλύ» του Alfredo Catalani, «Ναμπούκκο» του Giuseppe Verdi, «Τζοκόντα» του Amilcare Ponchielli και «Καβαλλερία Ρουστικάνα» του Pietro Mascagni.
            Στη συνέχεια περατήσαμε προς την πλατεία Ασωμάτων. Στον πεζόδρομο της Ερμού, από το μπαλκόνι του κτηρίου του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων η σολιστ Βασιλική Καραγιάννη (συνοδεία πιάνου Σοφία Ταμβακοπούλου) ερμήνευσε άριες από τις όπερες «Ριγολέττος» του Giuseppe Verdi, «Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Gioacchino Rossini, «Το ελιξίριο του έρωτα» του Gaetano Donizetti, και «Λακμέ» του Léo Delibes.
            Ύστερα κατευθυνθηκαμε προς την πλατεία Κοτζιά εκεί οι σολίστ Ελένη Βουδουράκη και  Μυρσίνη Μαργαρίτη (συνοδεία πιάνου Δημήτρης Γιάκας) ερμήνευσαν άριες από τους «Γάμους του Φίγκαρο» του Wolfgang Amadeus Mozart, τον «Ντον Πασκουάλε» του Gaetano Donizetti, την «Κάρμεν» του Georges Bizet και τον «Ορφέα και Ευρυδίκη» του Christoph Willibald Gluck.
            Η βραδιά κορυφώθηκε στο προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου όπου μας περίμενε η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία  υπό τη μουσική καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Μύρωνα Μιχαηλίδη  και με  τις ερμηνείες των σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου, Τσέλια Κοστέα και Έλενα Κελεσίδη, ερμήνευσαν άριες από τις όπερες «Ναμπούκκο», «Τραβιάτα», «Σικελικό Εσπερινό», «Μάκμπεθ» και «Τροβατόρε» του Giuseppe Verdi, καθώς και άριες από τις όπερες «Μαντάμα Μπαττερφλάι» και την «Τόσκα» του Giacomo Puccini.
            Τέλος συγκίνηση μας προκάλεσε η εμφάνιση της σοπράνου Δήμητρας Θεοδοσίου με το κοστούμι της Μαρίας Κάλλας από την όπερα «Μήδεια» του Luigi Cherubini το 1953.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου